03:20:44 27.02.2024
Stiri

Produsele comercializate în R. Moldova au un nivel ridicat de ADITIVI alimentari PERICULOȘI pentru sănătatea oamenilor. Autoritățile actualizează reglementările în domeniu

Actualitate 29.11.2023 12:59 Vizualizări719 Autor: Ziarul National
Produsele comercializate în R. Moldova au un nivel ridicat de ADITIVI alimentari PERICULOȘI pentru sănătatea oamenilor. Autoritățile actualizează reglementările în domeniu


Reglementările aplicabile aditivilor alimentari vor fi actualizate, astfel încât acea cantitate de substanțe din produsele plasate pe piață să nu prezinte riscuri pentru sănătatea consumatorilor. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvernul R, Moldova, la inițiativa Ministerului Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, consumul de produse alimentare ce depășesc nivelurile maxime admise de aditivi pot afecta sănătatea consumatorilor, prin apariția reacțiilor alergice, afecțiunilor respiratorii, problemelor de piele, ale sistemului nervos central și celui endocrin.

Pentru asigurarea unui grad înalt de protecție a populației vor fi revizuite normele privind stabilirea listelor de aditivi permiși pentru folosire în produsele alimentare și condițiile de utilizare a acestora, în corespundere cu dispozițiile Uniunii Europene.

Aditivii alimentari vor fi autorizați doar după o verificare minuțioasă, bazată pe dovezi științifice. Prevederile privind reevaluarea aditivilor alimentari vor fi puse în aplicare printr-un ordin al ministrului Sănătății.

Menționăm că modificările la Regulamentul sanitar privind aditivii alimentari vor facilita schimburile comerciale cu țările UE, producătorii autohtoni de produse alimentare având posibilitatea să exporte fără riscuri de neconformitate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md