02:45:48 18.08.2019
 
Stiri

Procurorii au anihilat o rețea de traficanți de DROGURI. Aceștia vindeau „marfa” elevilor și studenților

Social 07.02.2019 11:42 Vizualizări929 Autor: Ziarul National
Procurorii au anihilat o rețea de traficanți de DROGURI. Aceștia vindeau „marfa” elevilor și studenților

Procurorii, în comun cu ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală și Inspectoratului Național de Investigații al IGP, au reținut nouă membri ai unei grupări, care puneau în circulație droguri etnobotanice. Aceste substanțe interzise erau vândute în preajma instituțiilor de învățământ, iar clienții, preponderent elevi și studenți, plăteau câte 100 de lei pentru un pachețel cu etnobotanice.

Potrivit procurorilor, acesta grupare a fost documentată pe parcursul a trei luni. Astfel, s-a constatat că membrii grupării, împărțind bine rolurile între ei, au creat o rețea bine structurată de procurare, transportare, distribuire și comercializare a produselor etnobotanice, în proporţii deosebit de mari atât în raza municipiului Chișinău, cât şi în alte localităţi ale R. Moldova.

În rezultat, oamenii legii au identificat 11 membri ai grupului, cu vârste cuprinse între 20 și 55 de ani. Nouă dintre aceștia au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare și acționau la comanda liderului grupului, care de rând cu un alt membru al grupării este deținut în unul din penitenciarele din R. Moldova.

Membri grupului primeau substanțele etnobotanice în cantități mai mari, alții le repartizau și împachetau în cantități mai mici în pachete de tip zip-lock cu greutatea între 3 – 5 grame, iar ulterior distribuite dealerilor stradali. Aceștia, aflându-se în diferite locuri publice, preponderent în apropierea instituțiilor de învățământ din Chișinău și alte raioane ale țării, zilnic repartizau consumatorilor, de regulă adolescenți, 100 de pachete zilnic, la un preț de 100 de lei per pachet.

În cadrul cauzei penale au fost efectuate 15 percheziții la domiciliile și mijloacele de transport ale membrilor grupului cât și în incinta a două instituții penitenciare. În urma perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat circa 300 000 de lei, obținute în urma practicării activității ilegale, produse etnobotanice împachetate în diferite cantități, cu o greutate totală de peste 3 kg. Au fost depistate și carnete cu înscrisuri de ciornă, care reflectă evidența realizării produselor etnobotanice.

Procurorii precizează că până acum au fost reținute nouă persoane, iar activitățile de identificare a celorlalți membri sunt în plină desfășurare. De asemenea, se desfășoară investigații financiare paralele, în scopul identificării și sechestrării bunurilor obținuți pe cale criminală. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md