17:01:55 03.10.2023
Stiri

PROBE // Dodon s-a întâlnit cu Plahotniuc în Grecia: 30 august 2020, hotelul Pomegranate, Halkidiki

Actualitate 09.10.2020 11:58 Vizualizări96806 Autor: Ziarul National
PROBE // Dodon s-a întâlnit cu Plahotniuc în Grecia: 30 august 2020, hotelul Pomegranate, Halkidiki


*Scopul real al vizitei lui Igor Dodon de la finele lunii august curent în Grecia, când a ignorat sărbătorile naționale și a vrut să țină în secret deplasarea, a fost să se întâlnească cu Vlad Plahotniuc

*Un avion cu Plahotniuc la bord a aterizat la Thessaloniki, Grecia, la două zile după ce Dodon a ajuns acolo

*Întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc a avut loc pe 30 august, la hotelul Pomegranate din Halkidiki al lui Artiom Ceaika, acolo unde, potrivit ZdG, familia Dodon s-a odihnit în 2018

*Igor Dodon a ajuns la hotel cu un iaht care aparține prietenului lui Plahotniuc, bulgarul Vasil Bojkov ce se ascunde de justiția bulgară

*La întâlnirea „de taină” a participat și un oficial de la Kremlin

Vizita ad-hoc pe Muntele Athos

Călătoria ad-hoc pe Muntele Athos a președintelui Igor Dodon de la finele lunii august curent ar fi fost doar un pretext pentru public. Deși șeful statului și-ar fi dorit să țină în secret vizita respectivă, pe 28 august 2020 a fost nevoit s-o anunțe pe pagina sa de Facebook. O călătorie inopinată, neplanificată, despre care nu s-a anunțat din timp și care a fost pregătită în mare grabă de către oamenii președintelui.

În plină pandemie, în pofida restricțiilor de călătorie, ignorând sărbătorile oficiale ale Republicii Moldova și aniversarea căsătoriei sale cu Galina, Igor Dodon zboară de urgență în Grecia. Oficial, pentru „a se ruga pentru popor”.

Primul despre această călătorie a vorbit în spațiul public, pe data de 26 august, primarul de Bălți, Renato Usatîi.

CITIȚI și DOC // Dodon pleacă pe Muntele Athos să se roage pentru un nou MANDAT. Va fi însoțit de 14 BODYGUARZI, înarmați cu cinci PISTOALE. „Petea Corduneanu este în căutarea a 100 kg de BRÂNZĂ și a mai multor litri de vin”

El s-a referit la o scrisoare din 24 august trimisă de către Serviciul Pază și Protecție de Stat (SPPS) șefului Protocolului Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în care solicita asigurarea coridorului pentru deplasarea lui Igor Dodon și a angajatilor SPPS către Aeroportul Internațional București pe 28 august 2020. La fel, și deputatul Iurie Reniță a confirmat o posibila călătorie a lui Igor Dodon către Grecia.

La început, Dodon a negat această informație, la fel ca serviciul său de presă. Important era ca această deplasare să reprezinte o taină.

Presa a scris în acea perioadă că, pe Athos, Dodon urma să se vadă și cu cineva din Federația Rusă. Să reținem acest amănunt, ne vom mai întoarce la el.Așadar, deși a negat două zile la rând călătoria, pe 28 august a anunțat-o personal pe paginile sale de pe rețelele sociale. A mers pe Athos, cu un zbor București – Thessaloniki. Reținem și acest oraș.

Apropo, pentru a putea efectua călătoria, Dodon s-a umilit într-atât, încât a mers în România fără onoruri, fără a fi invitat, fără a fi întâmpinat la nivel înalt. Umilință mare pentru un șef de stat, dar Dodon a trecut și peste aceasta. A fost mai puternică „credința”.

CITIȚI și Dodon recunoaște că merge pe Muntele Athos, dar spune că face acest lucru exclusiv pentru „poporul nostru”. Înainte de a se ruga „în smerenie” pentru moldoveni, șeful numără PĂCATELE opoziției

Dodon pleca în Grecia, în timp ce Plahotniuc își făcea bagajele în SUA

În timp ce Dodon pornea spre București pentru a ajunge la Thessaloniki, la un alt capăt de lume, Vlad Plahotniuc își făcea bagajele și părăsea teritoriul Statelor Unite ale Americii. Revenea în Europa, inclusiv la Thessaloniki.

În aceeași zi, pe 28 august curent, fostul partener-prieten (vezi imaginile cu kuliokul – n.r.) al lui Igor Dodon, Vlad Plahotniuc, pornește într-un „turneu european” și parțial asiatic. Plecarea lui Plahotniuc din SUA în acea zi a fost confirmată de Ziarul de Gardă, carea verificat datele deschise ale organelor pentru securitatea internă a SUA.

Vlad Plahotniuc apare iarăși în vizorul publicului la început de septembrie, pe Aeroportul Internațional Otopeni din București, într-un filmulet scurt plasat pe rețelele de socializare. Apoi, pe data de 10 septembrie e confirmată aflarea sa în Turcia.

Dar ce a fost până atunci? Unde s-a aflat Vlad Plahotniuc în perioada 28 august și până pe 1 septembrie?

Turneul european al lui Plahotniuc

Sursele Ziarului NAȚIONAL susțin că, pe 28 august, Plahotniuc, însoțit încă de cel puțin o persoană, a plecat cu o cursă regulată din Miami SUA către Berlin, Germania, unde a ajuns pe 29 august.

De ce Berlin? Aceleași surse spun că, pe Aeroportul Internațional Schönefeld din Berlin, Vlad Plahotniuc ar fi avut o întâlnire scurtă cu un oficial german. Nu se cunoaște subiectul discuției. Întâlnirea ar fi avut loc la Holiday Inn Berlin Airport, iar la aceasta ar fi asistat și cel puțin un reprezentant al Serviciului de imigrație al Guvernului german.

Ceea ce s-a întâmplat mai departe poate fi probat, inclusiv din surse deschise.

De la Berlin, Vlad Plahotniuc, însoțit de încă o persoană, a zburat spre Nice, Franța. Mai jos vă prezentăm un invoice achitat pentru zborurile charter pentru multiple destinații din Europa în zilele de 29, 30 și 31 august 2020. Zborurile sunt efectuate cu același aparat de zbor - CESSNA 525A Citation CJ2, cu numărul de înregistrare 9A-JSC, care aparține companiei croate Jung Sky.

De unde știm că este vorba despre Vlad Plahotniuc? Zborurile au fost achitate de către compania Vanguard International LTD din Emiratele Arabe Unite. Este compania pe care chiar Plahotniuc a declarat-o public în declarația sa de avere. Informația este confirmată și de Rise Moldova.

Plahotniuc este unicul acționar al acestei companii, de pe ale cărei conturi a fost făcut transferul către Jung Sky.

Iată facturile achitate - una de peste 30 000 de euro și alta de aproape 9 000 de euro:

Ambele facturi au fost eliberate pe 26 august 2020, exact în ziua când presa de la Chișinău scria despre călătoria lui Igor Dodon către Athos.

Plahotniuc la Thessaloniki

Pe 29 august, avionul cu Plahotniuc și însoțitorul său, ori așa cum a scris presa - însoțitoarea sa, aterizează la Nice, în Franța. Potrivit surselor noastre, acolo Plahotniuc s-ar fi văzut cu familia sa. Oligarhului moldovean îi este interzis accesul în Elveția, locul unde s-a stabilit familia sa, și acesta este nevoit să se întâlnească cu familia în alte state. Coasta de Azur e locul preferat de odihnă al familiei Plahotniuc. Presa a scris de mai multe ori despre petrecerile de lux ale fiului oligarhului, Timofei Plahotniuc, de la Cannes, Nice și Saint-Tropez.

De la Nice, pe 30 august, avionul 9A-JSC cu Vlad Plahotniuc și deja alți doi pasageri, zboară spre Thessaloniki, locul unde cu două zile mai înainte a aterizat și președintele Igor Dodon.

Cei doi nu au mai fost așa de aproape de la renumita întâlnire cu kuliokul din biroul lui Plahotniuc din Chișinău, în iunie 2019.

Informația de mai sus poate fi ușor verificată pe flightradar.com, site-ul unde poți analiza tot istoricul călătoriilor unui avion. Avem numărul de înregistrare al aparatului de zbor în ambele facturi – 9A-JSC.

Datele sunt publice și pot fi verificate AICI.Dodon, pe barca partenerului de afaceri al lui Plahotniuc

Așadar, pe 30 august, la 10 dimineața, Vlad Plahotniuc și cei doi însoțitori ai săi sunt în Thessaloniki. În același timp, la nici 100 de km de Thessaloniki, pe muntele Athos, sau prin apropiere, se afla și Igor Dodon.

Coincidență?

Tot în același timp, lângă portul Uranopolis, care este și poarta maritimă a muntelui Athos, se afla o barcă de viteză – MIRYANA, sub pavilion bulgăresc. Un iaht de lux de model JEANNEAU / NC37, în valoare de jumătate de milion de euro, care, în doar câteva ore, va duce un pasager foarte important spre hotelul Pomegranate din Halkidiki.

Conform site-ului MarineTraffic.com, site ce stochează informația despre mișcările bărcilor conectate la sistemul de poziționare marină AIS, această barcă era, la ora 11.00, în dimineața zilei de 30 august, în portul Uranopolis, acolo unde era și președintele Dodon.

Datele sunt publice și pot fi verificate pe marinetraffic.com.

Călătoria de la Uranopolis până la hotelul Pomegranade a durat maximum două ore.

Iar la ora 19.00, în aceeași zi, barca este localizată deja de către sistemul AIS exact în apropierea hotelului Pomegranate Wellnes SPA.

Iată și localizarea pe Google Maps a hotelului Pomegranate, unde în vara anului 2018, potrivit Ziarului de Gardă, Dodon și familia sa s-ar fi odihnit în Ville Royal Suite.

Atunci, Dodon a negat acest fapt și a acționat ziarul în judecată. Apoi, fiind întrebat direct dacă a fost acolo, „Da sau Nu”, a zis ca nu ține minte.

Acest hotel aparține fiului fostului procuror-șef al Federației Ruse, Artiom Ceaika. La invitația lui, în 2018, Dodon și familia sa s-au odihnit acolo.

Susele Ziarului NAȚIONAL afirmă că Dodon, Plahotniuc și misteriosul oficial din Federația Rusă, despre care a vorbit deputatul Iurie Reniță și primarul Renato Usatîi, s-au văzut tot acolo, la acest hotel de lux, cunoscut și îndrăgit de către Igor Dodon.

Ca să ne convingem că cei doi coordonatori de la Chișinău, Dodon și Plahotniuc, continuă să fie cei mai buni prieteni, vom reveni la nava cu care Dodon a fost adus la acest hotel - barca de lux MIRYANA, despre care am aflat mai multe lucruri din surse deschise, pe marinetraffic.com.

Barca operează sub pavilion bulgar și e deținută de New games AD, companie din Bulgaria care aparține controversatului om de afaceri Vasil Bojkov. Bojkov se află în prezent la Dubai, unde se ascunde de justiția de la Sofia, care a emis mandat de arestare pe numele lui, exact ca și în cazul lui Plahotniuc.

Bojkov este, de asemenea, și partenerul de business al lui Plahotniuc. Anume Bojkov este cel care i-a deschis drumurile spre EAU lui Plahotniuc și cu care acesta s-a văzut recent, acum câteva săptămâni, în Dubai, așa cum a declarat la Jurnal TV Alexandru Cozer.

Mai jos aveți dovada din registrul bulgar al companiilor înregistrate.

Să recapitulăm: Președintele Dodon, în regim de urgență, în plină pandemie, ignorând sărbătorile naționale ale Republicii Moldova, aniversarea căsătoriei sale și negând până în ultimul moment plecarea, ajunge pe 28 august în Grecia, în Uranopolis, unde oficial se va vedea cu stareții de pe Sfântul Munte, iar neoficial - cu starețul politicii de la Chișinău, Plahotniuc.

În aceleași zile, Plahotniuc părăsește pentru totdeauna deja SUA, fiind declarat non grata acolo, și revine în Europa. După o întrevedere la Berlin cu un oficial german și după ce se vede cu familia în Franța, zboară cu un charter spre Thessaloniki.

Ambii se întâlnesc la hotelul lui Ceaika, din Halkidiki, unde Dodon e adus de barca unui oligarh fugar bulgar, prieten și partener al lui Plahotniuc, semn că Plahotniuc a fost cel care a solicitat întâlnirea și a organizat-o. După această întâlnire, Plahotniuc zboară cu același avion 9A-JSC, pe 31 august, la București, unde la început de septembrie e filmat în Aeroportul Otopeni.

Toate informațiile și dovezile prezentate mai sus demonstrează fără echivoc că întâlnirea „de gradul zero” dintre Plahotniuc și Dodon, după marea ruptură din iunie 2019, a avut loc. Și Dodon nu a făcut nimic pentru a-l aduce pe Plahotniuc acasă timp de mai bine de o lună de atunci.

Igor Dodon, însă, neagă vehement întâlnirea cu Plahotniuc.

„Din 2019, din luna iunie, data de 7 iunie... au fost și acele înregistrări renumite... Ultima întrevedere am avut-o cu domnul Plahotniuc pe 7 iunie 2019. Sper foarte mult că următoarea întrevedere, dacă va avea loc, poate avea loc în unul dintre penitenciarele din R. Moldova”, a declarat Igor Dodon pentru Ziarul NAȚIONAL.

Intermediarul misterios de la Kremlin

La această întâlnire de taină, mai spun susele noastre, ar fi participat și un oficial de rang înalt de la Kremlin. Pe 29 august, acesta a zburat de la Moscova până în Thessaloniki cu o cursă charter, cu un avion privat fantomă - pe tot parcursul zborului a avut sistemul de identificare a navelor aeriene deconectat, nu figurează nici într-un registru și nu are număr de înregistrare, date despre proprietar sau cursa pe care o operează. Astfel se comportă doar navele top secrete în care se deplasează oameni în misiuni speciale. Oricum, pe flightradar nava se vede datorită radarelor de la sol care au identificat-o.

Mai mult, potrivit surselor noastre, în aeroportul din Thessaloniki, oficialul rus, însoțit de alte două persoane, cel mai probabil agenți de securitate, au folosit coridorul diplomatic pentru a intra și ieși din țară, evitând astfel identificarea sau fotografierea lor. La întâlnirea de la Pomegranate, oficialul rus și cei doi însoțitori ai săi au purtat tot timpul mască și nu au putut fi identificați vizual.

Vom reveni

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

clerce 24.11.2022 20:11

Should you take antibiotics before or after food likes <a href="http://stramectol.com/# ">ivermectin australia</a>?

rhibutS 27.11.2022 22:57

What should I do if my blood pressure is high and I feel dizzy <a href="https://lasixotc.com/ ">lasix chf</a>?

rhibutS 29.11.2022 04:55

What does ativan do for hospice patients <a href="https://lasixotc.com/ ">lasix for horses</a>?

AuFlelf 29.11.2022 23:24

Should men always wake up hard <a href="http://hbviagraher.com/# ">price of viagra per pill</a>? Vitamin B3, also known as niacin, facilitates many functions in the body. It aids in converting enzymes to spirit, fundamental for pleasant in staunch sexy activities. Additionally, Vitamin B3 helps recover blood overflowing, making repayment for stronger erections.

SoScart 30.11.2022 18:51

Q: How do you make a man feel wanted? A: Erections typically mould a only one minutes or, in some cases, up to on every side a half hour. If you deceive an erection that lasts more than a four hours (priapism) or whole that's unrelated to making out, talk to your doctor rectitude away or ask for emergency care. <a href="https://bluethshop.com/ ">viagra pill cvs</a>.

Piimmob 01.12.2022 00:45

Q: How do men like their kiss? A: <a href="https://sildenafilhim.com/#">how much is generic viagra in canada</a> Some what you require to understand at hand medicine. Be familiar with word now. Living with ED (Erectile dysfunction) takes more than a specialist toll. The sentimental crashing the health circumstances can attired in b be committed to on a inhibit and his partner can be just as difficult. It is plain for men with ED to feel anger, frustration, depression, or want confidence. In any case, the influence can be treated. https://sildenafilhim.com

AeUnpax 03.12.2022 22:55

Drug information leaflet. Long-Term Effects. <a href="http://inpharmacy.org/# ">cialis professional</a> Actual information in medicine. Read here.

Jineuct 04.12.2022 02:04

No evidence suggests blocking sperm can cause wrongdoing or negative side effects. Unejaculated sperm is not damaging to the trunk and does not strengthen up. The main part reabsorbs sperm that does not retreat through ejaculation. This has no side effects on sex drive or fertility. Source: <a href="https://clspls.com/ ">buy cialis online</a>

rhibutS 04.12.2022 08:24

What organs are affected by hypertension <a href="https://lasixotc.com/ ">furosemide for dogs walmart</a>?

Sitaups 18.12.2022 08:32

What are the diagnostic procedures for asthma <a href="https://budesonideinhaler.com/ ">budesonide vs symbicort</a>?

PoSwast 21.12.2022 23:41

Drug information leaflet. Long-Term Effects. https://paxil.beauty/ cost of 60 mg paxil All hot item surrounding medication. Study tidings here.

FaFaica 23.12.2022 18:57

Although you still reach procreant summit, you effect ejaculate vastly pygmy or no semen. This is again called a dry orgasm. Retrograde ejaculation isn't noxious, but it can result in virile infertility. Treatment seeing that retrograde ejaculation is approximately not needed to restore fertility. https://sibluevi.com/ viagra 100mg cost

Filoade 26.12.2022 05:30

What are 5 causes of asthma https://symbicortinhaler.com/ budesonide mcg 10

rhibutS 26.12.2022 21:54

What are the signs of congestive heart failure getting worse <a href="https://lasixotc.com/ ">lasix doses</a>?

PiBlosy 27.12.2022 02:02

Medicament information leaflet. <a href="https://paxilcr.top/ ">20 mg paxil</a> Upper crust word upon medication. Manipulate here.

FaInsit 29.12.2022 23:39

Pills information. What side effects can this medication cause? https://pharmduck.com/ canadian pharmacies that sell foley catheters

Fyeviff 02.01.2023 02:23

Drug information for patients. Effects of Drug Abuse. <a href="https://sildenafil.beauty/ ">overdose of sildenafil</a>

fepesten 04.01.2023 02:33

sildenafil <a href="https://sildenafil.rest/ ">sildenafil citrate 50 mg cost</a> https://sildenafil.rest

Figroug 06.01.2023 10:22

sildenafil tablets <a href="https://sildenafil.work/ ">viagra generic</a>

fepesten 09.01.2023 12:47

how long does sildenafil last <a href="https://sildenafil.rest/ ">sildenafil 100 canadian pharmacy</a> https://sildenafil.beauty

KoRhivy 09.01.2023 12:54

malaria pillen ggd <a href="https://plaquenil.wiki/ ">hydroxychloroquine for rheumatoid arthritis</a> hydroxychloroquine henry ford study

KaAbopy 12.01.2023 13:06

plaquenil vs hydroxychloroquine, <a href="https://plaquenil.beauty/ ">hydroxychloroquine sulfate tablets</a> hydroxychloroquine coupons.

ZoAssox 17.01.2023 01:49

flagyl 500 mg tablet price <a href="https://sway.office.com/3yaMcnVZx7a9fdL1/">flagyl 250 posologia</a> flagyl 250 mg.

Numhaime 17.01.2023 17:45

Pills prescribing information. Marque names. <a href="https://gamespace.com/members/hydroxychloroquine/ ">harvey risch hydroxychloroquine</a> hydroxychloroquine for lupus

Numhaime 17.01.2023 23:20

Drug prescribing information. Maker names. <a href="https://gamespace.com/members/hydroxychloroquine/ ">hydroxychloroquine shortage</a> albuterol over the counter

KoInata 19.01.2023 23:27

hydroxychloroquine 200 mg <a href="https://hydroxychloroquine.homes/">buy hydroxychloroquine without prescription</a> malaria treatment wiki.

Jineuct 20.01.2023 21:57

In any event, as compared to men, women take a scarcely longer to survive c finish the erection. The clitoris has a pair off of corpus cavernosa, which gets erected when aroused. An erect clitoris tends to swell, becomes more susceptible, and increases in size. Source: <a href="https://clspls.com/ ">cialis vs viagra vs levitra</a>

Polurne 22.01.2023 03:36

What are 4 causes of male infertility? Erectile dysfunction is undivided of the men's sexual haleness disorders. It is cognized as an incompetence of men to attain erection during lustful sexual congress measured if they are sexually excited. Other symptoms of ED are, either it remains for a abrupt while or does not occur at all. It is a repeated process. Erectile dysfunction is also called a type of impotence. Ineffectualness is a wide mien and covers sundry other men's health lustful disorders like- premature ejaculation, deficit of progenitive entreaty, etc. Erectile dysfunction does not involve these problems. All these problems related to Erectile dysfunction can be cured with the resist of australia online pharmacy viagra and other <a href="https://viastoreus.com/ ">viagra prescription australia</a> medicines. Causes Erectile dysfunction does not keep any proper to cause. There are multitudinous reasons behind its occurrence. It can be- medical man reasons, your fettle problems, medicines you are taking, emotional reasons, и так далее Let's procure a look on ED causes in particular. Erectile dysfunction causes are- excited blood compressing, diabetes, capital blood cholesterol, sand diseases (Parkinson's disease and multiple sclerosis), surgery, low hormone levels, lifestyle factors (smoking and drinking) and others (focus on, disquiet, tension, spectre, downturn). Aging factors also surpass to ED, but aging in itself is not a cause. Sparse testosterone levels also in some cases pre-eminence to erectile dysfunction. Side effects caused by medications also occasion men not able for erection. But there is nothing to worry about as treatments are present representing ED. United such available treatment in the service of ED is blue pill viagra.

Kuhaido 17.02.2023 11:19

How many times a man falls in love <a href=https://clspls.com/>tadalafil 20 mg tablet</a> need a prescription for cialis

Drehymn 19.03.2023 04:39

Numb message for the benefit of patients. Effects of Poison Abuse. <a href="https://cenforcehim.com/soft-cenforce.html">sildenafil soft tablets</a> Some expos‚ down medicine. Leave dope now.

Hosteld 29.03.2023 09:40

Can antibiotics make you sick where to buy ivermectin for humans https://stromectoloff.com

uct04g 29.03.2023 22:48

Drugs news for patients. Long-Term Effects. best price viagra uk http://romanviagra.com/ A-one information here medicines. Baffle communication now.

shilfush 04.04.2023 23:42

How can a woman make her body attractive plaquenil pill https://www.hydroxychloroquine.homes

Jesuspredy 07.04.2023 13:53

A: What is the healthiest thing you can do for yourself? Q: http://cialiserp.net/ Cialis manufacturer

Cepflept 11.04.2023 19:19

Medicines information. Effects of Drug Abuse. veterinary ivermectin http://stromectool.com Canada A-one trends of meds. Manage now.

fildenafil.com 09.06.2023 12:50

http://fildenafil.com/ buy fildena generic

fildena 18.06.2023 02:33

http://fildena.homes/ How much zinc should I take for erectile dysfunction

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md