19:28:48 13.07.2024
Stiri

PROBE // Dodon s-a întâlnit cu Plahotniuc în Grecia: 30 august 2020, hotelul Pomegranate, Halkidiki

Actualitate 09.10.2020 11:58 Vizualizări98718 Autor: Ziarul National
PROBE // Dodon s-a întâlnit cu Plahotniuc în Grecia: 30 august 2020, hotelul Pomegranate, Halkidiki


*Scopul real al vizitei lui Igor Dodon de la finele lunii august curent în Grecia, când a ignorat sărbătorile naționale și a vrut să țină în secret deplasarea, a fost să se întâlnească cu Vlad Plahotniuc

*Un avion cu Plahotniuc la bord a aterizat la Thessaloniki, Grecia, la două zile după ce Dodon a ajuns acolo

*Întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc a avut loc pe 30 august, la hotelul Pomegranate din Halkidiki al lui Artiom Ceaika, acolo unde, potrivit ZdG, familia Dodon s-a odihnit în 2018

*Igor Dodon a ajuns la hotel cu un iaht care aparține prietenului lui Plahotniuc, bulgarul Vasil Bojkov ce se ascunde de justiția bulgară

*La întâlnirea „de taină” a participat și un oficial de la Kremlin

Vizita ad-hoc pe Muntele Athos

Călătoria ad-hoc pe Muntele Athos a președintelui Igor Dodon de la finele lunii august curent ar fi fost doar un pretext pentru public. Deși șeful statului și-ar fi dorit să țină în secret vizita respectivă, pe 28 august 2020 a fost nevoit s-o anunțe pe pagina sa de Facebook. O călătorie inopinată, neplanificată, despre care nu s-a anunțat din timp și care a fost pregătită în mare grabă de către oamenii președintelui.

În plină pandemie, în pofida restricțiilor de călătorie, ignorând sărbătorile oficiale ale Republicii Moldova și aniversarea căsătoriei sale cu Galina, Igor Dodon zboară de urgență în Grecia. Oficial, pentru „a se ruga pentru popor”.

Primul despre această călătorie a vorbit în spațiul public, pe data de 26 august, primarul de Bălți, Renato Usatîi.

CITIȚI și DOC // Dodon pleacă pe Muntele Athos să se roage pentru un nou MANDAT. Va fi însoțit de 14 BODYGUARZI, înarmați cu cinci PISTOALE. „Petea Corduneanu este în căutarea a 100 kg de BRÂNZĂ și a mai multor litri de vin”

El s-a referit la o scrisoare din 24 august trimisă de către Serviciul Pază și Protecție de Stat (SPPS) șefului Protocolului Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în care solicita asigurarea coridorului pentru deplasarea lui Igor Dodon și a angajatilor SPPS către Aeroportul Internațional București pe 28 august 2020. La fel, și deputatul Iurie Reniță a confirmat o posibila călătorie a lui Igor Dodon către Grecia.

La început, Dodon a negat această informație, la fel ca serviciul său de presă. Important era ca această deplasare să reprezinte o taină.

Presa a scris în acea perioadă că, pe Athos, Dodon urma să se vadă și cu cineva din Federația Rusă. Să reținem acest amănunt, ne vom mai întoarce la el.Așadar, deși a negat două zile la rând călătoria, pe 28 august a anunțat-o personal pe paginile sale de pe rețelele sociale. A mers pe Athos, cu un zbor București – Thessaloniki. Reținem și acest oraș.

Apropo, pentru a putea efectua călătoria, Dodon s-a umilit într-atât, încât a mers în România fără onoruri, fără a fi invitat, fără a fi întâmpinat la nivel înalt. Umilință mare pentru un șef de stat, dar Dodon a trecut și peste aceasta. A fost mai puternică „credința”.

CITIȚI și Dodon recunoaște că merge pe Muntele Athos, dar spune că face acest lucru exclusiv pentru „poporul nostru”. Înainte de a se ruga „în smerenie” pentru moldoveni, șeful numără PĂCATELE opoziției

Dodon pleca în Grecia, în timp ce Plahotniuc își făcea bagajele în SUA

În timp ce Dodon pornea spre București pentru a ajunge la Thessaloniki, la un alt capăt de lume, Vlad Plahotniuc își făcea bagajele și părăsea teritoriul Statelor Unite ale Americii. Revenea în Europa, inclusiv la Thessaloniki.

În aceeași zi, pe 28 august curent, fostul partener-prieten (vezi imaginile cu kuliokul – n.r.) al lui Igor Dodon, Vlad Plahotniuc, pornește într-un „turneu european” și parțial asiatic. Plecarea lui Plahotniuc din SUA în acea zi a fost confirmată de Ziarul de Gardă, carea verificat datele deschise ale organelor pentru securitatea internă a SUA.

Vlad Plahotniuc apare iarăși în vizorul publicului la început de septembrie, pe Aeroportul Internațional Otopeni din București, într-un filmulet scurt plasat pe rețelele de socializare. Apoi, pe data de 10 septembrie e confirmată aflarea sa în Turcia.

Dar ce a fost până atunci? Unde s-a aflat Vlad Plahotniuc în perioada 28 august și până pe 1 septembrie?

Turneul european al lui Plahotniuc

Sursele Ziarului NAȚIONAL susțin că, pe 28 august, Plahotniuc, însoțit încă de cel puțin o persoană, a plecat cu o cursă regulată din Miami SUA către Berlin, Germania, unde a ajuns pe 29 august.

De ce Berlin? Aceleași surse spun că, pe Aeroportul Internațional Schönefeld din Berlin, Vlad Plahotniuc ar fi avut o întâlnire scurtă cu un oficial german. Nu se cunoaște subiectul discuției. Întâlnirea ar fi avut loc la Holiday Inn Berlin Airport, iar la aceasta ar fi asistat și cel puțin un reprezentant al Serviciului de imigrație al Guvernului german.

Ceea ce s-a întâmplat mai departe poate fi probat, inclusiv din surse deschise.

De la Berlin, Vlad Plahotniuc, însoțit de încă o persoană, a zburat spre Nice, Franța. Mai jos vă prezentăm un invoice achitat pentru zborurile charter pentru multiple destinații din Europa în zilele de 29, 30 și 31 august 2020. Zborurile sunt efectuate cu același aparat de zbor - CESSNA 525A Citation CJ2, cu numărul de înregistrare 9A-JSC, care aparține companiei croate Jung Sky.

De unde știm că este vorba despre Vlad Plahotniuc? Zborurile au fost achitate de către compania Vanguard International LTD din Emiratele Arabe Unite. Este compania pe care chiar Plahotniuc a declarat-o public în declarația sa de avere. Informația este confirmată și de Rise Moldova.

Plahotniuc este unicul acționar al acestei companii, de pe ale cărei conturi a fost făcut transferul către Jung Sky.

Iată facturile achitate - una de peste 30 000 de euro și alta de aproape 9 000 de euro:

Ambele facturi au fost eliberate pe 26 august 2020, exact în ziua când presa de la Chișinău scria despre călătoria lui Igor Dodon către Athos.

Plahotniuc la Thessaloniki

Pe 29 august, avionul cu Plahotniuc și însoțitorul său, ori așa cum a scris presa - însoțitoarea sa, aterizează la Nice, în Franța. Potrivit surselor noastre, acolo Plahotniuc s-ar fi văzut cu familia sa. Oligarhului moldovean îi este interzis accesul în Elveția, locul unde s-a stabilit familia sa, și acesta este nevoit să se întâlnească cu familia în alte state. Coasta de Azur e locul preferat de odihnă al familiei Plahotniuc. Presa a scris de mai multe ori despre petrecerile de lux ale fiului oligarhului, Timofei Plahotniuc, de la Cannes, Nice și Saint-Tropez.

De la Nice, pe 30 august, avionul 9A-JSC cu Vlad Plahotniuc și deja alți doi pasageri, zboară spre Thessaloniki, locul unde cu două zile mai înainte a aterizat și președintele Igor Dodon.

Cei doi nu au mai fost așa de aproape de la renumita întâlnire cu kuliokul din biroul lui Plahotniuc din Chișinău, în iunie 2019.

Informația de mai sus poate fi ușor verificată pe flightradar.com, site-ul unde poți analiza tot istoricul călătoriilor unui avion. Avem numărul de înregistrare al aparatului de zbor în ambele facturi – 9A-JSC.

Datele sunt publice și pot fi verificate AICI.Dodon, pe barca partenerului de afaceri al lui Plahotniuc

Așadar, pe 30 august, la 10 dimineața, Vlad Plahotniuc și cei doi însoțitori ai săi sunt în Thessaloniki. În același timp, la nici 100 de km de Thessaloniki, pe muntele Athos, sau prin apropiere, se afla și Igor Dodon.

Coincidență?

Tot în același timp, lângă portul Uranopolis, care este și poarta maritimă a muntelui Athos, se afla o barcă de viteză – MIRYANA, sub pavilion bulgăresc. Un iaht de lux de model JEANNEAU / NC37, în valoare de jumătate de milion de euro, care, în doar câteva ore, va duce un pasager foarte important spre hotelul Pomegranate din Halkidiki.

Conform site-ului MarineTraffic.com, site ce stochează informația despre mișcările bărcilor conectate la sistemul de poziționare marină AIS, această barcă era, la ora 11.00, în dimineața zilei de 30 august, în portul Uranopolis, acolo unde era și președintele Dodon.

Datele sunt publice și pot fi verificate pe marinetraffic.com.

Călătoria de la Uranopolis până la hotelul Pomegranade a durat maximum două ore.

Iar la ora 19.00, în aceeași zi, barca este localizată deja de către sistemul AIS exact în apropierea hotelului Pomegranate Wellnes SPA.

Iată și localizarea pe Google Maps a hotelului Pomegranate, unde în vara anului 2018, potrivit Ziarului de Gardă, Dodon și familia sa s-ar fi odihnit în Ville Royal Suite.

Atunci, Dodon a negat acest fapt și a acționat ziarul în judecată. Apoi, fiind întrebat direct dacă a fost acolo, „Da sau Nu”, a zis ca nu ține minte.

Acest hotel aparține fiului fostului procuror-șef al Federației Ruse, Artiom Ceaika. La invitația lui, în 2018, Dodon și familia sa s-au odihnit acolo.

Susele Ziarului NAȚIONAL afirmă că Dodon, Plahotniuc și misteriosul oficial din Federația Rusă, despre care a vorbit deputatul Iurie Reniță și primarul Renato Usatîi, s-au văzut tot acolo, la acest hotel de lux, cunoscut și îndrăgit de către Igor Dodon.

Ca să ne convingem că cei doi coordonatori de la Chișinău, Dodon și Plahotniuc, continuă să fie cei mai buni prieteni, vom reveni la nava cu care Dodon a fost adus la acest hotel - barca de lux MIRYANA, despre care am aflat mai multe lucruri din surse deschise, pe marinetraffic.com.

Barca operează sub pavilion bulgar și e deținută de New games AD, companie din Bulgaria care aparține controversatului om de afaceri Vasil Bojkov. Bojkov se află în prezent la Dubai, unde se ascunde de justiția de la Sofia, care a emis mandat de arestare pe numele lui, exact ca și în cazul lui Plahotniuc.

Bojkov este, de asemenea, și partenerul de business al lui Plahotniuc. Anume Bojkov este cel care i-a deschis drumurile spre EAU lui Plahotniuc și cu care acesta s-a văzut recent, acum câteva săptămâni, în Dubai, așa cum a declarat la Jurnal TV Alexandru Cozer.

Mai jos aveți dovada din registrul bulgar al companiilor înregistrate.

Să recapitulăm: Președintele Dodon, în regim de urgență, în plină pandemie, ignorând sărbătorile naționale ale Republicii Moldova, aniversarea căsătoriei sale și negând până în ultimul moment plecarea, ajunge pe 28 august în Grecia, în Uranopolis, unde oficial se va vedea cu stareții de pe Sfântul Munte, iar neoficial - cu starețul politicii de la Chișinău, Plahotniuc.

În aceleași zile, Plahotniuc părăsește pentru totdeauna deja SUA, fiind declarat non grata acolo, și revine în Europa. După o întrevedere la Berlin cu un oficial german și după ce se vede cu familia în Franța, zboară cu un charter spre Thessaloniki.

Ambii se întâlnesc la hotelul lui Ceaika, din Halkidiki, unde Dodon e adus de barca unui oligarh fugar bulgar, prieten și partener al lui Plahotniuc, semn că Plahotniuc a fost cel care a solicitat întâlnirea și a organizat-o. După această întâlnire, Plahotniuc zboară cu același avion 9A-JSC, pe 31 august, la București, unde la început de septembrie e filmat în Aeroportul Otopeni.

Toate informațiile și dovezile prezentate mai sus demonstrează fără echivoc că întâlnirea „de gradul zero” dintre Plahotniuc și Dodon, după marea ruptură din iunie 2019, a avut loc. Și Dodon nu a făcut nimic pentru a-l aduce pe Plahotniuc acasă timp de mai bine de o lună de atunci.

Igor Dodon, însă, neagă vehement întâlnirea cu Plahotniuc.

„Din 2019, din luna iunie, data de 7 iunie... au fost și acele înregistrări renumite... Ultima întrevedere am avut-o cu domnul Plahotniuc pe 7 iunie 2019. Sper foarte mult că următoarea întrevedere, dacă va avea loc, poate avea loc în unul dintre penitenciarele din R. Moldova”, a declarat Igor Dodon pentru Ziarul NAȚIONAL.

Intermediarul misterios de la Kremlin

La această întâlnire de taină, mai spun susele noastre, ar fi participat și un oficial de rang înalt de la Kremlin. Pe 29 august, acesta a zburat de la Moscova până în Thessaloniki cu o cursă charter, cu un avion privat fantomă - pe tot parcursul zborului a avut sistemul de identificare a navelor aeriene deconectat, nu figurează nici într-un registru și nu are număr de înregistrare, date despre proprietar sau cursa pe care o operează. Astfel se comportă doar navele top secrete în care se deplasează oameni în misiuni speciale. Oricum, pe flightradar nava se vede datorită radarelor de la sol care au identificat-o.

Mai mult, potrivit surselor noastre, în aeroportul din Thessaloniki, oficialul rus, însoțit de alte două persoane, cel mai probabil agenți de securitate, au folosit coridorul diplomatic pentru a intra și ieși din țară, evitând astfel identificarea sau fotografierea lor. La întâlnirea de la Pomegranate, oficialul rus și cei doi însoțitori ai săi au purtat tot timpul mască și nu au putut fi identificați vizual.

Vom reveni


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md