22:22:40 12.04.2021
 
Stiri

Principalele riscuri pentru copii: internetul în exces și informațiile false

Actualitate 07.04.2021 19:58 Vizualizări595 Autor: Ziarul National
Principalele riscuri pentru copii: internetul în exces și informațiile false


Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și hărțuirea on-line sunt principalele riscuri pentru copii în perioada pandemiei. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Organizația Salvați Copiii în România, citat de descopera.ro.

Utilizarea excesivă a tehnologiei (54,7%), informaţiile false (39,5%), hărțuirea on-line (25,8%), publicarea și distribuirea datelor personale (22,6 %) sunt principalele riscuri resimțite de copii pe internet în perioada pandemiei, arată datele studiului „Impactul Covid-19 asupra copiilor din România” realizat de Organizația Salvați Copiii, în urma consultării a 5.000 de copii din ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal.

Totodată, 32,4% dintre copiii participanți la studiu afirmă că au avut neînțelegeri cu părinții în ceea ce privește activitatea pe internet și timpul petrecut în mediul on-line.

Cele mai mari provocări pentru părinți

La rândul lor, părinții consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de timpul excesiv petrecut online, lipsa abilităților digitale și gestionarea activității pe rețelele sociale.

În perioada următoare, realizatorii studiului vor organiza întâlniri cu părinții. Prin participarea la aceste conferințe, adulții vor avea oportunitatea de a-și face o imagine clară asupra metodelor prin care pot să transforme tehnologia într-un aspect firesc al vieții lor de familie, precizează reprezentanții Salvați Copiii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md