04:36:27 18.07.2024
Stiri

Primele DOSARE PENALE pe numele migranților moldoveni din Rusia

Social 01.10.2014 11:20 Vizualizări3243 Autor: Galina Munteanu
Primele DOSARE PENALE pe numele migranților moldoveni din Rusia
Poză simbol


De la intrarea în vigoare a noilor reguli de aflare a cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse, doi moldoveni s-au ales deja cu dosare penale pentru trecerea ilegală a frontierei cu Rusia și riscă până la patru ani de pușcărie și o amendă de până la 300 de mii de ruble (peste 80 de mii de lei).

Mai mult, a crescut și numărul escrocilor care oferă servicii ilegale migranților moldoveni pentru traversarea frontierei cu Federația Rusă. Acest fapt se datoreaza și numărului mare de cetățeni moldoveni care, prin orice metodă, vor să se întoarcă pe teritoriul Federației Ruse, în pofida interdicțiilor, susține președintele Congresului Diasporei Moldovenești de la Moscova, Alexandr Kalinin.

„A crescut numărul de plângeri din partea cetățenilor noștri – victime ale escrocilor. Aceștia au luat bani pentru a-i „ajuta” pe cetățeni să scape de interdicţia de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse, ocolind legislația. Interdicția de intrare pe teritoriul Rusiei poate fi anulată doar în bază legală și nicidecum în mod fraudulos”, a spus Kalinin.

Potrivit acestuia, în fiecare zi aproximativ o sută de cetățeni ai R. Moldova au interdicția de a intra în Rusia.

Precizăm că, de la 1 ianuarie curent, au intrat în vigoare noi reguli de aflare a cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse. Astfel, aceștia au dreptul de a se afla fără acte permisive pe teritoriul Rusiei doar 90 de zile cumulativ în jumătate de an.

În cazul în care cetățeanul nu a respectat această normă, va fi sancționat și nu i se va permite timp de trei ani intrarea pe teritoriul Federației Ruse. Restricția în cauză nu se aplică celor care au primit permisiunea de a lucra sau au achitat patenta.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md