06:25:44 08.12.2021
Stiri

Primarul Ion Ceban, acuzat că vrea să-l aducă în Primăria Chișinău pe „avocatul lui Plahotniuc și Platon”: „Oare nu-i vorba despre același Nagacevschi care a reprezentat interesele lui Platon și Plahotniuc?”

Actualitate 27.10.2021 08:59 Vizualizări1475 Autor: Ziarul National
Primarul Ion Ceban, acuzat că vrea să-l aducă în Primăria Chișinău pe „avocatul lui Plahotniuc și Platon”: „Oare nu-i vorba despre același Nagacevschi care a reprezentat interesele lui Platon și Plahotniuc?” stiri.md


Primarul general al capitalei, Ion Ceban, este aspru criticat pentru faptul că îi promovează în funcția de viceprimar pe fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi. Activista Maia Laguta se arată surprinsă de această decizie a primarului general și face trimitere la mai multe cazuri controversate în care ar fi fost implicat anterior Nagacevschi, pe vremea când era avocat. Ea a mai amintit faptul că acesta a reprezentat interesele lui Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon în dosare de rezonanță.

Citește și: Ex-ministrul Fadei Nagacevschi, viitorul VICEPRIMAR al municipiului Chișinău. Ceban: „Este un specialist foarte bun și competent”

„Oare nu-i vorba despre același Nagacevschi care a reprezentat interesele lui Platon în dosarul „Energoalians” împotriva R. Moldova, când au pretins suma de 60 de milioane de dolari? În 2019 cazul a fost soluționat, iar autoritățile l-au calificat drept o „schemă de înșelăciune și tentativă de a extrage bani din bugetul statului”. Apropo, atunci la putere se afla alianța ACUM-PSRM”, menționează Maia Laguta într-o postare pe Facebook.

Citește și: O nouă majoritate în CMC? Fadei Nagacevschi ar putea ajunge viceprimar al municipiului Chișinău cu voturile PSRM și ale Platformei DA

Activista mai atrage atenția și asupra atitudinii manifestate de Nagacevschi față de demersurile lui Alexandr Stoianoglo pentru eliberarea lui Platon din închisoare, precum implicațiile în dosarele care-l vizează pe Plahotniuc.

„Oare nu-i același Nagacevschi, al cărui nume este legat direct de cauza penală privind furtul miliardului, în interesul lui Plahotniuc de această dată, la care s-a referit procurorul general Stoianoglo. Afacerea cu acțiunile „Victoriabank” a provocat statului un prejudiciu de 30 de milioane de dolari. Nagacevschi a fost avocatul care a reprezentat în R. Moldova interesele companiei „Insidown” Ltd”, a precizat Maia Laguta.

Potrivit ei, Procuratura dispune de toate aceste documente, dar Stoianoglo ar fi avut grijă să-l acopere pe fostul ministru socialist al Justiției.

„Pe internet au fost publicate documente care arată clar că Nagacevschi a participat direct la furtul miliardului, dar într-un mod misterios procurorul general nu a aflat despre asta. Mă adresez tuturor fracțiunilor din Consiliul Municipal Chișinău: veți susține un participant la furtul miliardului? De dragul căror interese și la rugămintea cui? Sau Ceban a decis să pună mâna pe ceva și a invitat un „specialist”?”, se întreabă Maia Laguta.

Anterior, Fadei Nagacevschi a declarat că nu vrea să se „lanseze în dezbateri publice” vizavi de acuzațiile potrivit cărora ar fi reprezentat, alături de tatăl său, avocatul Vitalie Nagacevschi, compania „Insidown” implicată în jaful bancar: „Așa-zisa informație referitoare la persoana mea e absolut aiurea și să mă lansez în dezbateri publice la un subiect aiurit nu am de gând”.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, primarul Ion Ceban l-a înaintat pe Fadei Nagacevschi pentru funcția de viceprimar, în locul lui Victor Chironda. Candidatura sa urmează să fie supusă votului la ședința de joi a CMC.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Nu e rău fără bine 27.10.2021 10:16

Laguta & Futei Nagacevschi - odna sapoga para !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md