08:00:29 26.01.2022
Stiri

Primarii din R. Moldova, indiferent de coloratura politică, sunt adepți ai ÎNFRĂȚIRILOR cu localitățile din România. Dupu: „În câțiva ani nu va mai exista nicio primărie din R. Moldova care să nu fie înfrățită cu, cel puțin, o primărie din România”

Actualitate 03.12.2021 13:27 Vizualizări1416 Autor: Ziarul National
Primarii din R. Moldova, indiferent de coloratura politică, sunt adepți ai ÎNFRĂȚIRILOR cu localitățile din România. Dupu: „În câțiva ani nu va mai exista nicio primărie din R. Moldova care să nu fie înfrățită cu, cel puțin, o primărie din România”


Peste câțiva ani, toate localitățile din R. Moldova vor fi înfrățite cu cel puțin o comună, oraș sau municipiu din România. De această părere este secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din Guvernul României, Adrian Dupu.

„Procesul acesta al înfrățirilor a existat și există de mulți ani, dar în ultimii ani s-au făcut proiecte concrete și atunci ceilalți primari au văzut că se poate lucra cu cei din România și și-au dorit și ei să se înfrățească. În ultimii ani, cât am locuit în R. Moldova, foarte des și de când sunt implicat în politică veneau la mine primari, viceprimari și spuneau: „Dle Dupu, vrem și noi să ne înfrățim cu cineva din România, ajutați-ne să ne înfrățim cu cineva din România”, pentru că se pot face lucruri concrete pentru comunitate, ceea ce este foarte bine.

Și eu cred că în următorii câțiva ani nu va mai exista nicio primărie din R. Moldova care să nu fie înfrățită cu cel puțin o primărie din România, indiferent de culoarea politică a primarului, pentru că știu foarte mulți primari care nu neapărat pe hârtie ar fi avut viziuni proeuropene, dar și-au dorit să se înfrățească cu localități din România și să desfășoare proiecte cu primării din România”, a declarat oficialul Guvernului României, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit lui Dupu, aceste înfrățiri nu au doar o tentă simbolică. Primăriile de pe ambele maluri ale Prutului implementează proiecte concrete.

„Bineînțeles că se pot face și proiecte transfrontaliere și un exemplu e colaborarea dintre (că spuneam de culori) Primăria Bălți cu Primăria orașului Botoșani, unde s-au desfășurat proiecte transfrontaliere cu bani europeni. Un alt exemplu sunt Primăria Ialoveni și Primăria Iași.

Chișinăul are cel mai frumos parc finanțat de către Primăria Sectorului 6, Parcul București, cum îmi place să-l denumesc eu, din sectorul Buiucani. Se fac lucruri concrete, pentru că mai vorbeam și cu primarii noștri din România, care spuneau: „Vrem să ne înfrățim, dar vrem să ne înfrățim pentru lucruri concrete, nu doar pentru muzică și dans, pentru că astea le avem și aici, dar vrem să facem lucruri concrete prin care să-i ajutăm pe frații noștri, pe cei din R. Moldova”, a punctat Dupu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Comunitatea identitară

21.01.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anunț de război „hib...

17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md