06:36:07 24.04.2024
Stiri

Maia Sandu și prim-ministrul Dorin Recean, despre noile SANCȚIUNI ale UE împotriva apropiaților fugarului Șor: „Este un semn clar că avem sprijinul necondiționat al UE în lupta împotriva războiului hibrid al Rusiei”

Actualitate 22.02.2024 18:40 Vizualizări1201 Autor: Ziarul National
Maia Sandu și prim-ministrul Dorin Recean, despre noile SANCȚIUNI ale UE împotriva apropiaților fugarului Șor: „Este un semn clar că avem sprijinul necondiționat al UE în lupta împotriva războiului hibrid al Rusiei”


Președinta Maia Sandu și prim-ministrul Dorin Recean au salutat decizia Consiliului Uniunii Europene de a sancționa șase persoane aropiate fugarului Ilan Șor, dar și o entitate dubioasă, pentru acțiuni care subminează democrația și stabilitatea R. Moldova.

„Mulțumesc pentru sprijinul permanent din partea UE. Astăzi, Consiliul European a luat măsuri decisive prin impunerea de noi măsuri restrictive împotriva celor care subminează democrația R. Moldova. Aceste măsuri transmit un mesaj puternic – împreună suntem puternici în asigurarea unui viitor sigur”, a scris Maia Sandu pe rețeaua X.
„Este un semn clar că avem sprijinul necondiționat al UE în lupta împotriva războiului hibrid al Rusiei și a încercărilor de a submina statul de drept și securitatea republicii noastre”, a comletat premierul Dorin Recean.

Amintim că UE aimpus sancțiuni împotriva a încă șase persoane și o organizație responsabile de acțiuni îndreptate spre destabilizarea, subminarea și amenințarea suveranității și independenței R. Moldova. Este vorba de persoane din anturajul fugarului Ilan Șor, inclusiv Alina Corșicova, Dumitru Chitoroagă, Maria Albot și Victor Petrov. Totodată, pe listă se regăsește și Chiril Guzun, fondatorul și președintele organizației „Scutul Poporului”. De asemenea, este sancționat și Dmitri Miliutin, șeful adjunct al Departamentului de Informații Operaționale al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, responsabil pentru operațiunile secrete ale Kremlinului în R. Moldova, în special în Transnistria, începând cu 2016.

Citește și: DOC // Uniunea Europeană a impus SANCȚIUNI pentru încă șase persoane din R. Moldova, care ar fi implicate în DESTABILIZĂRI. LISTA cuprinde persoane din anturajul lui Ilan Șor

În conformitate cu decizia Consiliului, activele acestora în UE vor fi înghețate, iar persoanelor le va fi interzisă intrarea și călătoria pe teritoriul blocului comunitar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md