16:18:55 18.01.2022
Stiri

Președintele României, Klaus Iohannis, către Ambasadorul Victor Chirilă: „R. Moldova se bucură de un sprijin covârșitor, durabil și transpartinic la București. Este necesar să trecem de la faza declarațiilor la fapte concrete”

Actualitate 11.01.2022 18:10 Vizualizări1035 Autor: Ziarul National
Președintele României, Klaus Iohannis, către Ambasadorul Victor Chirilă: „R. Moldova se bucură de un sprijin covârșitor, durabil și transpartinic la București. Este necesar să trecem de la faza declarațiilor la fapte concrete”


„Republica Moldova se bucură de un sprijin covârșitor, durabil și transpartinic la București, forțele politice române fiind dedicate consolidării parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi avansării proceselor de reformă”.

Declarația a fost făcută marți, 11 ianuarie curent, de către președintele României, Klaus Iohannis, la întrevederea cu Ambasadorul Republicii Moldova la București, Victor Chirilă, care a prezentat scrisorile de acreditare șefului statului român.

Un comunicat de presă al Ambasadei R. Moldova la București arată că președintele român a ținut să sublinieze că România şi Republica Moldova sunt unite printr-o legătură extrem de trainică – comunitatea de limbă, cultură și istorie.

Totodată, un subiect distinct al discuțiilor de la Palatul Cotroceni a fost inițierea unor noi proiecte, pe lângă cele existente.

„Președintele Iohannis a menționat necesitatea unei conlucrări mai ample între ministerele de resort din ambele țări, astfel încât să fie create interacțiuni pe multiple zone, iar lucrurile să fie puse pe note. Este necesar să trecem de la faza declarațiilor la fapte concrete, a subliniat șeful statului român. În acest sens, președintele Iohannis s-a arătat încrezător că reuniunea celor două guverne, preconizată pentru începutul acestui an, va da un impuls nou în colaborarea bilaterală”, cităm din comunicatul misiunii diplomatice.

Ambasadorul Victor Chirilă a apreciat, la rândul său, evoluțiile relațiilor bilaterale atât politice, cât și economice, menționând că este necesară implementarea Parteneriatului strategic între ambele state, acesta fiind „sinonimul integrării europene a republicii noastre”.

De asemenea, Ambasadorul Republicii Moldova a menționat necesitatea definitivării mai multor documente bilaterale, în special a Acordului de asistență tehnică nerambursabilă, care ar putea fi semnate în cadrul reuniunii celor două executive.

Președintele României Klaus Werner Iohannis i-a urat succes Ambasadorului Republicii Moldova Victor Chirilă în activitate, asigurându-l de tot sprijinul necesar din partea Administrației prezidențiale și Executivului de la București.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

TUN 12.01.2022 02:07

Romanii din lumea intreaga au o admiratzie INFINITA pentru romanii basarabeni care , PRIMII, au declansat motorul maagic al UNIRII tuturor romanilor in statul REGAL ::::::R O M A N I A . Aceste eroi au reusit cu pretzul vietzii lor si, totodata, au electrizat celelalte regiuni populate de romani sa se uneasca impreuna pe vecie. Portretele si statuele lor lor trebue sa se afla alaturi de cele ale regilor Romaniei iar faptele lor sa fie date ca exemplu unic in lume de sacrificiu si patriotism, tinerilor.

TUN 12.01.2022 02:28

Romanii de pretutindeni au o admiratze Infinita pentru eroii romani basarabeni care, primii, cu pretzul vietzii lor au reusit Unirea cu statul REGAL ::::::: R O M A N I A . Vointza lor a electrizat toate celelalte provincii sub ocupatzie straina si astfela s a realizat Romania Mare. Portretele si statuele lor trebue sa se afle alaturi cele ale regilor Romaniei iar faptele lor sa fie date ca exemplu UNIC in lume, de sacrificiu si patriotism :::: In scoli pentru tineri, in biserici si peste tot. Nu uitatzi eroii nostri si indraznitzi sa va opunetzi TIRANILOR.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md