21:09:42 27.05.2024
Stiri

Președinta Maia Sandu s-a gândit la „GRUPĂRI CRIMINALE” când a fost întrebată de „Mișcarea Alternativa Națională”, lansată de Ion Ceban. Ce spune despre faptul că Rusia ar sta în spatele formațiunii primarului general

Actualitate 31.12.2021 12:58 Vizualizări4451 Autor: Ziarul National
Președinta Maia Sandu s-a gândit la „GRUPĂRI CRIMINALE” când a fost întrebată de „Mișcarea Alternativa Națională”, lansată de Ion Ceban. Ce spune despre faptul că Rusia ar sta în spatele formațiunii primarului general cotidianul.md


Președinta Maia Sandu are mari suspiciuni în legătură cu „Mișcarea Alternativa Națională” (MAN), lansată ieri de către primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban. Primul lucru la care s-a gândit Maia Sandu, atunci când a fost întrebată de MAN-ul lui Ceban, e din ce resurse va fi finanțată această formațiune politică.

„În orice stat democratic, oricine poate să-și lanseze mișcări, partide politice atât timp cât respectă legea. Mare întrebare în acest caz este cum va fi finanțată această mișcare sau acest partid. Pentru că noi, de-a lungul timpului, am văzut grupări criminale care și-au zis partide politice. Acestea se finanțau ilegal, din bani murdari”, a declarat astăzi Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la „Radio Moldova”.

În opinia șefului statului, la ora actuală în R. Moldova sunt foarte puține partide politice care se finanțează corect și transparent.

„Astfel, eu voi insista ca instituțiile statului să fie foarte atente la modul cum se finanțează partidele politice, indiferent dacă e vorba de acesta despre care vorbim acum (MAN n.r.) sau celelalte. Asta e singura diferență într-o grupare criminală care se finanțează cu bani murdari și un partid politic care se finanțează legal, transparent, fără să ascundă nimic”.

Întrebată dacă Federația Rusă ar sta în spatele „Mișcării Alternativa Națională” a lui Ion Ceban, Maia Sandu a răspuns: „Nu am cum să fac speculații, nu e corect, dar sper ca instituțiile statului să nu permită finanțări ilegale din afara republicii sau de aici”.

Amintim că primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat ieri că revine în politică. „Mișcarea Alternativa Națională” se vrea o „forță ce ar putea apăra interesele tuturor cetățenilor de dezmățul celor care pretind că fac lucruri bune”, a spus Ceban.

„Astăzi constatăm că nu există o altă forță care ar putea apăra interesele tuturor cetățenilor de dezmățul celor care pretind că fac „lucruri bune”. Am vorbit cu zeci de primari, cu foarte mulți agenți economici… Știu că toți așteaptă o alternativă, care să-i unească pe toți, să construiască un viitor, să aibă grijă de oameni, în primul rând. O alternativă a lucrului făcut, nu al vorbelor deșarte și promisiunilor uitate sau show-urilor ieftine. Nu pot rămâne indiferent și îmi pasă de ce se întâmplă. Știu că această alternativă poate fi o mișcare pe care astăzi, oficial, o inițiez. E vorba de „Mișcarea Alternativă Națională”. Ideea îmi aparține, iar echipa îmi este alături. Care vor fi pașii următori, voi declara ulterior”, a spus ieri fostul comunist și socialist Ion Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md