00:55:46 25.10.2021
Stiri

Președinta Maia Sandu, cină de lucru la New York cu șeful statului polonez și premierul georgian: Tarifele de roaming între UE și țările Parteneriatului Estic ar putea fi armonizate

Actualitate 23.09.2021 17:14 Vizualizări1168 Autor: Ziarul National
Președinta Maia Sandu, cină de lucru la New York cu șeful statului polonez și premierul georgian: Tarifele de roaming între UE și țările Parteneriatului Estic ar putea fi armonizate


Aflată la New York pentru a participa la lucrările celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite, președinta Maia Sandu a avut mai multe întrevederi neformale.

Potrivit Președinției, la invitația Președintelui Poloniei, Andrzej Duda, șefa statului a participat, alături de premierul georgian Irakli Garibashvili, la o cină de lucru organizată la Reprezentanța Republicii Polone la ONU.

Cei trei lideri au discutat despre cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic, au abordat subiectul perspectivei de aderare a Republicii Moldova și Georgiei la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA) și posibilitatea de armonizare a prețurilor internaționale de roaming între țările Parteneriatului Estic și UE.

Aceeași sursă precizează că șefa statului a avut o întâlnire la Fundația pentru o Societate Deschisă, unde a discutat oportunități de colaborare în domeniul promovării reformelor în educație.

De asemenea, Maia Sandu s-a întâlnit cu Consulul Onorific al Republicii Moldova la New York - Mark Meyer, membru al Baroului newyorkez de Avocați și al Grupului de arbitri din cadrul Centrului internațional de soluționare a litigiilor de investiții (ICSID), iar discuția s-a focusat pe reforma justiției din Republica Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md