19:14:30 21.07.2024
Stiri

Premierul Dorin Recean, după deschiderea oficială a negocierilor de aderare la UE: „Am așteptat de mai bine de 30 de ani acest moment. Avem datoria, cu toții, să-l valorificăm și să lăsăm moștenire copiilor o Moldovă pașnică”

Actualitate 25.06.2024 20:39 Vizualizări850 Autor: Ziarul National
Premierul Dorin Recean, după deschiderea oficială a negocierilor de aderare la UE: „Am așteptat de mai bine de 30 de ani acest moment. Avem datoria, cu toții, să-l valorificăm și să lăsăm moștenire copiilor o Moldovă pașnică”


R. Moldova a trecut astăzi „într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de aderarea la Uniunea Europeană”, afirmă premierul Dorin Recean, care a prezenentat astăzi la Luxemburg poziția statului nostru înaintea demarării oficiale a negocierilor dintre Bruxelles și Chișinău.

CITIȚI și Maia Sandu, după începerea negocierilor de aderare la UE: „Vom continua la fel de hotărâți pentru ca R. Moldova să fie liberă și o țară unde pacea este garantată”. Grosu: „Să arătăm aceeași convingere la referendumul din 20 octombrie”

Potrivit prim-ministrului, Conferința Interguvernamentală Republica Moldova - UE de pe 25 iunie a fixat începerea oficială a negocierilor de aderare și a „demonstrat că avem capacitatea să construim, până în 2030, un stat prosper, un stat european”.

CITIȚI și Detalii despre cadrul de negocieri privind aderarea R. Moldova la UE: Capitolele problematice care vor necesita cele mai mari eforturi și cum va fi implementat acquis-ul comunitar în regiunea transnistreană. „Începem și închidem cu Clusterul 1”

„Negocierile pe care le-am început sunt un proces tehnic și complex și au drept scop coordonarea politicilor Republicii Moldova și UE pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor noștri. Fiecare capitol de negociere închis va însemna rezultate vizibile pentru oameni, legi corecte și previzibile, instituții eficiente, serviciu public calitativ. Am așteptat de mai bine de 30 de ani acest moment. Avem datoria, cu toții, să-l valorificăm și să lăsăm moștenire copiilor o Moldovă pașnică, unde oamenii trăiesc în bună înțelegere și au o viață împlinită În toamnă, voința poporului va confirma acest viitor al nostru, un viitor în marea familie europeană, în care să devenim o țară puternică, independentă, unde pacea și prosperitatea sunt garantate”, a punctat premierul Dorin Recean.

Prim-ministrul a reiterat și importanța aspectului de securitate și consolidare a rezistenței colective la presiunile externe, în contextul situației regionale. „UE ne oferă șansa de a trăi în pace și bunăstare, la noi acasă. R. Moldova vine, însă, și cu contribuția proprie la o Europă mai unită, mai rezilientă și mai puternică”, a subliniat Dorin Recean.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md