20:11:56 21.07.2024
Stiri

Maia Sandu, după începerea negocierilor de aderare la UE: „Vom continua la fel de hotărâți pentru ca R. Moldova să fie liberă și o țară unde pacea este garantată”. Grosu: „Să arătăm aceeași convingere la referendumul din 20 octombrie”

Actualitate 25.06.2024 20:09 Vizualizări1207 Autor: ZiarulNational
Maia Sandu, după începerea negocierilor de aderare la UE: „Vom continua la fel de hotărâți pentru ca R. Moldova să fie liberă și o țară unde pacea este garantată”. Grosu: „Să arătăm aceeași convingere la referendumul din 20 octombrie”


Președinta Maia Sandu și spicherul Igor Grosu consideră că R. Moldova a făcut astăzi un pas important spre aderarea la Uniunea Europeană, odată cu demararea oficială a negocierilor la Luxemburg.

„Fiecare pas pe care-l facem împreună ne apropie de ziua aderării țării noastre la UE. Azi a avut loc prima Conferință Interguvernamentală Bruxelles - Chișinău, care fixează începerea negocierilor pe mai multe domenii. Le mulțumesc tuturor care au făcut posibil acest moment într-un termen destul de scurt și am încredere că vom continua la fel de hotărâți pentru ca R. Moldova să fie liberă, europeană și o țară unde pacea este garantată”, a scris președinta Sandu, după desfășurarea primei conferințe interguvernamentale R. Moldova - UE.

De partea cealaltă, spicherul Grosu afirmă că ne așteaptă un „drum lung” și că va fi nevoie de implicarea fiecărui cetățean, iar un test important în acest sens va fi referendumul din 20 octombrie.

„Uniunea Europeană a deschis oficial, astăzi, negocierile de aderare cu R. Moldova. Decizia a fost luată în cadrul primei Conferințe Interguvernamentale R. Moldova - UE. Ne așteaptă un drum lung, unde va trebui ca fiecare dintre noi să depună efort și determinare pentru a consolida instituțiile, a continua lupta cu corupția, a crește economia. Sunt lucruri firești pe care le dorim fiecare dintre noi și care ne vor apropia de standardele Uniunii Europene.

Moldovenii au arătat că sunt deja europeni. Acum este datoria noastră, ca cetățeni, să arătăm aceeași convingere la referendumul din 20 octombrie printr-o participare exemplară. Să construim împreună o Europă mai puternică, mai unită, în care fiecare națiune are oportunitatea de a se dezvolta în pace și prosperitate”, a scris Grosu pe Facebook.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md