16:24:14 03.10.2023
Stiri

PREMIERĂ // R. Moldova, rol de vicepreședinte la Conferința Internațională a Muncii: Peste 6 000 de participanți din 169 de țări, reuniți la Geneva

Actualitate 06.06.2023 13:58 Vizualizări675 Autor: Ziarul National
PREMIERĂ // R. Moldova, rol de vicepreședinte la Conferința Internațională a Muncii: Peste 6 000 de participanți din 169 de țări, reuniți la Geneva Facebook // Corina Ajder


Republicii Moldova i s-a oferit, pentru prima dată, rolul de vicepreședinte al Conferinței Internaționale a Muncii, ajunsă la a 111-a sesiune, eveniment care se desfășoară în perioada 5 - 16 iunie curent la Geneva, Elveția.

Această funcție va fi îndeplinită de secretara de stat a Ministerului Muncii și Protecției Sociale Corina Ajder, care va prezida, în această calitate, mai multe sesiuni plenare la care vor participa miniștri, secretari de stat, directori, inspectori de muncă, parteneri sociali, dar și alți oficiali delegați să se expună asupra raportului directorului general al Organizației Internaționale a Muncii (OIM), Gilbert F. Houngbo, pe tema „Progresele în domeniul justiției sociale”.

„Mă simt onorată că voi putea reprezenta Republica Moldova în acest moment istoric, în care țării noastre i s-a oferit un rol atât de important în cadrul celui mai prestigios forum de discuții internațional care abordează problemele din domeniul social și al muncii. Anume în cadrul acestei conferințe am obținut cu toții drepturi pe care le considerăm astăzi firești: ziua de lucru de 8 ore, securitatea și sănătatea la locul de muncă, concediul de maternitate, vârsta minimă de muncă, weekendul și concediul”, a declarat Corina Ajder.


Menționăm că, în acest an, la lucrările Conferinței Internaționale a Muncii, participă peste 6 000 de delegați ai guvernelor, sindicatelor și patronatelor din 169 de țări, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale, care vor lucra împreună și vor contribui la adoptarea a noi standarde în consolidarea dialogului social, protecției muncii și uceniciei la locul de muncă, dar și la reafirmarea angajamentelor de realizare a justiției sociale, imperios necesară în contextul problemelor legate de muncă, urmare a crizelor Covid-19, energetice și a refugiaților din Ucraina.

Din componența delegației tripartite a Republicii Moldova la acest eveniment fac parte ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, secretara de stat Corina Ajder și conducerile Confederației Naționale a Sindicatelor și Confederației Naționale a Patronatului din Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md