05:16:38 06.04.2020
 
Stiri

PREMIERĂ // Pentru prima dată o echipă din R. Moldova va participa la un turneu internațional de PADEL

Sport 12.03.2020 07:35 Vizualizări853 Autor: Ziarul National
PREMIERĂ // Pentru prima dată o echipă din R. Moldova va participa la un turneu internațional de PADEL


Perechea mixtă Mihai Burciu, care reprezentă cluburile Cami Speia (Moldova) și Padel Club Valencia (Spania), alături de Liliana Mîrza, jucătoare la Femina Chișinău (Moldova), vor participa în perioada 14-15 martie 2020 la turneul Timișoara Padel Center „Open Cupa de primăvară”, unde vor evolua echipe anunțate din România, Serbia, Ungaria și R. Moldova.

Potrivit lui Mihai Burciu, este o premieră pentru R. Moldova când o echipă participă la un turneu internațional. „Tot mai multe persoane aleg să practice noua disciplină sportivă din R. Moldova - padelul. Este un sport care îmbină elemente diverse din jocurile de tenis de câmp, tenis de plajă, tenis de masă, badminton, squash și fronton”, spune Burciu.

În R. Moldova, conform activității din spațiul public, sub egida Asociației de dezvoltare a Tenisului de Plajă și a Padelului, această disciplină sportivă este promovată și dezvoltată de către cluburile sportive „Femina Chișinău”, „Cami Speia”, „Padelten Orhei”, „Codru Lozova” și „Revers Chișinău”.

ATPP, împreună cu aceste cluburi, au editat Strategia de dezvoltare a padelului în R. Moldova pentru perioada anilor 2020-2030 și au început dezvoltarea programelor de promovare și dezvoltare a acestui sport prin organizarea de antrenamente și competiții experimentale în cadrul Circuitului Național „Moldova Padel Tour”.

Numărul de practicanți constanți ai padelului în jurul acestor cluburi a ajuns până la 100 de persoane. Singurul teren specializat de padel din R. Moldova este la Tiraspol, în cadrul Centrului Sportiv „Lions Arena”, în timp ce în Chișinău și alte localități, cluburile sportive organizează seminare, antrenamente și competiții, după un program adaptat la condițiile de infrastructură ale sălilor de sport tradiționale.

Padelul a fost înregistrat oficial ca ramură sportivă în R. Moldova în anul 2018, iar de atunci se fac eforturi din partea cluburilor sportive de a se constitui Federația Sportivă Națională de Padel, organ sportiv care ar permite mai repede dezvoltarea acestei discipline sportive, cât și îndeplinirea mai multor obiective din Strategia de dezvoltare a padelului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md