09:20:51 17.08.2025
Stiri

Prăjitură cu foi de napolitane

Reportaj 02.05.2014 18:44 Vizualizări1771
Prăjitură cu foi de napolitane sursa: retetaperfecta.ro

Iată cea mai simplă şi mai rapidă prăjitură cu foi de napolitane şi cremă. Potrivit retetaperfecta.ro, acest desert alină pofta de dulce în zilele de post, când tânjeşti după prăjituri.

Cum se prepară?

Razi fin coaja de portocală. Storci zeama şi păstrezi pulpa zdrobită. Tai nucile mărunt. Dai stafidele prin maşina de tocat. Într-o cratiţă amesteci zeama de portocală şi lămâie cu mierea şi zahărul şi le pui la fiert la foc mic. Adaugi stafidele, nucile, pulpa şi coaja de portocală.

Umpli foile de napolitană cu crema caldă, le presezi cu o greutate şi le dai la rece pentru 2-3 ore. Le tai în romburi sau dreptunghiuri.

Ingrediente:

Foi de napolitană - 3

Stafide - 150 g

Lămâie - 1

Portocală - 1

Nuci - 100 g

Zahăr - 100 g

Miere - 100 g

Poftă bună! Cât de mult ţi-a plăcut?

Autor:
Stiri relevante
Top stiri
17.08.2025 08:10 117 Horoscopul zilei 17.08.2025

Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte