12:58:08 23.08.2019
 
Stiri

Poziția Grupului de State contra Corupției (GRECO) vizavi de intenția autorităților de la Chișinău de a modifica Legea Procuraturii

Social 08.07.2019 16:34 Vizualizări846 Autor: Ziarul National
Poziția Grupului de State contra Corupției (GRECO) vizavi de intenția autorităților de la Chișinău de a modifica Legea Procuraturii

Grupul de State contra Corupției (GRECO), un comitet specializat al Consiliului Europei în prevenirea și lupta contra corupției, a luat act de inițiativa recentă a Parlamentului R. Moldova de completare și modificare a Legii cu privire la Procuratură, care vizează în special componența Consiliului Superior al Procurorilor.

Un comunicat de presă al Procuraturii Generale arată că GRECO a expus și „unele îngrijorări vizavi de transparența și dinamica procedurii de adoptare de către Parlament a inițiativei în primă lectură”.

CITIȚI și Anunțul lui Dodon: Parlamentul se va convoca mâine în ședință pentru a iniția procedura de demitere a procurorului general

„În context, la 5 iulie 2019 GRECO a adresat o scrisoare autorităților Republicii Moldova, cu apelul de a lua măsuri necesare și urgente în scopul implementării complete și rapide a Recomandărilor GRECO, date în cadrul rundei a IV-a de evaluare a Republicii Moldova (Prevenirea corupției în rândurile membrilor Parlamentului, judecătorilor și procurorilor), inter alia insistându-se asupra legiferării excluderii din componența Consiliului Superior al Procurorilor a Ministrului Justiției și a Președintelui Consiliului Superior al Magistraturii”, cităm din comunicat.

De asemenea, GRECO a solicitat autorităților Republicii Moldova să dispună în mod prioritar, autorizarea publicării raportului de conformitate GRECO din cadrul rundei a IV-a de evaluare, adoptat pe 7 decembrie 2018.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md