00:41:11 19.01.2020
 
Stiri

Poziția Grupului de State contra Corupției (GRECO) vizavi de intenția autorităților de la Chișinău de a modifica Legea Procuraturii

Social 08.07.2019 16:34 Vizualizări969 Autor: Ziarul National
Poziția Grupului de State contra Corupției (GRECO) vizavi de intenția autorităților de la Chișinău de a modifica Legea Procuraturii


Grupul de State contra Corupției (GRECO), un comitet specializat al Consiliului Europei în prevenirea și lupta contra corupției, a luat act de inițiativa recentă a Parlamentului R. Moldova de completare și modificare a Legii cu privire la Procuratură, care vizează în special componența Consiliului Superior al Procurorilor.

Un comunicat de presă al Procuraturii Generale arată că GRECO a expus și „unele îngrijorări vizavi de transparența și dinamica procedurii de adoptare de către Parlament a inițiativei în primă lectură”.

CITIȚI și Anunțul lui Dodon: Parlamentul se va convoca mâine în ședință pentru a iniția procedura de demitere a procurorului general

„În context, la 5 iulie 2019 GRECO a adresat o scrisoare autorităților Republicii Moldova, cu apelul de a lua măsuri necesare și urgente în scopul implementării complete și rapide a Recomandărilor GRECO, date în cadrul rundei a IV-a de evaluare a Republicii Moldova (Prevenirea corupției în rândurile membrilor Parlamentului, judecătorilor și procurorilor), inter alia insistându-se asupra legiferării excluderii din componența Consiliului Superior al Procurorilor a Ministrului Justiției și a Președintelui Consiliului Superior al Magistraturii”, cităm din comunicat.

De asemenea, GRECO a solicitat autorităților Republicii Moldova să dispună în mod prioritar, autorizarea publicării raportului de conformitate GRECO din cadrul rundei a IV-a de evaluare, adoptat pe 7 decembrie 2018.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md