01:41:27 02.06.2020
 
Stiri

PORTAVOCEA lui Igor Dodon o ATACĂ pe Maia Sandu: „Spuneţi-mi, vă rog, Maia Grigorievna, aş putea măcar în ziua de 23 august să le dau la MOACĂ acelor naziști moderni, care astăzi mă amenință pe mine şi pe copiii mei?”

Social 14.08.2019 19:21 Vizualizări4020 Autor: Ziarul National
PORTAVOCEA lui Igor Dodon o ATACĂ pe Maia Sandu: „Spuneţi-mi, vă rog, Maia Grigorievna, aş putea măcar în ziua de 23 august să le dau la MOACĂ acelor naziști moderni, care astăzi mă amenință pe mine şi pe copiii mei?”


Președinta comisiei pentru mass-media și comunicare din cadrul Consiliului societății civile de pe lângă președintele R. Moldova, Elena Lewicka-Pahomova, critică decizia premierului Maia Sandu privind comemorarea, la 23 august, a victimelor stalinismului și nazismului, ca în spațiul Uniunii Europene.

„Spuneţi-mi, vă rog, Maia Grigorievna, aş putea, măcar în ziua de 23 august, să le dau la moacă acelor naziști moderni, care astăzi mă amenință pe mine şi pe copiii mei? Cu prilejul sărbătorii, cum s-ar spune. Pentru că limba maternă îmi este rusa și naționalitatea la fel și nu prea. Confirm că din toate cele patru părți (naționalități), aş fi avut şansa să ard în cuptorul unui lagăr de concentrare. Unii cetățeni cu opinii naziste sunt apropiați de actuala guvernare”, a reacționat Pahomova, care anterior a lucrat la un post de televiziune din Tiraspol.

Citește și: PARADOX la Chișinău: Maia Sandu se va reculege pe 23 august, comemorând victimele stalinismului și nazismului, iar Dodon va cânta și dansa pe 24 august pentru că a fost „eliberat” de Stalin

Potrivit Elenei Lewicka-Pahomova, inițiativa Guvernului de a marca anual, la 23 august, Ziua europeană a comemorării victimelor stalinismului și nazismului este o „agravare a situației” de la 9 mai, sugerând probabil că în R. Moldova sunt sărătorite Ziua Europei și Ziua Victoriei pe aceeași dată.

„E încă o palmă dată pe obraz. În țara noastră există date memorabile deja: 9 mai – Ziua victoriei asupra nazismului, 6 iulie – Ziua comemorării victimelor deportărilor, 24 august – Ziua eliberării de invadatorii nazişti. Dar Guvernul vrea să-și afișeze propriile viziuni. Să-şi aducă aportul. Combinând subiecte. Mulţumim. Am înțeles. Întrebări nu mai sunt”, a conchis aceasta.

Anterior, Elena Pahomova a condus timp de doi ani și jumătate postul „Pervîi Pridnestrovskii” de la Tiraspol. Atunci, regiunea separatistă era condusă de Evgheni Șevciuk. În februarie 2017, aceasta a părăsit acel post, deoarece nu ar fi fost de acord cu o lege a presei în regiunea transnistreană, promovată de noul așa-zis lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. În trecut, Pahomova a mai lucrat la „Publika TV”, dar și la „RTR-Moldova”, care retransmite în R. Moldova postul cu același nume din Federația Rusă. Actualmente, aceasta activează la postul „NTV Moldova”, apropiat socialiștilor și lui Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Voila 15.08.2019 00:19

Într-adevăr naziștii noștri sunt cam prostolani pentru că, spre deosebire de ai voștri, vă oferă studii în limba natală. O limbă care poate doar aproximativ fi numită omenească.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md