07:35:35 04.06.2020
 
Stiri

Politician, despre numirile de la Curtea Constituțională: „Transparență, meritocrație, depolitizare, MISTER. Actuala guvernare ne-a întrecut”

Partide/Comunicate 16.08.2019 19:30 Vizualizări1572 Autor: Ziarul National
Politician, despre numirile de la Curtea Constituțională: „Transparență, meritocrație, depolitizare, MISTER. Actuala guvernare ne-a întrecut”


Liderul interimar al PD, Pavel Filip, consideră că actuala guvernare „ACUM” – PSRM nu ține cont de promisiunile făcute cetățenilor de a depolitiza instituțiile statului şi arproceda "mai rău" decât fosta majoritate parlamentară.

„Transparență, meritocrație, depolitizare, mister. Povești cu zmei. Am fost acuzați că în fosta componență a Curții Constituționale au existat doi membri afiliați politic (doi foști deputați PD). Actuala guvernare ne-a întrecut însă. ACUM Curtea Constituțională va avea trei membri afiliați politic (sunt totuși trei componente în alianță):

- Vladimir Țurcan – deputat 𝐏𝐒𝐑𝐌

- Domnica Manole – candidat 𝐏𝐏𝐃𝐀 în circumscripția Cimișlia, locul 29 în lista ACUM

- Nicolae Roșca – membru BP 𝐏𝐀𝐒

Urmăriți bâlbâielile reprezentanților coaliției. Nici ei nu știu cum să-și explice „acrobațiile” pe care le fac ajunși la guvernare”, a scris Filip pe Facebook.

Acesta a mai adăugat că e de prisos să amintească faptul că Vladimir Țurcan nici măcar nu a participat la concurs, ci a fost în „juriu”. „Domnica Manole a picat toate cele trei concursuri de la Guvern, Parlament, CSM, iar Nicolae Roșca s-a clasat pe locul patru în concurs”.

Totodată, Filip i-a întrebat pe Domnica Manole și Vladimir Țurcan în ce limbă vorbesc și dacă vor anula sintagma de limba română din Constituție. „Cred că e bizar să te abții de la răspuns, să-ți fie rușine să spui ce limbă vorbești. Stimați colegi de la „ACUM”, acestea sunt valorile pentru care v-ați bătut cu pumnul în piept? Treziți-vă. Întrebare pentru societatea civilă și oameni de bună credință care au remarcat probabil și cum actuala guvernare a schilodit în acest an sărbătoarea „Limba noastră cea română”, transformând-o în „Limba noastră”: Ne duce această guvernare mai aproape de România și de valorile românești?”, a întrebat Filip.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md