15:14:00 13.07.2020
 
Stiri

VIDEO // Poliția vine cu PRECIZĂRI vizavi de incidentul din fața Judecătoriei Orhei. Polițistul care a folosit gaze LACRIMOGENE ar fi fost agresat și „amenințat cu răfuiala fizică”

Social 20.03.2019 17:24 Vizualizări4768 Autor: Ziarul National
VIDEO // Poliția vine cu PRECIZĂRI vizavi de incidentul din fața Judecătoriei Orhei. Polițistul care a folosit gaze LACRIMOGENE ar fi fost agresat și „amenințat cu răfuiala fizică” captura tv8.md


Poliția R. Moldova susține că angajatul Inspectoratului Național de Patrulare, care a folosit astăzi gaze lacrimogene în fața Judecătoriei Orhei, acolo unde s-au adunat susținătorii lui Gheorghe Petic, fruntaș al PPDA, a fost „agresat și amenințat cu răfuiala fizică” de către un protestatar. Astfel, acesta „a fost nevoit” să pună în aplicare „mijloacele speciale și anume gaze lacrimogene”.

„În timpul ședinței de judecată, în jur de 50 de persoane au venit la sediul Judecătoriei Orhei, în susținerea inculpatului Gheorghe Petic. După pronunțarea sentinței, la ora 12:35, polițiștii din grupul de comunicare a IP Orhei a cerut să fie deblocat accesul către sediul instanței, pentru transportarea lui Gheorghe Petic și au atenționat că, în caz contrar, se va aplica legea, dar nu s-a făcut uz de forță. Polițiștii au cerut repetat protestatarilor să deblocheze porțiunea de drum pe unde urma să treacă transportul, însă aceștia au menținut în mod ilegal blocajul. La 12:43, condamnatul a fost urcat în autospeciala escortei, iar angajații INP au deblocat ieșirea și au format un cordon pentru a permite deplasarea în siguranța autovehiculului”, se arată în comunicatul de presă remis de Poliție.

Sursa citată subliniază că „în timpul formării cordonului, un angajat al Inspectoratului Național de Patrulare a fost bruscat, inclusiv fizic, de unul dintre protestatari”: „A fost amenințat cu răfuială fizică de către un bărbat din mulțime, astfel, polițistul a aplicat mijloacele speciale și anume gaze lacrimogene, pentru a opune rezistență agresiunilor și pentru a permite deplasarea transportului în deplina siguranță”.

Cel care ar fi amenințat polițistul, iar ulterior împroșcat cu gaze lacrimogene, ar fi bodyguardul lui Andrei Năstase, combatantul Ion Caraman.

„Legalitatea acțiunilor polițistului urmează a fi examinată de procuratura din Orhei. De asemenea, INP va analiza imaginile video de la acest incident, din perspectiva posibilelor încălcări ale legii, dar și din perspectiva analizării modului de acțiune a angajaților săi. Poliția solicită celor care organizează astfel de proteste „să respecte prevederile legale și să nu mai recurgă la provocări, agresiuni sau încercări de a împiedica activitatea polițiștilor”.

„Orice fel de abatere de la normele legale atrage răspunderea directă în fața legii a organizatorilor manifestațiilor publice și a celor care au comis ilegalitățile, iar forțele de ordine vor aplica legea pentru a menține ordinea publică, atunci când aceasta este perturbată”, se mai arată în comunicatul poliției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Ion 20.03.2019 21:26

Asa de cuminti si buni sunt activistii blocului ACUM incit politia a fost nevoita sa ii calmeze in asa mod, intrec masura deja similar cum si cazul din centrul capitalei cind au sarit cu picioarele si drapelul in oaspetii de culoare.

Denis 20.03.2019 21:27

Is turbati fix ca Nastase, nu e de mirare ca el are asa sustinatori.

Mihai 21.03.2019 23:29

Mentul care a folosit spreiul era in randul 3! Cum putea fi acolo agresat, iar altii din primul rand nu?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md