17:14:03 25.09.2022
Stiri

Platforma „DA”: Vicepremierul Spînu, ANRE și „Moldovagaz”, principalii VINOVAȚI pentru MAJORAREA tarifului până la 29,37 de lei. „Demisia ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale e obligatorie”

Actualitate 23.09.2022 18:06 Vizualizări901 Autor: Ziarul National
Platforma „DA”: Vicepremierul Spînu, ANRE și „Moldovagaz”, principalii VINOVAȚI pentru MAJORAREA tarifului până la 29,37 de lei. „Demisia ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale e obligatorie”


Platforma „DA” solicită demiterea ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în contextul majorării până la aproape 30 de lei a tarifului la gazele naturale. Dacă s-ar fi făcut modificările de rigoare la legea gazelor, atunci nu aveau să aibă loc aceste majorări, susține formațiunea din opoziție.

„Din cauza incompetenței ministrului Infrastructurii, a sabotajului celor de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și „Moldovagaz”, dar și a tergiversării proceselor, de la 1 octombrie toți cetățenii, chiar și cei care nu le-au cauzat, vor fi nevoiți să contribuie la achitarea datoriilor acumulate de furnizorul național de gaze. Prețul tarifului la gaz urma să scadă de la 1 octombrie, inclusiv după formula existentă, însă cetățenii vor achita cu 27% mai mult. Asta înseamnă o proastă gestiune”, se arată în declarația Platformei „DA”.

Platforma „DA” consideră că, în situația actuală, demisia ministrului Infrastructurii este obligatorie. „În același timp, îndemnăm guvernarea să numească oameni competenți în funcții, inclusiv la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Vicepremierul Andrei Spînu, împreună cu ANRE și Vadim Ceban de la „Moldovagaz” sabotează R. Moldova. Au permis acumularea datoriilor și au decis să le bage în tarif exact acum, când e cel mai greu. Eu nu pot să înțeleg oare de câte argumente mai e nevoie și câți bani trebuie să mai scoată din buzunar cetățenii sărăciți ai R. Moldova pentru ca cineva să înțeleagă că responsabilii trebuie schimbați, iar procurorii să investigheze modul în care s-au acumulat aceste datorii”, a spus președintele Platformei „DA”, Dinu Plîngău.

Secretar general al Platformei „DA”, Liviu Vovc, este convins că, dacă se intervenea prompt, atunci nu se acumulau devieri tarifare. „Cât s-au scărpinat deputații jumătate de an cu votarea legii, „Moldovagaz” a adunat datorii de 5 miliarde lei, pe care acum le vom achita cu toții. Dominatorul care a semnat contractul cu „Gazprom” și-a asumat că nu vor fi acumulate datorii. De ce nu a solicitat modificarea legislației încă în toamna anului trecut?”, se întreabă Vovc.

Amintim că astăzi, 23 septembrie, 2022, Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat un nou tarif de furnizare a gazelor naturale - 29,37 de lei pentru un metru cub de gaze. Tariful intră în vigoare de la 1 octombrie 2022.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


nicolai 24.09.2022 16:16

Eu nu pot înțelege cum ne „era mai ușor” dacă se ajustau tarifele încă anul trecut. A cui e vina că acum vom plăti așa de scump? Și dacă îl înlocuim „de urgență” pe cineva, ce se va schimba? există cu adevărat soluții pe care actualii guvernanți nu le văd? După părerea mea trebue pe cei ce le văd de le dat un creion și hîrtie să scrie argumentat unde și ce văd nu cum trebue, concret, fără generalizări,ca la toți să fie clar pe cine și unde trebue plasat. Și întradevăr atunci cînd tot globul se confruntă cu costuri exagerate și nu numai la gaz ear noi avem atîtea „Talente” pe care le vedem peste tot (la televizor, în presă...) de ce nu le am da posibilitatea. Cei ce nu pot lua decizii la timp trebues înlăturați, iar cei încurcă cu vorbe goale pedepsiți!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md