08:40:15 20.01.2021
 
Stiri

DECLARAȚIE // Plata unei „DATORII INEXISTENTE” de 50 de milioane de dolari unei companii afiliate lui Platon nu ar fi întâmplătoare: „Următorul pas e extrădarea lui Platon în Ucraina. O astfel de decizie „platonică” ar costa 10 milioane de dolari”

Anticorupție 12.09.2019 09:46 Vizualizări2853 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Plata unei „DATORII INEXISTENTE” de 50 de milioane de dolari unei companii afiliate lui Platon nu ar fi întâmplătoare: „Următorul pas e extrădarea lui Platon în Ucraina. O astfel de decizie „platonică” ar costa 10 milioane de dolari”


Fostul șef adjunct al Serviciului Prevenire şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, susține că actualele autorități ar fi pierdut intenționat procesul împotriva Companiei „Energoalians”, afiliată lui Veaceslav Platon, în urma căruia ar trebui să plătească despăgubiri de circa 50 de milioane de dolari. Acesta spune că această datorie nu există, doar că „cineva, în doar câteva luni și doar în baza unui „client”, a devenit mai bogat cu multe milioane de dolari”.

„Aşa datorie de 50 de milioane de dolari SUA nu există. Am zis eu - Mihail Gofman. Prieteni, nu achitaţi, să le achite neprietenii. Ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, vorbeşte că problema cu compania ucraineană „Energoalians” a apărut în anul 2011. O să dezamăgesc iarăşi. Guvernarea actuală a greșit cu 11 ani. Cineva duce evidenţa foarte bine, dar şi noi tot. Impotenţa şi/sau complicitatea guvernării actuale sau de ce după eşuarea „proiectului participanţilor nunţii pinguinilor din anul 2013” continuă să activeze şi continuă să ne aibă de prostălani”, a scris acesta pe Facebook.

Citește și: R. Moldova este OBLIGATĂ să plătească un MILIARD de lei unei companii afiliate lui Veaceslav Platon. „Urmează eliberarea lui Platon?”

Gofman spune că actualmente pregătește un rechizitoriu la această temă, dar care va fi înmânat unui procuror integru, care nu ar dori ca R. Moldova să-i achite lui Platon „o datorie inexistentă de 50 de milioane de dolari SUA”.

Citește și: Ministrul Justiției, despre „afacerea Energoalians”: Guvernul a contestat decizia dictată de Curtea de Arbitraj din SUA și R. Moldova nu riscă să piardă zeci de milioane de euro în prezent

„Dacă eram şef al CNA la momentul actual, jumătate dintre participanţii la „nunta pinguinilor” erau deja plasaţi în izolatorul de detenţie temporară. Nici nu mi-au acceptat dosarul, erau speriaţi. Nu am fost admis la conducerea CNA, fiindcă ştiau ce îi aşteaptă. Astfel, R. Moldova este obligată să plătească o datorie neexistentă de 50 de milioane de dolari SUA pentru o companie a lui Platon. Aceasta se pare că e primul pas spre o dragoste deloc platonică între noua guvernare și supranumitul raider nr. 1 în CSI. Credeți că din cele 50 de milioane USD nu se duc și o parte „în investiția” ca Guvernul PSRM-PAS-PPDA să piardă special dosarul? Nu cred în coincidențe şi veţi vedea de ce! Se pare că următorul pas este „o nouă tranșă” platonică spre noii lideri de la guvernare, pentru ca Platon să se bucure de extrădarea sa în Ucraina. Am informaţie de la „butonul roşu” că o astfel de decizie „platonică” ar costa 10 milioane de dolari SUA. Cineva în doar câteva luni și doar în baza „unui client” a devenit mai bogat cu multe milioane exprimate în valută americană”, a adăugat Gofman, fără a oferi nume.

Acesta precizează că mai are nevoie de câteva ore pentru a pregăti „rechizitoriul” pentru procurori.

„O să vă întrebaţi ce treabă ar avea decizia de judecată din SUA ca moldovenii să achite „nuntaşilor pinguini” suma de 50 de milioane şi ce treabă are cu SA „RED Nord” şi, în special, ce are în minte motanul adjunct al SPCSB cu toată treaba aceasta. Am nevoie încă de câteva ore să pregătesc rechizitoriul pentru procurori. Sper că în aceste câteva ore să nu mă sinucid cu arma din dotare. Despre ce va fi vorba… Câteva ore, vă rog. Până atunci, cei care nu au răbdare, achitaţi pseudo-datoria neexistentă de 50 de milioane de dolari… Trebuie să ridic arhiva şi să revizuiesc memoria instituţională. Cum spune Andrei Năstase, membrii fostei guvernări sunt păstraţi în funcţie doar pentru memoria lor instituţională, ca să se nu piardă firul evenimentelor din structurilor de stat. Eu am o memorie instituţională exclusivă”, a conchis Gofman.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md