21:12:06 16.01.2022
Stiri

Peste 1 700 de DEȚINUȚI urmează să ELIBERAȚI în legătură cu aniversarea celor 30 de ani de la proclamarea INDEPENDENȚEI. Persoanele acuzate de CORUPȚIE nu au nicio șansă să scape de pușcărie

Actualitate 08.12.2021 16:52 Vizualizări1493 Autor: Ziarul National
Peste 1 700 de DEȚINUȚI urmează să ELIBERAȚI în legătură cu aniversarea celor 30 de ani de la proclamarea INDEPENDENȚEI. Persoanele acuzate de CORUPȚIE nu au nicio șansă să scape de pușcărie


Peste 1 700 de deținuți urmează să fie eliberați în următoarea perioadă, în contextul marcării celor 30 de ani de la proclamarea independenței R. Moldova. În acest sens, Guvernul a aprobat astăzi, în cadrul ședinței săptămânale ordinare, avizul la proiectul de lege privind amnistia.

Sub incidența actului de amnistie vor cădea 1 723 de deținuți, dintre care 67 vor fi pasibili eliberării imediate, iar în privința a 1 650 ar putea fi aplicată liberarea condiționată înainte de termen sau liberarea după reducerea termenului.

Amnistia nu va putea fi aplicată persoanelor care au săvârșit infracțiuni deosebit sau excepțional de grave, precum și acțiuni de corupție sau conexe corupției.

Proiectul prevede crearea unei Comisii speciale care va analiza dosarele de amnistie. Aceasta va fi constituită din reprezentanți ai Ministerului Justiției, Administrației Naționale a Penitenciarelor, Inspectoratului Național de Probațiune, dar și experți psihologi judiciari atestați.

Ulterior, Administrația Națională a Penitenciarelor va prezenta Comisiei speciale lista condamnaților care cad sub incidența legii și, după examinarea dosarelor, vor fi inițiate demersuri către instanțele de judecată competente pentru aplicarea unei soluții, cum ar fi absolvirea sau reducerea pedepsei condamnatului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md