07:52:13 19.03.2024
Stiri

Pericolul ascuns din spatele pepenelui roșu. Persoanele care nu ar trebui să îl consume niciodată

Actualitate 26.07.2021 18:27 Vizualizări1068 Autor: Ziarul National


Pericolul ascuns din spatele pepenelui roșu. Persoanele care nu ar trebui să îl consume niciodată

Pepenele roșu conține o mulțime de vitamine, fibre și proteine, însă, pentru unele persoanele, reprezintă un adevărat pericol.

„Licopenul este un pigment natural conţinut de vegetale care le conferă culoarea lor roşie. Alături de roșie, pepenele este un formidabil furnizor de licopen. Este si un antioxidant care permite reducerea nivelului de colesterol din sânge. Acest antioxidant are un efect benefic şi asupra bolilor cardiovasculare dar şi asupra unor tipuri de cancer, mai ales cel de prostată.

Pepenele roşu nu este bogat doar în vitamine. El mai conține şi fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu. Pepenele roșu poate fi un adevărat medicament împotriva diferitelor boli.

Dacă suferiţi de probleme renale şi biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipaţie, acnee, boli de piele, consumul de pepeni roşii poate atenua sau chiar vindeca aceste afecţiuni. Puteţi mânca, de asemenea, mult pepene rosu, dacă doriţi să pierdeţi în greutate. Dieta cu pepene roşu urmată timp de 2 săptămâni ajută la detoxifierea organismului datorită efectului diuretic excelent”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie, pentru Adevărul.

Potrivit medicului, sunt însă și persoane care trebui să evite pepenele roșu.

„Diabeticii, cei care suferă de boli ale pancreasului, persoanele care au pietre la rinichi, adenom de prostată, gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite acest fruct pentru a nu-şi agrava starea. Pepenele roşu nu mai trebuie consumat nici de persoanele sănătoase, dacă apar dureri abdominale, balonare şi gaze instestinale ori afecţiuni ale sistemului digestiv”, spune dr. Stan.

Expertul în boli metabolice şi nutriţie Dr. Luiza Pîrvu a explicat care sunt beneficiile fructului vedetă al verii.

Pepenele, indiferent de culoare, este un fruct ideal de vară, deoarece oferă hidratare şi este revigorant.

„În această perioadă este şi păcat să nu ne bucurăm de alimentele de sezon, cum sunt fructele și legumele, ideal în stare crudă. Să nu uităm de hidratare, în completare alimente mai ușoare, cum ar fi iaurt, pește sau brânzeturi slabe. Toate vin în completarea meniului ideal, nu doar în sezonul cald, cât și în general", sfătuiește dr. Luiza Pîrvu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md