Pericolul ascuns din spatele pepenelui roșu. Persoanele care nu ar trebui să îl consume niciodată
Pepenele roșu conține o mulțime de vitamine, fibre și proteine, însă, pentru unele persoanele, reprezintă un adevărat pericol.
„Licopenul este un pigment natural conţinut de vegetale care le conferă culoarea lor roşie. Alături de roșie, pepenele este un formidabil furnizor de licopen. Este si un antioxidant care permite reducerea nivelului de colesterol din sânge. Acest antioxidant are un efect benefic şi asupra bolilor cardiovasculare dar şi asupra unor tipuri de cancer, mai ales cel de prostată.
Pepenele roşu nu este bogat doar în vitamine. El mai conține şi fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu. Pepenele roșu poate fi un adevărat medicament împotriva diferitelor boli.
Dacă suferiţi de probleme renale şi biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipaţie, acnee, boli de piele, consumul de pepeni roşii poate atenua sau chiar vindeca aceste afecţiuni. Puteţi mânca, de asemenea, mult pepene rosu, dacă doriţi să pierdeţi în greutate. Dieta cu pepene roşu urmată timp de 2 săptămâni ajută la detoxifierea organismului datorită efectului diuretic excelent”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie, pentru Adevărul.
Potrivit medicului, sunt însă și persoane care trebui să evite pepenele roșu.
„Diabeticii, cei care suferă de boli ale pancreasului, persoanele care au pietre la rinichi, adenom de prostată, gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite acest fruct pentru a nu-şi agrava starea. Pepenele roşu nu mai trebuie consumat nici de persoanele sănătoase, dacă apar dureri abdominale, balonare şi gaze instestinale ori afecţiuni ale sistemului digestiv”, spune dr. Stan.
Expertul în boli metabolice şi nutriţie Dr. Luiza Pîrvu a explicat care sunt beneficiile fructului vedetă al verii.
Pepenele, indiferent de culoare, este un fruct ideal de vară, deoarece oferă hidratare şi este revigorant.
„În această perioadă este şi păcat să nu ne bucurăm de alimentele de sezon, cum sunt fructele și legumele, ideal în stare crudă. Să nu uităm de hidratare, în completare alimente mai ușoare, cum ar fi iaurt, pește sau brânzeturi slabe. Toate vin în completarea meniului ideal, nu doar în sezonul cald, cât și în general", sfătuiește dr. Luiza Pîrvu.
R. Moldova, reprezentată de ministrul Apărării la cea de-a XX-a Reuniune a Grupului de Contact pentru susținerea Ucrainei de la Ramstein
Premierul Recean SPRIJINĂ inițiativa Maiei Sandu de a organiza un REFERENDUM privind aderarea R. Moldova la UE. „Este momentul potrivit să fim UNIȚI pentru aderarea la UE”
MAIA: Peste 610 milioane de lei, bani publici, pe conturile agricultorilor, de la începutul anului curent