05:50:02 14.06.2024
Stiri

PAS și PLDM resping acuzațiile deputaților PD care au solicitat organelor de drept să investigheze legăturile acestor partide cu Fundația „Open Dialog”: „PD a semnat un acord cu partidul lui Putin”

Politică 22.08.2018 13:43 Vizualizări2193 Autor: Ziarul National
PAS și PLDM resping acuzațiile deputaților PD care au solicitat organelor de drept să investigheze legăturile acestor partide cu Fundația „Open Dialog”: „PD a semnat un acord cu partidul lui Putin” Privesc.eu


Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) neagă faptul că ar avea vreo legătură cu Fundația „Open Dialog” și cu președinta acesteia Ludmila Kozlowska, declarată persona non grata în UE și Polonia pentru relații cu serviciile secrete rusești.

„Nu avem niciun fel de relații cu această organizație sau cu intimata”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL purtătorul de cuvânt al PLDM, Ion Terguță, după ce astăzi mai mulți deputați democrați au solicitat instituțiilor de stat, inclusiv Serviciului de Informații și Securitate și Comisiei Electorale Centrale, să investigheze legăturile mai multor politicieni și partide de opoziție din R. Moldova cu președinta fundației „Open Dialog”, Ludmila Kozlowska.

Și PAS a reacționat pe Facebook, amintind de faptul că Partidul Democrat a fost cel care a semnat, în anul 2010, un acord de parteneriat cu „partidul lui Putin”, „Edinnaia Rossia”.

CITIȚI și DOC // Deputații PD solicită INVESTIGAREA LEGĂTURILOR dintre Andrei Năstase și Maia Sandu cu președinta Fundației „Open Dialog”, Ludmila Kozlowska

„Regimul Plahotniuc-Dodon încearcă să inventeze duşmani interni şi externi pentru a-și justifica prezenţa la guvernare! Știți cine este cea mai mare amenințare la securitatea țării? Partidul Democrat în frunte cu Plahotniuc. Aceștia au legalizat furtul miliardului, au deturnat parcursul european, au aruncat ţara în dictatură, au distrus toate instituțiile statului care trebuie să ne apere de pericolele externe.

Plahotniuc pregăteşte alianţa post-electorală cu PSRM, partid prorus declarat, împreună cu care a adoptat votul mixt, menit să-i menţină la putere, şi împreună cu care a legalizat furtul miliardului prin adoptarea legii cetăţeniei prin investiţii şi legea amnistiei fiscale. Partidul Democrat a semnat un acord cu partidul lui Putin în 2010, ca şi partidul lui Dodon. Plahotniuc este cel care retransmite propaganda Kremlinului de ani de zile. Acum ne acuză pe noi de colaborare cu regimul de la Kremlin, ceea ce este de-a dreptul aberant”, se arată într-un comunicat de presă al PAS.

Partidul condus de Maia Sandu susține că nu are nicio legătură cu Ludmila Kozlowska și cu ONG-ul menționat: „Am participat la o conferinţă organizată de acest ONG în Parlamentul European despre încălcarea drepturilor omului de către regimul de la Chișinău. Discuțiile sunt publice, le recomandăm celor de la PD să le asculte cu atenție. Și dacă slugile lui Plahotniuc consideră că participarea la această discuție este finanţare ilegală a PAS-ului, atunci cum trebuie să fie considerate finanţările netransparente de milioane ale PDM-ului, la care aşa şi nu au dat răspuns sau finanţarea din Bahamas a PSRM-ului şi a lui Dodon?”.„Ca să ascundă aceste maşinaţii, ca să deturneze atenţia publică de la furtul miliardului pus pe seama noastră şi spălarea banilor murdari prin legea amnistiei fiscale, ca să ascundă faptul că Moldova s-a trezit în izolare internaţională, regimul Plahotniuc-Dodon încearcă să inventeze duşmani interni şi externi pentru a-și justifica prezenţa la guvernare. Această acțiune face parte din șirul logic de acțiuni ale guvernării de instaurare a dictaturii. Este clar că următorul lor pas este să expulzeze liderii opoziției din țară sau să îi aresteze, astfel încât în pragul alegerilor parlamentare să nu existe opoziție reală. Într-o dictatură, orice concurent electoral este considerat duşman care atentează la puterea uzurpatorilor. ACUM este timpul să punem capăt regimului criminal Plahotniuc-Dodon. ACUM este timpul să spunem NU Dictatorului!”, încheie același comunicat de presă.


Stiri relevante

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md