11:02:09 24.07.2019
 
Stiri

DOC // Deputații PD solicită INVESTIGAREA LEGĂTURILOR dintre Andrei Năstase și Maia Sandu cu președinta Fundației „Open Dialog”, Ludmila Kozlowska

Politică 22.08.2018 08:13 Vizualizări2660 Autor: Ziarul National
DOC // Deputații PD solicită INVESTIGAREA LEGĂTURILOR dintre Andrei Năstase și Maia Sandu cu președinta Fundației „Open Dialog”, Ludmila Kozlowska facebook

Mai mulți deputați din fracțiunea Partidului Democrat solicită instituțiilor de stat, inclusiv Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Centrului Național Anticorupție (CNA), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Justiției (MJ), Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Comisiei Electorale Centrale să investigheze legăturile mai multor politicieni și partide de opoziție din R. Moldova cu președinta fundației „Open Dialog”, Ludmila Kozlowska, care a fost expulzată recent din Polonia și Uniunea Europeană, pentru legături cu serviciile speciale din Rusia.

Potrivit unui comunicat de presă al PD, Ludmila Kozlowska ar fi una dintre „vocile sonore”, care ar avea implicații în activitățile politice din R. Moldova, UE, dar și Polonia.

În scrisorile adresate instituțiilor de stat, semnatarii au enumerat acțiunile activistei Kozlowska și ale Fundației „Open Dialog” pe care o conduce. În opinia parlamentarilor PD, acțiunile acesteia au „un pronunțat caracter de slăbire a stabilității politice din R. Moldova, deteriorarea relațiilor dintre R. Moldova și UE (precum și state separate ale acesteia), atacând în mod constant imaginea statului nostru, clasa politică de la Chișinău în fața partenerilor de dezvoltare, exercitând și imixtiune ilegală în activitatea politică”.

„Din mijloacele naționale de informare în masă se observă o legătură bună de cooperare între Fundația „Open Dialog” și mai multe formațiuni politice din R. Moldova (Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate), dar și un șir de politicieni și persoane vizate în mai multe dosare penale. Informațiile apărute în spațiul public indică faptul că parteneriatul menționat ar implica și relații financiare, care sunt interzise de legislația R. Moldova. Relația dintre unii lideri politici cu Ludmila Kozlowska este de notorietate în spațiul informațional fiind publicate mai multe fotografii cu Maia Sandu, Andrei Năstase și alții, la evenimentele organizate de aceasta, în special la Bruxelles”, se arată în scrisorile semnate de democrați.

Deputații PD mai spun, făcând referire la informațiile apărute în presă, că prin intermediul Fundației „Open Dialog” „au fost finanțate deplasări în străinătate ale mai multor persoane publice de la Chișinău, inclusiv lideri politici și susținători ai unor persoane condamnate penal, au fost desfășurate activități de lobby extern, au fost atacate instituțiile publice și ordinea constituțională din R. Moldova, au fost făcute îndemnuri publice îndreptate spre ațâțarea vrajbei, diferențierii sau dezbinării naționale, spre înjosirea onoarei și demnității naționale etc”.

Semnatarii mai spun în scrisoare că anterior, inclusiv la CEC, au parvenit „mai multe contestații referitor la finanțarea ilegală a unor partide politice din R. Moldova (inclusiv PAS, PPDA și PLDM)”. „Liderii acestor partide au efectuat un șir de deplasări peste hotare în calitate de conducători ai formațiunilor politice respective. De asemenea, este foarte suspectă lipsa totală de transparență din partea partidelor și persoanelor care au colaborat cu organizația respectivă și cu Ludmila Kozlowska. În cazul confirmării celor indicate mai sus, solicităm să formulați adresări și sesizările de rigoare către autoritățile competente din R. Moldova”, au mai cerut parlamentarii.

De menționat că demersurile au fost semnate de către Sergiu Sârbu, Anatolie Zagorodnîi, Igor Vremea, Eugen Nichiforciuc și Anatolie Gorilă.


Vom reveni cu reacțiile reprezentanților partidelor de opoziție vizate în scrisorile democraților.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Gheorghe 22.08.2018 08:39

Da furtul MILIARDULUI de la cetăţenii Moldovei, în care au fost/sunt implicaţi greii DD-işti, PD-ul nu îl solicită? De ce oare?

Alexei 22.08.2018 09:09

Chiar îmi este interesant să văd legăturile mizeriilor alde Năstase și Maia cu agentura FSB !

Cornel 22.08.2018 09:06

Gheorghe, miliardul la furat Platon cu Filat și Chiril Lucinschi și tot cei posibil ca alde Maia să fie finanțată anume din miliard !

I. David. 22.08.2018 09:53

Nu m-ași mira dacă M. Sandu ar fi acuzată că boala de rujeolă și căldurile mari se datorează tot Maiei Sandu. De la PD te poți aștepta la orice pentru că pentru ei nu e o problemă să facă gem din rahat.

Vera 22.08.2018 09:57

Iata si opozitia voastra draga incepe sa isi arate adevarata fata! Acesti indivizi fara scrupule sunt in stare sa vinda tara asta numai sa ajunga la putere.

R. Malai 22.08.2018 10:13

Sărmanii deputați PD și susținătorii acetuai, ei sunt tare îngrijorați că unele publicații de presă, foarte obiective și independente, au postat fotografii a mai mjultop persoane cu o oarecare Kozlovsca. Pe aceste fotografii sunt și europrlamentari. Așa că trebuie de închis granița pentru aceștia, pentru că în pericol e țara noastră Repubnlica Plahotniucica, mă scuzați - Moldova.

Marcel 22.08.2018 10:43

simteam eu ca ceva nu e curat in tot ce face opozitia numita pro-europeana. Eu, daca as fi in serviciile rusesti, as incerca sa influientez procesele din Moldova prin astfel de partide, pro-europene declarate, dar si ONGuri. De ce? pentru ca prin Dodonisti e clar ca vorbeste Rusia. Dar lor le trebuie sa vorbeasca si sa actioneze prin cei pe care nu-i poti suspecta ca sunt ai rusilor. Va mai amintiti cum s-a pornit o campania de discreditare a ideii "mainii Moscovei"? De ce? Pentru ca Moscova nu mai are ...parghii in Moldova? Ha... iata, poftim

Dima 22.08.2018 11:08

Ar fi bine sa ne explice Maia si Nastase ce au cu acel ONG. Totusi ei vor la putere, noi trebuie sa stim ce oameni vor in functii.

L. Ursu 22.08.2018 14:03

Toate problemele din Republica Moldova sunt practic rezolvate. Avem economie excelentă, justiție super, corupție - ZERO, oamnenii au slalarii și pensii cu care huzuresc. Și miliardele furate sunt întoarse și puse în caznauă statului, avem un mare patriot mAldavan pe nume Șor, care ne distrează, etc. Și UE nu obosește să ne laude, etc. Mai avem și un MARE NOROC de un cordonator care ne duce spre viitorul luminos. Într-un cuvânt - avem ce mertăm și suntem впереди планеты всей. Dar opoziția extraparlamentară, bat-o vina, ba vrea să aducă vreo 30 de mii de sirieni, ba vrea să dea capitală în arendă la arabi, ba subminează economia, ba încurcă justiția să-și facă treba, ba îi deranjează pe unioniști. Sărmanul cordonatorul. Noroc de suținători ca ”cometatorii” Marcel, Dima, Vera, Alexei, ș.a., și de deputați ca Țuțu, și aceșta curați ca lacrima.

Avramescu, Franța 22.08.2018 14:38

Isteria ridicată de aparatul lui Plahotniuc este o acțciune mârșavă, alimentată de năravul acestui individ și de frica lui patologică de opoziția extra-parlamentară. Așa gen de acțiuni mizerabile ridică ratingul opoziției.

R. Dadu 22.08.2018 17:18

Dacă cu aceiași insitență guvernarea (a se îțelege - Plahoptniuc) ar rezolva problemele de zi de zi ale Țării și a oamenilor, cum inventează scenarii murdare și apocaliptice împtoriva PAS, PLDM și PPDA, am fi o altă țară. Dar, fiecare face ceea ce poate și cum e educat. Iar să vorbești de educație în raport cu Plahotniuc, asta e cum ai cânta imnul Moldovei unui mort de pe laiță.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Cazul moldovenesc”

19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md