08:48:09 26.03.2023
Stiri

FOTO // Operații în PREMIERĂ efectuate de chirurgii Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Au fost utilizate dispozitive implantabile de înaltă performanță cu transmitere osoasă și implant al urechii medii

Actualitate 19.12.2022 18:15 Vizualizări1474 Autor: Ziarul National
FOTO // Operații în PREMIERĂ efectuate de chirurgii Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Au fost utilizate dispozitive implantabile de înaltă performanță cu transmitere osoasă și implant al urechii medii


Specialiștii Spitalului Clinic Republican (SCR)„Timofei Moșneaga” au efectuat de sine stătător, în premieră națională, intervenții chirurgicale cu utilizarea dispozitivelor implantabile de înaltă performanță cu transmitere osoasă (BoneBridge) și implant al urechii medii (Vibrant soundbrigde). Chirurgii SCR au făcut acest pas, după ce în octombrie curent au fost asistați la astfel de operații de către profesorul slovac Milan Profant.

Paciente au fost două femei de 61 și 67 de ani, care sufereau de modificări moderat-severe asupra conductibilității osoase.

„Atunci când transmisia aeriană a undelor sonore este exclusă, se stimulează transmiterea osoasă a acestora (BoneBridge). După o serie de perfecționări și practică la Bratislava am efectuat singuri cele două operații la IMSP SCR „Timofei Moșneaga”. Cu aceste două intervenții am încheiat programul ce ține de implantarea BoneBridge”, a menționat dr. hab., prof. Sergiu Vetricean, șeful Catedrei ORL a USMF „Nicolae Testemițanu”.

Profesorul Sergiu Vetricean a mai adăugat că până la finele anului curent urmează a fi realizate încă două operații cu utilizarea Vibrant soundbrigde (implant al urechii medii). Totodată, pentru anul 2023 sunt preconizate zece intervenții chirurgicale cu utilizarea BoneBridge și Vibrant soundbrigde.

Fiind complet sub piele, implanturile de acest gen nu lasă pacientul cu răni deschise. Procesorul audio extern se așază confortabil pe cap, iar designul său simplificat facilitează ascunderea sub păr. Dar cel mai important este faptul că dispozitivele implantabile de înaltă performanță oferă o calitate excelentă a sunetului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md