14:09:11 12.04.2024
Stiri

OFICIAL // Rusia reprezintă cel mai mare pericol pentru R. Moldova, iar relațiile moldo-ruse nu vor fi îmbunătățite atât timp cât rușii bombardează Ucraina

Actualitate 02.04.2024 12:47 Vizualizări828 Autor: Ziarul National
OFICIAL // Rusia reprezintă cel mai mare pericol pentru R. Moldova, iar relațiile moldo-ruse nu vor fi îmbunătățite atât timp cât rușii bombardează Ucraina


Rusia reprezintă cel mai mare pericol la adresa securităţii naţionale a R. Moldova, potrivit Strategiei Naționale de Securitate, iar relațiile moldo-ruse, aflate în prezent „la cel mai jos nivel”, nu vor fi îmbunătățite atâta timp cât Federația Rusă va continua să bombardeze Ucraina, afirmă vicepremierul Mihail Popșoi, ministrul Afacerilor Externe.

„Relaţiile cu Federația Rusă sunt la cel mai jos nivel din istoria modernă a Republicii Moldova. Acest lucru reflectă realitatea cruntă prin care trece regiunea noastră, mai cu seamă vecinii şi prietenii noştri ucraineni. Atât timp cât ucrainenii trec zilnic printr-un calvar de nedescris, nu vedem premise de îmbunătăţire a relaţiei noastre cu Rusia. Atât timp cât această barbarie continuă, nu există premise în acest sens. Noi rămânem fermi în a sprijini suveranitatea şi integritatea Ucrainei”, a declarat Mihail Popşoi ieri-seară, în cadrul emisiunii „Dimensiunea diplomatică” de la postul public de televiziune.

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a subliniat afrontul Moscovei împotriva suveranităţii şi integrităţii R. Moldova, inclusiv prin sprijinirea separatismului din regiunea transnistreană și prin refuzul de a-şi retrage trupele şi muniţiile de pe teritoriul republicii noastre.

„Cel mai recent exemplu este organizarea alegerilor în Transnistria, în condiţiile în care Ministerul Afacerilor Externe a transmis un mesaj clar de a nu organiza alegeri acolo. Mai sunt şi agenţii Kremlinului în Republica Moldova, cei cu mâinile cărora se încearcă şubrezirea statului, destabilizarea republicii, subminarea procesului de integrare europeană, toate acestea sunt dovada clară a ceea ce scrie şi în Strategia de securitate. Acolo scrie negru pe alb că Federaţia Rusă este principala ameninţare la securitatea naţională a Republicii Moldova”, a punctat vicepremierul Mihail Popșoi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md