06:41:50 19.06.2024
Stiri

Oamenii lui Putin, o nouă tentativă de ASASINARE a lui Zelenski și Budanov. Cine sunt coloneii ucraineni racolați de serviciile speciale ale Rusiei

Actualitate 27.05.2024 18:29 Vizualizări1018 Autor: ZiarulNational
Oamenii lui Putin, o nouă tentativă de ASASINARE a lui Zelenski și Budanov. Cine sunt coloneii ucraineni racolați de serviciile speciale ale Rusiei


Timp de două luni, ofițerii SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei) au monitorizat îndeaproape acțiunile a doi colonei din sistem care au fost recrutați de serviciile speciale ruse.

Aceștia plănuiau să-l omoare pe Budanov, șeful spionajului militar ucrainean, în timpul unui atac cu rachete al Rusiei asupra Kievului, relatează sursa The Times.

Serviciile de informații ucrainene au monitorizat îndeaproape făptașii și o terță persoană. Suspecții s-au înarmat cu drone kamikaze, mine antipersonal și un lansator de grenade pentru a comite crima.

Potrivit datelor preliminare, colonelul Guk a fost recrutat de FSB (Serviciul rus de Securitate) în 2014. El a fost cel care mai târziu a recrutat un alt colonel pe nume Derkach.

De asemenea, a transmis toate informațiile ofițerilor FSB. Folosind cele mai noi tehnologii de supraveghere, ofițerii SBU au reușit să intercepteze conversația dintre curator și executori.

Suspecții au fost reținuți de o echipă de intervenție rapidă, pentru ca niciunul dintre participanții la conspirație să nu transmită informații altuia și să nu părăsească țara.

Ofițerii de securitate ai SBU s-au îmbrăcat în uniforme de poliție și i-au așteptat pe inculpați la un punct de control vamal. Prima persoană implicată în dosar a fost reținută foarte repede. Al doilea suspect a încercat chiar să fugă de la fața locului, dar a fost prins și arestat.

Au fost efectuate percheziții la locul lor de reședință și ambii suspecți au mărturisit totul. Rutele de deplasare ale Zelensky au fost găsite pe telefoanele lor. Coloneii au recunoscut, de asemenea, că, la începutul războiului, Kremlinul a încercat să-l ia prizonier pe Zelenski.

Chiar în primele zile ale războiului, unul dintre agenți a chemat tot personalul de securitate să depună armele, deoarece inamicul era deja lângă Kiev.

Guk s-a născut în Federația Rusă, așa că a trecut fără probleme de partea Kremlinului. Agentul a primit lunar 3 mii de dolari din Federația Rusă. Al doilea suspect, Derkach, a decis să treacă de partea rusă numai de dragul banilor.

Experții scriu că favoritul lui Putin, Serghei Korolev, este considerat noul strateg din FSB. El strânge constant informații pentru Putin despre toți politicienii Federației Ruse. Korolev s-a născut în Kazahstan.

În total, de la începutul războiului, ofițerii SBU au reușit să deconspire aproximativ 2,5 mii de agenți FSB.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md