03:21:00 20.10.2018
 
Stiri

O bancă din România este interesată să acorde creditări și finanțări mai accesibile și mai ieftine pentru antreprenorii businessului mic din R. Moldova

Economie 11.06.2018 18:30 Vizualizări948 Autor: Ziarul National
O bancă din România este interesată să acorde creditări și finanțări mai accesibile și mai ieftine pentru antreprenorii businessului mic din R. Moldova

Banca Comercială Română (BCR) este interesată să participe mai activ la proiectele investiționale ale economiei R. Moldova și să găsească modalități eficiente de aplicare a instrumentelor de finanțare a mediului de afaceri. Declarația a fost făcută de președintele BCR, Sergiu Manea, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Cei doi au discutat, în speță, despre finanțarea și creditarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ÎMM), precum și participarea la unele proiecte investiționale în diferite domenii ale economiei din R. Moldova.

„Ne dorim să susținem ÎMM-urile din R. Moldova, pentru a spori activitatea antreprenorială la scară largă. În acest sens, dorim creditări și finanțări mai accesibile și mai ieftine pentru antreprenorii businessului mic, cu o rată a dobânzii cât mai mică. Provocarea cea mai mare pentru ÎMM-uri este interconectarea companiilor mici cu companiile mari. În acest sens, Executivul își propune să faciliteze această comunicare, ceea ce ar duce la creșterea rulajului afacerilor și extinderea potențialului economic”, a punctat Chiril Gaburici.

Membrii Bordului BCR au fost interesați de evoluția social-economică a R. Moldova și dinamica creșterii sectoarelor economiei, în special industrial, agricol și investițional.

Părțile au analizat evoluția economiei naționale în anul 2017 și primele luni ale anului 2018, care atestă o creștere a PIB-ului în anul 2017 cu 4,5%. Cu referire la comerțul exterior, s-a menționat că, în perioada ianuarie-martie 2018, exporturile au crescut cu 28,4 la sută, iar importurile cu 28,7 la sută. În aceeași perioadă, activitatea investițională a crescut cu 2,9 %, datorită majorării investițiilor private, susținute de creșterea creditării economiei naționale, precum și sporirea investițiilor finanțate din bugetele publice locale. Totodată, producția industrială a crescut cu 6,4 %, iar cea agricolă cu unu la sută.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2018 08:59 Nicolae Negru Politica urii

18.10.2018 10:02 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Erdogan

15.10.2018 09:25 Nicolae Negru „Malul stâng întreabă malul drept”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md