13:09:23 24.05.2025
Stiri

Nu mai mâncați acest tip de pește! Există riscul de a dezvolta cancer de colon

Actualitate 31.01.2022 08:00 Vizualizări2521
Nu mai mâncați acest tip de pește! Există riscul de a dezvolta cancer de colon

Tipul de pește despre care se știe că provoacă cancer atunci când este consumat excesiv, rămâne una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial, fără un leac deocamdată. Vă puteți reduce riscul de a dezvolta această boală prin renunțarea la acest tip de pește.

Găsirea unui leac pentru cancer este, fără îndoială, cel mai înalt obiectiv al umanității, dar unul nu a fost încă găsit. Ea vorbește despre natura sofisticată a amenințării cu celulele canceroase care evadează adesea și se răspândesc în anumite părți ale corpului, făcând tratamentele ineficiente.

Efectele nocive ale fumatului sunt bine documentate, dar dieta rămâne un domeniu încă în cercetare. Potrivit lui Hussain Abdeh, farmacist, spune că ar trebui să evitați să mâncați pește sărat acolo unde este posibil. „Peștele sărat (în stil chinezesc) este o cauză cunoscută a cancerului”, a avertizat domnul Abdeh.

Peștele sărat în stil chinezesc este popular de-a lungul coastei de sud a Chinei și în țările din Asia de Sud-Est, unde este adesea folosit ca acompaniament pentru alte feluri de mâncare sau orez. Peștele sărat este preparat prin punerea la sărare, saramură sau presărat abundent cu sărare uscată.

„Sărarea peștelui crud este un mod tradițional de conservare și este o practică comună în China și Asia de Sud-Est”, explică farmacistul.
„Cu toate acestea, prin sărarea peștelui pentru a-l conserva, acest lucru determină cancerul la oameni”.

Potrivit lui farmacistului Abdeh, alte alimente care sunt foarte sărate, afumate sau murate, reprezintă, de asemenea, un risc de cancer. Şi carnea afumată este cancerigenă, iar alimentele murate și sărate au legătură cu stomacul și cancerul de colon.

„Știm cu siguranță că produsele de carne procesate sunt o cauză a cancerului, dar dovezile științifice pentru carnea roșie sunt mai puțin clare”, spune Cancer Research UK, potrivit evz.ro.

Organizația explică: „Carnea roșie este clasificată drept o cauză probabilă a cancerului. Aceasta înseamnă că există o mulțime de dovezi bune ale unei legături, dar avem nevoie de câteva studii de cea mai bună calitate pentru a fi siguri”.

Carnea procesată include șuncă, slănină, salam și cârnați. Carnea roșie include toată carnea de vită, porc și miel proaspătă, tocată și congelată.

Există, de asemenea, unele dovezi pentru un risc crescut de cancer de stomac și pancreas legat de aceste cărnuri. Dar trebuie efectuate mai multe cercetări pentru a ști cu siguranță dacă cele procesate și carnea roșie afectează riscul de a face aceste tipuri de cancer.

Este important să fii conștient de orice simptom nou sau îngrijorător. Potrivit NHS, ar trebui să discutați cu un medic de familie dacă ați observat aceste modificări și durează mai mult de trei săptămâni:

-Disconfort de burtă
-Sânge în fecale
-Diaree sau constipație fără un motiv evident
-Senzația că nu ți-ai golit complet intestinele după ce ai mers la toaletă
-Durere în stomac sau pe traseu, scrie Express.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte