13:54:29 09.07.2020
 
Stiri

Noul șef al ACC, Eugen Coștei, a condus o companie inclusă de UE în „lista NEAGRĂ”

Economie 13.12.2019 18:24 Vizualizări2378 Autor: Ziarul National
Noul șef al ACC, Eugen Coștei, a condus o companie inclusă de UE în „lista NEAGRĂ” stiriletale.md


Ministrul Economiei şi Infrastrcturii, Anatol Usatîi, a desemnat astăzi un nou director al Autorităţii Aeronautice Civile (AAC). Este vorba de Eugen Coștei, fostul director al unei firme aeriene moldovenești, care a figurat în lista celor 11 companii aeriene din R. Moldova cărora, în primăvara anului curent, le-a fost interzis să opereze cu zboruri în spațiul aerian al Uniunii Europene.

Potrivit comunicatului Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei a fost anterior și director al „Tandem Aero”.

Această companie, alături de alte zece, s-a numărat printre operatorii care nu dețin Certificat de operator din țară terță (TCO) emis de Agenția Europeană de Siguranță a Aviației.

CITIȚI și LISTĂ NEAGRĂ // Șapte companii aeriene din R. Moldova NU sunt autorizate să zboare în UE

În aceste condiții, la mijlocul lunii aprilie 2019, Autoritatea Aeronautică Civilă a R. Moldova a emis o directivă prin care le-a interzis acestora să opereze cu zborurilor în spațiul aerian al UE.

Amintim că, în aprilie 2019, AAC le-a interzis zborurile în spațiul aerian al UE companiilor aeriene „Tandem Aero” SRL, „Valan ICC” SRL, „Aim Air" SRL, „Oscar Jet” SRL, „Air Stork” SRL, „MEGAviation” SRL, „Pecotox-Air” SRL, ”Terra Avia” SRL, „Fly Pro” SRL, „Moldaeroservice” și „Diplomat Air” SRL.

În această săptămână, Comisia Europeană a dat publicităţii o listă revizuită a companiilor aeriene care nu îndeplinesc standardele internaţionale de siguranţă şi, în consecinţă, sunt supuse unor interdicţii de a opera în Uniunea Europeană, informează un comunicat al executivului comunitar.

Printre companiile aflate pe această listă se numără: Valan ICC SRL, Aim Air SRL, Air Stork SRL, Megaviation SRL, Pecotox - Air SRL, Terra Avia SRL şi Fly Pro SRL, care sunt înregistrate în Republica Moldova.

Toate companiile aeriene din Republica Moldova, cu excepţia Air Moldova, Fly One şi Aerotranscargo, au fost incluse pe această listă din cauza lipsei de supervizare din partea Autorităţii pentru Aviaţie Civilă din Republica Moldova, informează Executivul comunitar.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Sergiu 16.12.2019 05:36

Vă consideram drept sursă de informare neangajată și obiectivă, dar se vede că nu este așa... Scrieți niște aberații rupte din contextul altor evenimente din trecut, care nici măcar nu V-ați sinchisit să le verificați actualitatea.... Autorul chiar nu își merită salariul...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md