21:58:08 21.02.2019
 
Stiri

NOU // Deșeurile electrice și electronice vor fi colectate în puncte special amenajate în Chișinău și Bălți: Unde au fost amplasate primele cinci tomberoane

Economie 05.10.2018 15:19 Vizualizări826 Autor: Ziarul National
NOU // Deșeurile electrice și electronice vor fi colectate în puncte special amenajate în Chișinău și Bălți: Unde au fost amplasate primele cinci tomberoane

Agenții economici din R. Moldova care plasează pe piață echipamentele electrice și electronice sunt obligați să amenajeze puncte de colectare pentru a prelua gratuit aparatele electrice uzate.

Primele cinci tomberoane au fost transmise astăzi, în prezența presei, unor agenți economici din Chișinău și Bălți.

Obiectivul impus de legislație este minimizarea abandonării a acestor deșeuri la gunoiștile municipale, precum și sporirea gradului de conștientizare a populației despre pericolul pentru mediu pe care îl reprezintă echipamentele electrice și electronice.

„Agenții economici care plasează pe piață echipamentele electrice și electronice vor crea puncte de colectare pentru a prelua gratuit aparatele electrice uzate. La achiziționarea sau furnizarea unui echipament nou, cumpărătorul poate solicita aplicarea principiului unul la unul”, a menționat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.Ministrul a precizat că pentru echipamentele de mici dimensiuni, cum ar fi fiare de călcat, uscătoare de păr etc., distribuitorii au obligația să creeze puncte de colectare fără a solicita clienților să achiziționeze alt echipament. De asemenea, producătorii și importatorii urmează să creeze stimulente pentru populație pentru a o încuraja să predea astfel de echipamente uzate.

Tomberoanele au fost achiziţionate datorită proiectului ”Dezvoltarea capacităților în implementarea responsabilității extinse a producătorului, pentru a iniția implementarea acestui nou principiu de gestionare a deșeurilor”, susținut financiar de Guvernul Slovaciei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.02.2019 09:00 Nicolae Negru Suveranitate limitată, „statalism” fals

15.02.2019 09:28 Nicolae Negru Petru Cărare și cele două pălării ale...

11.02.2019 09:13 Nicolae Negru Unde se întâlnesc pro-Moldova lui Pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Procuratura Generală trebuie să deschidă un dosar penal după declarațiile lui Ilan Șor potrivit cărora acesta i-ar fi finanțat două campanii electorale anterioare și i-ar fi pus la dispoziție avionul privat președintelui Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md