09:23:44 01.06.2020
 
Stiri

NOU // Acest sistem instalat în toate mașinile din UE ar putea fi implementat și în R. Moldova: Apel AUTOMAT în caz de accidente rutiere

Social 18.04.2019 11:19 Vizualizări695 Autor: Ziarul National
NOU // Acest sistem instalat în toate mașinile din UE ar putea fi implementat și în R. Moldova: Apel AUTOMAT în caz de accidente rutiere


Sistemul instalat în toate vehiculele din țările Uniunii Europene, numit ECall și care efectuează automat un apel gratuit către numărul de urgență 112, în cazul în care mașina este implicată într-un accident rutier grav, ar putea fi implementat și în Republica Moldova.

Totodată, sistemul informațional automatizat al Serviciului 112 ar putea fi extins prin dotarea cu terminale mobile a unităților de intervenție a serviciilor specializate de urgență. Scopul acestor terminale mobile este de a facilitata comunicarea dintre dispeceratul serviciilor specializate de urgență și echipele de intervenție, prin transmiterea directă a fișei cazului de urgență către echipele de intervenție, astfel fiind evitată comunicare verbală.

Excluderea acestor comunicări verbale va duce la reducerea timpului de alertare a echipajului, eliminarea factorului uman în transmiterea datelor asociate cazului de urgență, evidența automată a etapelor de intervenție la cazul de urgență etc.

„Trebuie să dezvoltăm și să dotăm Serviciul 112 cu tehnologii și sisteme complexe, pentru că asta va permite mai multă eficiență și mobilitate echipelor. Viața fiecărui cetățean este extrem de importantă. Vom depune eforturi ca să implementăm și în Republica Moldova sistemele care sunt utilizate în țările europene”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la o ședință recentă a Comitetului coordonator interdepartamental pentru asigurarea interacțiunii dintre Serviciul național unic pentru apelurile 112 și serviciile specializate de urgență.

Autoritățile responsabile anunță că Serviciul național unic pentru apeluri de urgență 112 mai funcționează astăzi în paralel cu utilizarea numerelor de urgență 901, 902 și 903. Totuși numărul de apeluri la aceste numere este în scădere, fiindcă tot mai mulți cetățeni formează numărul 112.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md