00:54:21 23.05.2024
Stiri

Norvegia își va deschide AMBASADĂ la Chișinău: „Semnal clar al sprijinului nostru pentru Republica Moldova, reformele inițiate de autorități și pentru parcursul european”

Actualitate 17.04.2024 14:25 Vizualizări804 Autor: Ziarul National
Norvegia își va deschide AMBASADĂ la Chișinău: „Semnal clar al sprijinului nostru pentru Republica Moldova, reformele inițiate de autorități și pentru parcursul european”


Regatul Norvegiei își va deschide în scurt timp o misiune diplomatică în R. Moldova.

„Înființarea ambasadei în perioada apropiată va transmise un semnal clar al sprijinului nostru pentru Republica Moldova, reformele inițiate de autorități și pentru parcursul european al R. Moldova”, a declarat astăzi ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Espen Barth Eide, la întrevederea cu prim-ministrului Dorin Recean.

Șeful Guvernului de la Chișinău a mulțumit oficialului de la Oslo pentru asistența financiară acordată de către Norvegia pentru sectorul educației, apărării, și în mod special, pentru susținerea proiectelor energetice din R. Moldova. Potrivit premierului, grantul oferit anul trecut prin programul de sprijin „Nansen”, în valoare de 35 de milioane de euro, a fost direcționat inclusiv pentru aprovizionarea cu gaze naturale și depozitarea acestora.

„Vom continua să muncim și să dezvoltăm, împreună cu partenerii noștri, proiectele care vor spori securitatea energetică a Republicii Moldova. În același timp, punem accent pe redresarea economică și investiții în energia verde, iar Norvegia este țara care ne poate ajuta la capitolul respectiv”, a spus prim-ministrul Dorin Recean, citat de un comunicat de presă al Guvernului.

Dorin Recean a adăugat că autoritățile de la Chișinău depun eforturi pentru crearea unui mediu de afaceri sigur, Republica Moldova oferind un șir de oportunități pentru antreprenori, în special în domenii precum tehnologiile informaționale, electronică și tranziția spre energia verde. De asemenea, oficialul a evidențiat potențialul de cooperare cu Regatul Norvegiei în domeniul comerțului, diversificării surselor de energie, dar și industrializării agriculturii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md