16:28:19 23.05.2024
Stiri

Noi tensiuni în Zona de Securitate: Militarii ruși din Transnistria, antrenamente pentru a „respinge atacurile”. Chișinăul: „Acțiuni provocatoare, contrare principiilor de pacificare și legislației R. Moldova”

Actualitate 23.04.2024 18:21 Vizualizări1206 Autor: Ziarul National
Noi tensiuni în Zona de Securitate: Militarii ruși din Transnistria, antrenamente pentru a „respinge atacurile”. Chișinăul: „Acțiuni provocatoare, contrare principiilor de pacificare și legislației R. Moldova”
Poză simbol


Contingentul militar al Federației Ruse din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii (FMMP) a desfășurat, pe parcursul zilei de marți, 23 aprilie, antrenamente pentru cazuri de așa-zisă „imitare a respingerii atacurilor asupra posturilor FMMP”.

Exercițiile au avut loc la posturile amplasate în preajma localităților Dubăsari, Cocieri, Bender, Fârlădeni și Hagimus.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a lansat un apel către toate componentele FMMP să excludă asemenea „acțiuni provocatoare, contrare principiilor de pacificare și legislației Republicii Moldova”.

„Desfășurarea antrenamentelor fără coordonările necesare provoacă noi tensiuni în Zona de Securitate, speriind populația și demonstrând argumente suplimentare că actele constituante ale misiunii de menținere a păcii pe râul Nistru sunt încălcate în mod grav și sistematic”, cităm dintr-un comunicat de presă al Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md