09:08:08 23.07.2019
 
Stiri

Noi scurgeri de informații despre „răzvrătitul” Gheorghe Petic. Ar fi avut cel puțin opt anchete de serviciu și ar fi fost numit „regele slăninei”. Fostul polițist de frontieră merge în JUDECATĂ

Anticorupție 20.08.2018 15:40 Vizualizări5657 Autor: Ziarul National
Noi scurgeri de informații despre „răzvrătitul” Gheorghe Petic. Ar fi avut cel puțin opt anchete de serviciu și ar fi fost numit „regele slăninei”. Fostul polițist de frontieră merge în JUDECATĂ youtube

Fostul angajat al Poliției de Frontieră, Gheorghe Petic, care în ultima perioadă a făcut mai multe declarații în spațiul public despre contrabanda care s-ar face la frontieră, ar fi fost protagonistul a cel puțin opt anchete de serviciu, ar fi făcut contrabandă cu slănină și și-ar fi agresat și soția. De data aceasta, acuzațiile au fost lansate de bloggerul Eugen Luchianiuc.

Gheorghe Petic neagă unele acuzații și ne-a anunțat că îl atacă în judecată pe Luchianiuc.

Potrivit bloggerului, activistul PPDA de la Ungheni ar avea mai multe păcate și „nu are dreptul moral să se pretindă mare luptător cu nu ştiu ce fărădelegi sau să o facă pe lideraşul politic, de opinie sau nu mai ştiu de care”.

„Surse bine informate mi-au comunicat date interesante despre acest individ, pe care, în spiritul unei informări a cetăţeanului din mai multe surse, le voi publica mai jos. În anii 2000 – 2001, Petic Gheorghe a deținut funcția de adjunct al Pichetului de grăniceri Otaci, apoi în 2006-2008 – locțiitor la Briceni, subdiviziune a Detașamentului de grăniceri Nord. La acel moment, aceste sectoare era renumite prin contrabanda de slănină. Ucraina interzicea importul de slănină din Polonia. Respectiv, slănina era introdusă pe căi legale în R. Moldova, iar apoi scoasă prin contrabandă în Ucraina. Contrabandiștii de atunci Agapii Vitalii (porecla Pele) și Lisico Victor (porecla Deputatul) erau protejați și coordonați în acțiuni de către Gheorghe Petic și șeful său, Petraș Ilie (la moment locuiește în SUA). Petic era poreclit Regele Slăninei”, scrie Luchianiuc.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, Gheorghe Petic a confirmat că a avut mai multe sancțiuni în timpul activității sale la Poliția de Frontieră, dar acestea s-ar fi întâmplat din cauza subalternilor săi.

„Evident că am fost tras de urechi, pentru că aveam subalterni nu prea corecți. Am greșit și eu. Am fost pe alocuri mustrat, pe alocuri am gafat”, ne-a spus Petic, afirmând că așa se întâmplă atunci când deții funcții de manager.

Petic ne-a mai declarat că a primit o mustrare, după ce în anii 2012 - 2013 a avut un conflict personal cu șefa Direcției pregătire continuă de la Poliția de Frontieră, pentru că și-a pus niște semnături pe unele documente ale subalternilor. Mustrarea, însă, a fost anulată prin decizie de judecată.

Cât despre cazurile de contrabandă cu slănină, Gheorghe Petic susține că cei doi inși invocați de Luchianiuc „au fost puși la pușcărie de mine”: „Eu i-am reținut cu diferite mărfuri de contrabandă, alcool, slănină, puieți”.

Mai mult, Petic spune că cel cu porecla „Deputatul” s-a adresat la un moment dat la Procuratura din Bălți cu plângere că dânsul l-a ținut în cătușe mai mult de trei ore: „Despre ce prietenie poate fi vorba?”.

Luchianiuc a mai scris că, prin 2004, în timpul unei cerți în barul „Svetlana” din centrul satului Cairaclia, Petic, fiind în afara orelor de serviciu, a venit în ținuta militară și înarmat cu armă de foc de tip „Kalașnicov”. „A efectuat mai multe împușcături în interior și în direcția unui cetățean cu care avea un conflict şi a altor persoane aflate acolo. După, a ieșit afară în fața localului și a efectuat alte împușcături asupra roților mijloacelor de transport parcate adiacent. Din 2008 vine profesor la Colegiul poliţiei de frontieră. În general, este caracterizat de unii foşti colegi ca o persoană frustrată și nerealizată, cu abateri mintale, supărăcios, uneori agresiv, și-a dorit mereu să devină șef mare. Acum dorește să devină deputat în Parlament pentru „a se răzbuna pe toți””.

Sursa citată mai afirmă că Gheorghe Petic ar fi manifestat tot timpul „un comportament agresiv și înjositor față de colegi, dar în special față de subalterni, numindu-i cu cuvinte urâte, necenzurate și înjositoare”.

„O atitudine „specială” o are față de femei, manifestând agresivitate și hărțuire sexuală față de ele, comportament înjositor și dominant. O spun chiar femeile care au fost hărţuite sexual şi nu o dată de acest individ, care acum se vrea la putere. Apropo, Gheorghe Petic nu are o atitudine mai bună nici în raport cu propria soţie. În anul 2011, soția sa, Petic Lilia, a depus plângere la Poliția din Ungheni pe soțul Petic Gheorghe, pentru faptul că a numit-o cu cuvinte injurioase și i-a aplicat mai multe lovituri”.

Anume de aceste acuzații se arată cel mai deranjat fostul polițist de frontieră. „Am o soție pe care o iubesc și care a avut de suferit din cauza activității mele la Poliția de Frontieră”, ne-a spus Petic, accentuând că soția i-a născut două fiice și nu a lovit-o niciodată.

Luchianiuc mai scrie că, în ultimii ani de activitate, Petic a avut cel puțin opt anchete de serviciu disciplinare, pentru care a fost sancționat cu mustrări, mustrări aspre, retrogradare din funcție. „La ultima a fost propus la eliberare din serviciu, dar a fost iertat (stătea în genunchi și plângea în fața superiorilor săi) și a fost lăsat să scrie raport că iese la pensie din propria dorință. Anchetele de serviciu erau la tema: lucrului necorespunzător cu efectivul, planificare rea a serviciului, neglijență în exercitarea atribuțiilor, ofensarea subalternilor, chemarea populației la acte de terorism, chemarea populației la devastarea instituțiilor de stat, colectarea de mijloace financiare pentru susținerea Partidului „DA” – asta chiar dacă era polițist și nu avea dreptul să se implice în politică”.

Bloggerul mai spune că în 2012 Gheorghe Petic şi-ar fi cumpărat o vilă în Ungheni (foto). „Interesant pe ce bani? Din salariu sau din contrabanda cu slănină? Sau poate din alte surse?”, se întreabă acesta.

Gheorghe Petic ne-a anunțat că îl va ataca în judecată pe Luchianiuc. Petic a ținut să mai menționeze faptul că a avut „rezultate implecabile” în activitatea sa la frontieră, fapt pentru care a primit gradul de locotenent înainte de termen.Casa care i-ar aparține lui Petic (foto luchianiuc.com)

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Marian 20.08.2018 16:21

Cu asa echipa se lauda Nastase? Cum asa oameni "sinceri" si "onesti"? Halal de asa personaje care isi bat joc de tara si cistiga milioane de lei de la Nastase!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Cazul moldovenesc”

19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md