04:57:43 17.04.2024
Stiri

Noi DEZVĂLUIRI despre ședința de duminică de la Președinție: „PAS trece printr-o criză extrem de mare, care ar putea duce la DESTRĂMAREA majorității parlamentare. Pentru prima dată Maia Sandu a fost contestată în interiorul formațiunii”

Actualitate 17.11.2022 12:58 Vizualizări3568 Autor: Ziarul National
Noi DEZVĂLUIRI despre ședința de duminică de la Președinție: „PAS trece printr-o criză extrem de mare, care ar putea duce la DESTRĂMAREA majorității parlamentare. Pentru prima dată Maia Sandu a fost contestată în interiorul formațiunii”


Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar trece printr-o criză fără precedent, care s-ar putea solda chiar cu destrămarea majorității parlamentare. Astfel, remanierile efectuate ieri de Guvern, inclusiv numirea lui Dumitru Alaiba în calitate de ministru al Economiei, sunt menite să mențină, pentru moment, unitatea formațiunii de guvernământ, a declarat membrul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Ion Terguță.

„Schimbarea lui Sergiu Gaibu cu Dumitru Alaiba nu este decât o încercare de a drege busuiocul în interiorul PAS. Acest partid a trecut printr-o criză extrem de mare de duminică și până acum, care putea duce și la destrămarea majorității parlamentare și la alte lucruri mult mai grave. Putem face două concluzii: președinta Maia Sandu a fost contestată pentru prima în interiorul PAS în seara de 13 noiembrie; în interiorul PAS există un conflict mare între câteva fracțiuni, care ar putea duce la o ruptură în interiorul formațiunii. Acesta este un lucru extrem de grav.

Ceea ce s-a încercat acum (remanierile de ieri n.r.) e păstrarea unității PAS și majorității parlamentare, iar țapul ispășitor a fost găsit ministrul Economiei, Sergiu Gaibu. Nu a fost dat afară pentru că e un ministru bun sau rău, mai ales că în subordinea sa mai că nu are nimic. Toată economia e la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care se află în subordinea lui Andrei Spînu”, a declarat Terguță, în cadrul unei emisiuni de la N4.

În același context, Terguță menționat că președinta Maia Sandu, care are cel mai mare merit pentru rezultatul excepțional obținut de PAS la alegerile parlamentare anticipate de anul trecut, are mari probleme.

„Maia Sandu va trebui să ia o decizie… O decizie pe care nu a putut să o ia foarte repede. Știu foarte bine că cine este candidatul președintelui pentru funcția de premier. Este vorba de Dorin Recean. Dar această candidatură nu a fost acceptată, în special, de două persoane – Sergiu Litvinenco și Andrei Spînu. Ei au pus duminică piciorul în prag și au spus că ori noi sau totul sare în aer”, a conchis Terguță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md