07:24:22 19.06.2024
Stiri

Noi detalii despre moartea directoarei de gimnaziu din Drochia: O profesoară care i-a fost apropiată Nataliei Manea arată spre articole denigratoare la adresa sa. „Natalia nu trebuia să se afle acolo unde nu a fost apreciată”

Actualitate 20.05.2024 14:01 Vizualizări11458 Autor: Ziarul National
Noi detalii despre moartea directoarei de gimnaziu din Drochia: O profesoară care i-a fost apropiată Nataliei Manea arată spre articole denigratoare la adresa sa. „Natalia nu trebuia să se afle acolo unde nu a fost apreciată” Facebook


Directoarea Gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia, raionul Drochia, Natalia Manea, s-ar fi sinucis din cauza unor persoane, care ar fi comandat un reportaj denigrator la adresa ei, text publicat în luna februarie curent.

Cel puțin, așa lasă să se înțeleagă fosta profesoară a Nataliei Manea, Mariana Marin, conferentiar universitar la Facultatea Psihologie şi Ştiințe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială de la Universitatea de Stat din Moldova.

Mariana Marin a avut o relație apropiată cu Natalia Manea, care i-a botezat copiii, cunoaște frământările ei, regretă că nu a putut-o ajuta și îndeamnă oamenii să „n-o judece”.

„În luna februarie, ea a fost atacată de un oarecare cetățean, care a primit și bani pentru a-i crea un reportaj despre acțiunile directoarei. A fost și primit cu o masă întinsă de către comanditarii interviului ca să o dezonoreze pe Natalia. Acest moment a fost crucial, ea nu a rezistat rușinii și nesusținerii oamenilor din jur. Am rugat-o să-l acționeze în judecată conform legii pentru defăimare, însă ea a ales să plece capul. Cetățeanul a șters toate video-urile când a aflat vestea despre Natalia. Dar ele sunt la rude stocate. Va fi acționat la poliție. Autoritatea directorului de școală este astăzi știrbită de câțiva nemernici care luptă cu propriile frustrări. Rușine, rușine, rușine acelor oameni care au comandat acest reportaj”, a dezvăluit Mariana Marin.

Ea nu a detaliat cine ar fi „comanditarii”, însă o localnică din satul Drochia a declarat astăzi pentru Ziarul NAȚIONAL că Natalia Manea a concediat de la gimnaziu un paznic și acesta ar fi acuzat-o ulterior public de faptul că „ar fi luat bani și nu ar fi făcut ce trebuie”.

Mariana Marin mai arată, în postarea sa de pe Facebook, că directoarea a vrut să revină la Chișinău, chiar ar fi plănuit acest lucru, dar „nu putea lua copiii de lângă tată și bunică”.

CITIȚI și TRAGEDIE la Drochia: O directoare de gimnaziu s-a sinucis în instituția de învățământ și a fost găsită de o elevă. Mamă a trei copii, femeia a lăsat un bilet de adio pe masa din cancelarie

„Deplângem și haideți să susținem pe cei trei copilași care au rămas fără mamă. Andreea - 15 ani, care ar fi trebuit să se facă profesoară. Astăzi nu mai vrea. Maxim - 10 ani, care plânge de se îneacă după mama. Denis - 5 ani, copil cu nevoi speciale, care e un soare și care nu va mai primi de la mama căldură. Domnul le vede pe toate”, cităm din mesajul fostei profesoare a directoarei de gimnaziu din satul Drochia.

Mariana Marin a avut doar cuvinte de laudă la adresa Nataliei Manea, spunând că a fost eminentă și olimpică.

„Natalia a fost eleva mea din prima promoție. Una dintre elevele eminente. Talentată la matematică, limbă română, cu o voce și auz muzical fin, cu un spirit organizatoric extraordinar. La gimnaziu și liceu, Natalia a fost olimpică la biologie, chimie și matematică. La răscrucea alegerii profesionale, am îndemnat-o să meargă la pedagogie, deși dorea să se facă jurnalistă. După absolvirea Bacalaureatului cu excelență și a Colegiului Pedagogic, am îndemnat-o să facă licența la Facultatea de Litere la USM. A scris teze de an și de licență la academicianul Anatol Ciobanu, la dna dr. Viorica Molea, la dna dr. Victoria Fonari. A fost o studentă excelentă. A susținut teza de masterat în domeniul integrării disciplinelor, o temă care astăzi este pe agenda reformelor curriculare. A susținut-o pe nota 10. Din toamnă își dorea să facă și doctorat. Discutam detaliile cercetării.

Și-a început cariera pedagogică la Institutul de Științe ale Educației în calitate de metodistă la secția Studii, apoi a activat în calitate de profesoară de limba română la Școala nr. 10 și ulterior învățătoare la Liceul „Ștefan cel Mare” din Chișinău. Soarta a ales ca să se recăsătorească în satul Drochia, unde a fost directoare de gimnaziu de vreo 7 ani. Sunt multe de povestit de aici în colo, tare multe. Dar Natalia nu trebuia să se afle acolo unde nu a fost apreciată și susținută”, este convinsă Mariana Marin.

Menționăm că directoarea gimnaziului din satul Drochia s-a sinucis, sâmbăta trecută, în sala de sport a instituției, unde a fost găsită de o elevă. Ea a lăsat un bilet de adio pe masa din cancelarie, care a fost ridicat de oamenii legii, care investighează circumstanțele acestui caz.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md