07:57:42 19.06.2024
Stiri

TRAGEDIE la Drochia: O directoare de gimnaziu s-a sinucis în instituția de învățământ și a fost găsită de o elevă. Mamă a trei copii, femeia a lăsat un bilet de adio pe masa din cancelarie

Actualitate 20.05.2024 11:35 Vizualizări7633 Autor: Ziarul National
TRAGEDIE la Drochia: O directoare de gimnaziu s-a sinucis în instituția de învățământ și a fost găsită de o elevă. Mamă a trei copii, femeia a lăsat un bilet de adio pe masa din cancelarie Facebook


Directoarea Gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia, raionul Drochia, Natalia Manea, s-a sinucis la finele săptămânii trecute chiar în incinta instituției de învățământ.

Femeia, mamă a trei copii, a lăsat un bilet de adio pe masa din cancelarie, după care a mers în sala sportivă a gimnaziului și s-a spânzurat.

Tragedia a avut loc sâmbătă, iar directoarea, în vârstă de 38 de ani, a fost înmormântată luni, 20 mai.

„Vestea plecării sale pe neașteptate pe drumul veșniciei ne-a întristat și îndurerat pe toți. A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere. Nu am fost în stare să înțelegem cu adevărat durerea care a încercat-o în ultima perioadă, iar acum în acest univers al tristeții ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Ne-am bucurat că am cunoscut-o, dar și mai dureros e că am pierdut-o. Ne este greu să găsim cuvinte potrivite acum când am aflat că un OM, o învățătoare , un manager atât de important a plecat pentru totdeauna. Cu toții am cunoscut-o veselă, amabilă, indulgentă, profesionistă și bună, pentru că nu e om față de care să fi rămasă indiferentă la cererea sau nevoia acestuia. Durere mare peste sat și e durut, și trist, și e păcat...”, se arată în mesajul de condoleanțe adresat familiei și plasat pe pagina de Facebook a gimnaziului din satul Drochia.Cei care au cunoscut-o pe Natalia Manea scriu pe rețelele de socializare că aceasta era „o fire veselă și optimistă”, „mereu pozitivă și plină de viață”.

Astăzi, moartea directoarei a fost principalul subiect discutat de drochieni la piața din sat.

„Ea a plecat de acasă fără telefon, fără geantă, nu a luat nimic. O învățătoare era de serviciu sâmbătă și s-a dus la școală împreună cu fiica ei, elevă. Fata a spus că se duce să se joace în sala sportivă și a dat peste ea. Era spânzurată”, a povestit pentru Ziarul NAȚIONAL o săteancă, tocmai întoarsă „de la târg”.

Femeia ne spune că directoarea, care a profesat anterior în calitate de profesoară de Limba și literatura română, era originară din Chișinău și s-a căsătorit cu un bărbat din sat. Ea avea o fetiță, care este acum în clasa a IX-a, dintr-o altă căsătorie și a mai născut doi băieței la Drochia.

Sătenii vorbesc despre mai multe cauze care ar fi determinat-o pe profesoară să-și pună capăt zilelor. În timp ce unii zic că ea ar fi luat mai multe credite de la bănci pentru a-și face reparație în casă și nu le putea întoarce, alții se șușotesc că ar fi fost obijduită de soț, în timp ce o altă categorie arată spre probleme la serviciu, după ce femeia a dat afară un paznic și acela ar fi acuzat-o că ea „ar fi luat bani și nu ar fi făcut ce trebuia”.

„Era stimată, întrebată, calmă, liniștită... Și-a pierdut viața cea mai frumoasă... Așa fată deșteaptă”, regretă drochianca această pierdere.

La primăria din sat nu a răspuns nimeni le telefon în prima jumătate a zilei de astăzi, iar poștărița din sat nu au vrut să ne ofere detalii despre această tragedie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md