07:17:10 20.06.2019
 
Stiri

Un stat neofanariot sau Raiaua Moldova

Opinii 07.09.2018 09:20 Vizualizări7365 Autor: Nicolae Negru
Un stat neofanariot sau Raiaua Moldova

Semne diacritice

La multele epitete de până acum – cel mai sărac din Europa, cleptocrat, olgarhic, eșuat, capturat…- statului moldav i se poate atribui încă unul – neofanariot, adică dependent de Poarta Otomană de azi și sultanul ei, Erdogan. Poetul Nicolae Popa a descifrat abreviatura RM ca Raiaua Moldova și nu e departe de adevăr.

După evenimentele de joi, când bravul nostru SIS a reținut și a expulzat tocmai șapte persoane suspectate că ar aduce atingere securității Republicii Moldova, care din întâmplare sunt cu toții profesori de origine turcă, aciuați în rețeaua de școli „Orizont”, finanțată de Fetullah Gulen, dușmanul de moarte al președintelui turc, un „Soros al turcilor”, care s-a autoexilat în SUA, ne dăm seama că ticăloșia clasei noastre conducătoare nu are limite. Când se credea că a ajuns la fundul prăpastiei morale, iată că mai continuă să cadă. Trebuie precizat totuși că unii domnitori fanarioți au avut și sclipiri de umanism, de decență. Neofanarioții noștri nu le au.

Acum e limpede de ce spunea Dodon că Turcia va repara Președinția pe gratis și o va mobila. Pentru el și Plahotniuc (fără „coordonatorul executiv”, semipreședintele nu putea încheia afacerea) onoarea, demnitatea, drepturile, libertatea omului nu costă nimic. Ei de fapt vând oameni, azi ei vând cetățeni străini, dar mâine vor vinde și cetățeni ai Republicii Moldova, dacă li se va plăti.

Acum e clar de ce întârzia Erdogan să vină, el aștepta sacrificarea promisă a concetățenilor săi, a căror vină e că există. Dacă i s-a făcut pofta ce-a poftit, o să apară degrabă. Oare de unde știa el că „gheaurii” stataliști nu au principii, că pot fi cumpărați cu mobilă și tapete?

Fapta lui Plahotniuc și Dodon e cu atât mai josnică, mai ticăloasă, cu cât cetățenii turci expulzați ceruseră azil politic în Republica Moldova, iar Amnesty Internațional a recomandat guvernelor să nu facă extrădări către Turcia. Dacă sunt indezirabili în Republica Moldova, să fie lăsați să plece unde vor dori ei, unde viața nu le va fi pusă în pericol, unde nu există riscul să fie torturați. Dacă la mijloc nu e o afacere cu Erdogan, de ce nu se procedează omenește?

Acum se vede de ce Botnari a fost mutat de la „MoldovaGaz” la SIS, un profesionist nu ar fi acceptat asemenea comenzi. Plahotniuc nu avea nevoie de un profesionist care să identifice pericolele reale ale RM, el avea nevoie de o sculă.

Acum cei care vor vota în alegerile viitoare pentru socialiștii lui Dodon pot să fie siguri, sută la sută, că votează pentru neofanariotul Plahotniuc. Iar cei care vor vota pentru PD vor vota automat și pentru neofanariotul și vasalul putinist Dodon. Plahotniuc-Dodon sunt două capete ale aceluiași monstru nesățios, josnic, trădător, beat de putere, lipsit de umanism, care căpiază la vederea banilor. S-a ajuns într-un punct în care nu credeam că se poate ajunge: să-ți fie rușine de Republica Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

josfis 07.09.2018 10:00

Ajunși la fundul gropii, ei dacă nu mai pot cădea încearcă totuși să se ”scufunde” în coninuare scormonind de zori în rahatul pe care l-au tot scăpat înjos în timpul căderii.

Art-Grup 07.09.2018 11:02

Nu odată l-am criticat pe N. Negru pentru cochetarea cu guvrnare actuală, adică cu Plahotniuc. Apăre senzația că el își concertează articolele cu P. Bogatu, despre care deja e grețos de aminitit. Dar, pentru articolul de azi - tot respectul.

D. Măraru 07.09.2018 11:18

Pe teritoriul Republicii Moldova avem o etinie care în principiu este una doldora de trădători, pentru că cu trupul și sufletul ea e cu ”prietenul” Moldovei - Rusia. Dar SIS-ul RM nu o atinge, iar Dodon chair o protejează. Acum tot poporul Moldovei va deveni trădător, pentru că pentru 3 arginți, au expulzat din țară niște turci, care zeci de ani ne-au educat copii în așa mod, încât aceștia au reprezentat și proslăvit RM la zeci de olimpiade internaționale. Am devenit o țară-trădător.

D. Remiz 07.09.2018 15:50

Fărăa atinge circumstanțe politice, este evident că sntem conduși de un paranic.Cazuri de grave crime față de cetățeni sunt sute, dar nu toate devin cunoscute. Evident că vor fi găsiți țapi ispășitori. Oare ”colegii” lui Plahatniuc nu văd că el e bolnav?

Mihai 07.09.2018 22:27

Ai baut gaz,Negrisor,de te exprimi astfel despre proxenetul Plohis,pe care-l proslaveai mereu? Ai pus si tu osul la bataie,pentru a-i spala imaginea "coordonatorului"! Esti si dumneata raspunzator,intr-o anumita masura, de situatia in care am ajuns! Si lucrul asta o sa ti se aminteasca mereu...

ion 07.09.2018 23:22

O reparatie a palatului Presedintelui Dodon, costa nu mai mult nici mai putin,de sapte vieti omenesti!!! Ati observat bucuria lui Dodon?In sfarsit v-a avea si el onoarea sa fie vizitat de un Presedinte de tara.De un Presedinte la atributiile careia viseaza sa le aiba si el.

B. Tatomir 08.09.2018 10:56

Cu toate rezervele față de N.Negru, care are multișoare pete pe conștiință, pentru acest articol -jos pălăria în fața lui. Expresia NEOFANARIOT în raport cu V. Plahotniuc este una întocmai, cu o mică adăugare, acesta e un neofanariot bolnav psihic. Ți dacă nu va fi oprit, încă mult rău va mai cauza Țării și societății.

E.Sardaru 08.09.2018 12:31

Nu-mi vine sa cred. Dl Negru - chiar Dvs. ati scris acest articol? Ce oare s-a intamplat? S-au terminat banii la "el coordonatore"? Sau imaginea conteaza? Sau una si alta? Poate un fel de "ход конём"?

Mariasev 08.09.2018 15:31

Cu o minte sănătoas este de neimaginat o așa trădare a 7 profesori, care au educat sute de copii ai moldovenilor, aducându-i la performanțe de invidiat. Ei deja sunt în încisorile turcești. Asta-i cale spre Uniunea Europeană a regimului criminal. Iar tov. Negru, târziu a belit ochii, trădarea e comisă și poporul mAldavenesc nu degrabă se va spăla de o așa rușine.

Maria 09.09.2018 13:58

Dacă profesorii turci prezentau pericol pentru Republica Moldova, era uman și logic ca expulzarea să fie la alegerea lor, adică ei să plece în orice stat unde vor, și unde vor fi primiți. Dar așa, ei au fost cedați ca plată pentru reparația preșidenției și pentru ca un președinte de țară (a Turciei) să vină în Moldova, unde deja nu mai vine niciun lider politic occidental.Oare cine vor fi următorii, cui vor fi cedați și pentru ce? Dar acești profesori deja sunt în închisorile unui sultan autoritar. Oare cine va suporta blestemele? Despre N.Negru: l-ași întreba: НЕ ПОЗДНО ли ПИТЬ БОРЖОМИ, după atâtea figurații mizerabile în fața unui ider neofanariot? Să dea Domnul ca acest articol să fie o trezirea conștiinței lui.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md