04:21:26 02.07.2022
Stiri

Nicolae Negru // Ultima paradă militară la Moscova?

Actualitate 02.05.2022 09:19 Vizualizări4936 Autor: Nicolae Negru
Nicolae Negru // Ultima paradă militară la Moscova?


Semne diacritice

În cea de-a treia lună de război, Rusia continuă să bombardeze Ucraina, încearcă să cucerească (fără succes, până acum), noi teritorii ucrainene, înlătură administrațiile locale și instalează administrații ruse în localitățile ocupate deja, introduce în circulație rubla, pune în funcție televiziunile propagandistice, pregătește „referendumuri” de creare a unor noi republici populare etc... Se întâmplă tocmai ceea ce Putin declara în chiar prima zi de invazie că nu are de gând să facă: ocuparea Ucrainei.

Nu ar fi prima minciună a președintelui rus, dar lejeritatea, convingerea cu care le spune nu poate să nu șocheze, mai ales pe cei nefamiliarizați cu „morala” comunistă sovietică. A minți în scopuri nobile, pentru a induce în eroare dușmanul (de clasă) era un lucru normal pentru un comunist. Totuși, un creștin pravoslavnic, cum se pretinde Putin azi, pupând icoane, făcându-și semnul crucii în public, ar trebui să adopte alte principii. Cinismul său fără limite, fără inhibiții, pe care îl „profesează” și Serghei Lavrov, ministrul de Externe, este apreciat, ba chiar entuziasmează o mare parte a poporului rus.

Occidentului i se ia treptat ceața de pe ochi și Putin începe să fie văzut așa cum este el în realitate: un șovin frustrat, ieșit din grota șovinismului și imperialismului rus, dispus să ucidă pentru supremația rusă, criminal de război. Marțea trecută, la Baza Aeriană Ramstein din Germania s-au întâlnit miniștrii Apărării din 40 de țări, pentru a-și coordona acțiunile de asigurare a Ucrainei cu armament, care să-i permită nu numai să reziste, ci și să învingă în războiul cu Rusia. Scopul SUA, a declarat în fața jurnaliștilor Lloyd Austin, secretarul american pentru Apărare, e să slăbească Rusia, ca ea să nu mai fie capabilă să-și amenințe vecinii.

Schimbări majore de atitudine s-au produs și la Berlin. Joia trecută, Bundestagul german a votat cu o majoritate covârșitoare pentru livrarea de armament greu Ucrainei. E un pas uriaș, dacă ne amintim că la începutul războiului Germania le propunea ucrainenilor căști în loc de armament, de teama „escaladării conflictului”. E și un fel întârziat de a-și presăra cenușă pe creștet pentru miopia de a fi contribuit mult la finanțarea mașinii militare ruse, chiar și după ocuparea Crimeii. „Pe lângă izolarea economică extinsă şi decuplarea Rusiei de pe pieţele internaţionale, cea mai importantă şi eficientă metodă care poate stopa invazia rusă o reprezintă intensificarea şi accelerarea livrării de sisteme eficiente şi complexe de armament, inclusiv armament greu”, se se spune în rezoluția Parlamentului german.

Între timp, la Moscova au început pregătirile pentru parada militară de la 9 mai. Ce „victorii” le va prezenta Putin rușilor de data aceasta nu știe nimeni, dar toată lumea e de acord că el are nevoie urgentă de o ieșire onorabilă din situația în care s-a pomenit din propria inițiativă. Propagandiștii săi sperie lumea cu o lovitură nucleară, convinși că Patriarhul Kiril le va asigura intrarea în rai, însă Vestul nu pare impresionat. Manifestând prudența necesară în relațiile cu un smintit, el nu renunță să ajute Ucraina, promițând un răspuns adecvat.

Pentru Elizabeth Truss, ministrul de Externe al Marii Britanii, victoria Ucrainei în război trebuie să devină un „imperativ strategic” al Occidentului. Rusia trebuie să părăsească nu doar teritoriile ocupate după 24 februarie, ci și cele anexate cu opt ani în urmă, Crimeea și părți ale regiunii Donbas, a afirmat ea într-un discurs ținut la Londra.

E puțin probabil ca, după atrocitățile comise de armata rusă în Ucraina, rușilor să le fie rușine să mai organizeze parade militare. Oricum, parada din acest an ar putea să fie ultima pentru Rusia în rolul ei de supraputere, iar amenințările rușilor de a „repeta” anul 1945 să fie întâmpinate cu zâmbete ironice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Miticu Mitica 02.05.2022 15:40

Cancerul sangelui vine de la iradiatii. Asa procedau si procedezea in continuare sovieticii cu liderii pe Care doreau sa ii supprime. Acestia mureau lent din cauze necinoscute sau mai bine spus cunoscute doar de ei si ucigasi. Astfel acestia deveneau santajabili deoarece din momentul in Care se afla boala incepe pregztirea de schimbare. Lupii tineri ies din padure, iar cei vechi sunt indepartati, sau serviciile preiau puterea...temporar. Oare in Rusia ce se va intampla ? Oare toti acesti oligarhi, Generali si comandanti trimisi la pieire din Care garda fac parte ? Cert este ça se strange latul, iar dezavantzjul serviciilor este ça sunt putini, énorm de putini !!!

Miticu Mitica 02.05.2022 16:31

Șeful Statului Major generalul Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gerasimov, a fost rănit în Ucraina, lângă localitatea Izyum, regiunea Harkov, anunță presa ucraineană. Gerasimov, în vârstă de 66 de ani, ar fi primit o rană de schijă în treimea superioară a piciorului drept, care s-a soldat cu ruperea osului. Sursa citată afirmă că viața acestuia este în afara oricărui pericol. Generalul de armată Gerasimov și alți ofițeri stăteau în postul de comandă, unde Forțele Armate ucrainene au dat o lovitură precisă. Potrivit informațiilor preliminare, 20 de ofițeri au fost uciși. Unele canale de Telegram afirmă că, Gerasimov încearcă să părăsească localitatea Izyum, unde rușii suferă pierderi uriașe și le-au fost întrerupte proviziile. Precizăm că, potrivit datelor Ucrainei, anterior, Forțele Armate ucrainene au ucis peste 10 comandanți ruși înalți, inclusiv cel puțin șase generali.

Nicolae 02.05.2022 17:42

Acest moment trebuie fructificat pentru Unire. Cu Merkel si Steinmeier stigmtizati si ursul rusesc lovit la moale acest moment trebuie fructificat (un alt 1991 care pare că îl pierdem alergând dupa iepuri aiure). RM nu poate adera in urmatorii 50 de ani la UE - sunt state (vreo +5) aștepănd de ani și ani. UE nu va face excepții inclusiv la statutul de candidat de la standarde si politici ! (probabil se va da un statut inventat pe loc de pre-candidat)

Reunire ! 03.05.2022 12:32

Nicolae are dreptate! Cu cât mai mult ne vom bălăci în ”independența” noastră neutră, cu atât mau rău și mai greu va fi ! Asta trebuie s-o înțeleagă toți.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md