07:33:51 08.07.2020
 
Stiri

Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte eșecul?

Politică 17.02.2020 09:19 Vizualizări3737 Autor: Nicolae Negru
Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte eșecul?


Semne diacritice

Ciocoi era cât pe ce să-l eclipseze pe Dodon pe parcursul săptămânii trecute, ecoul elogiului fals pe care l-a adus armatei ruse ocupante de pe teritoriul Republicii Moldova nu s-a stins încă, dar Dodon s-a revanșat cu niște declarații care vor rămâne cu siguranță în analele diplomației autohtone sau, mai precis, ale lipsei de diplomație. El i-a acuzat pe „trei-patru ambasadori care se ocupă de relațiile bilaterale ale R. Moldova cu țările membre UE” că ar încerca să „blocheze dialogul noului Guvern cu Bruxelles-ul”, că „dezinformează Bruxelles-ul, dezinformează capitalele europene”, spun că „nu trebuie de dat bani” pentru anumite proiecte ale guvernării actuale, acționând, crede președintele Republicii Moldova, în interesul PAS și PPDA.

Fiindcă nu dă nume, dar nici exemple concrete de blocaj sau minciună, acuzațiile sale fără precedent seamănă a fi rodul unei minți inflamate peste măsură, sărite de pe fix, a unui tătuc care simte eșecul, dar nu e capabil să vadă realitatea, să dibuiască motivele adevărate, imaginându-și conspirații, boicot și diversiuni. Reflexele sale anti-UE se manifestă aici cu toată puterea.

Dodon spera probabil să suscite rivalitatea UE, anunțând că Rusia îi va acorda 500 de milioane de dolari împrumut, din care 300 de milioane de dolari vor ajunge în ianuarie, ca în februarie să fie începută reconstrucția drumurilor, dar Bruxelles nu s-a grăbit să continue finanțarea începută până la căderea Guvernului Maiei Sandu. Ca să fim obiectivi, nu există nicio dovadă că Dodon nu continuă cauza lui Plahotniuc, că lucrurile merg într-o direcție bună în Republica Moldova. Plahotniuc lipsește deja de peste 7 luni, dar nu a fost recuperat niciun dolar din miliardul furat, iar singura consecință de luat în seamă a acțiunilor noului procuror este deocamdată doar încetarea investigației privind finanțarea PSRM.

La sfârșitul săptămânii, Dodon s-a dedat activității geopolitice (după ce le-a interzis categoric acest lucru ambasadorilor Republicii Moldova), producându-se, la Euronews, în rolul de avocat al Rusiei. „Să fim sinceri: o Europă puternică fără Federația Rusă nu poate fi”, le spune Dodon europenilor, lăudându-se că Republica Moldova, sub conducerea lui înțeleaptă, promovează o „politică externă echilibrată, implementând, pe de o parte, Acordul de asociere cu UE și restabilind relațiile strategice cu Federația Rusă, pe de cealaltă parte”. „Și la ce v-a folosit?”, ar fi putut să-l întrebe reporterul, dar se vede că „realizările” Republicii Moldova nu intrau în planurile Euronews-ului.

Uniunea Europeană are nevoie de idei noi, crede Dodon, și vine cu propunerea unei Europe de la Lisabona la Vladivostok, idee pe care i-a atribuit-o lui Charles de Gaulle, care, de fapt, a vorbit despre Europa de la Atlantic până la Ural. Căci, spre deosebire de „omologul” său moldav, De Gaulle știa că dincolo de Munții Ural se află Asia. În ce condiții se pot dezvolta niște relații mai strânse între UE și Rusia, Dodon nu știe, dar crede că lucrul acesta este inevitabil.

După interviu, președintele socialiștilor a plecat la Munchen, unde s-a întâlnit pe coridoare cu unii lideri străini - participanți la Conferința Internațională pentru Securitate, ca să discute cu ei „relațiile bilaterale, probleme de securitate regională și europeană”. El a avut o succintă întâlnire și cu Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, care, de altfel, în discursul său de la tribuna conferinței a remarcat graba nemotivată a unor europeni de a-i scoate pe americani din ecuația stabilității și securității europene. Cu certitudine, nu s-a referit la Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Grig 17.02.2020 12:57

Dodon e în panică și tare se teme, fiindcă în Rusia Putin la mazilit pe fostul procuror-șef Ciaica și l-a trimis în Kaukazul de Nord (la ceceni) să facă „ordine”, fiul căruia este partenerul de afaceri, furt și spălare de bani în mare parte primiți de la Putin pentru trădarea Moldovei. Acum Dodon tremură de frică ca să nu-i ceară Putin raport cum a folosit banii. De aceea în ultimul timp Dodon se stăruie din răsputeri să-i facă pe plac Rusiei și lui Putin în speranța că acesta nu l-a pedepsi înpreună cu Ciaica..... Dar nu cred - Putin nu iartă și nu-i place când cineva îl fraierește.... Mai ales un dodon oarecare.... Așa că dodoane cumpără pamperși.....

macar 22.02.2020 11:19

De atata !!! E atata Mafie de la Porcul dodon pana la Vladivostok !!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md