06:36:23 25.09.2021
Stiri

Nicolae Negru // Putin e nemulțumit de Maia Sandu?

Actualitate 30.07.2021 09:31 Vizualizări4054 Autor: Nicolae Negru
Nicolae Negru // Putin e nemulțumit de Maia Sandu?


Semne diacritice

„Trupele speciale ale Flotei Militare ruse din Marea Neagră sunt pregătite să fie parașutate la Odesa”, pentru a croi un coridor spre regiunea separatistă a Republicii Moldova, în cazul în care „pacificatorii ruși” vor fi blocați „militar”, a declarat, din senin, generalul Victor Bondarev, președintele Comisiei pentru apărare și securitate din cadrul Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusiei.

El atribuie asemenea intenții bizare, alogice, Ucrainei și, „firește” României. „România, membră NATO, nici nu încearcă să ascundă aceste planuri agresive”, afirmă Bondarev, având ca sursă propria imaginație inflamată. Ucraina ar fi discutat scenariul blocadei militare a „pacificatorilor ruși” începând cu anul 2014. Și președintele „proeuropean” al Republicii Moldova ar fi „anunțat public despre un asemenea plan”, iar după formarea unei „majorități proromânești” în Parlament, ar fi mai aproape de realizarea acestuia, a mai afirmat, fără niciun motiv, generalul Bondarev, amintind că Maia Sandu și-a început mandatul cerând retragerea trupelor ruse și transformarea misiunii militare de pacificare în una civilă.

Din peisajul agresiunii antiruse, imaginate de generalul senator, nu putea să lipsească NATO. România nu s-ar încumeta să blocheze armata rusă fără sprijinul NATO, care, la rândul său, ar lua în calcul o asemenea posibilitate, în cazul unei acutizări serioase a situației în regiune, crede senatorul rus. Care ar fi logica unei asemenea operațiuni miliare, de ce s-ar implica NATO în blocarea trupelor ruse, dacă ele oricum sunt blocate benevol pe îngusta fâșie de teritoriu de-a lungul Nistrului, dl Bondarev nu se obosește să explice, dar avertizează, nitam-nisam, că Rusia va aplica o „lovitură de deblocare”.

Dar trupele ruse sunt libere să plece oricând, Ucraina le deschide imediat un coridor, dacă Moscova își manifestă dorința de a le retrage. Probleme pot apărea dacă trupele ruse își doresc un spațiu de manevră mai mare. Această amenințare fantasmagorică, din senin, de o virulență ieșită din comun chiar și pentru un politician rus, nu e întâmplătoare și trebuie luată în serios. E o continuare a șirului escaladant de acuzații și amenințări fără nicio legătură cu realitatea, cu evidente falsificări ale realității, pe care le face Moscova de la un timp la adresa Chișinăului (dar și a Kievului) pregătind opinia publică pentru un nou război în regiune. Demonizarea politicienilor proeuropeni, a NATO, SUA și UE, inclusiv a României face parte din scenariu, care e similar scenariului ucrainean. În afară de un coridor spre Transnistria, un desant de parașutiști la Odesa, anticipează Bondarev, va asigura și niște „perspective clare în chestiunea Donbasului”.

Să nu ne amăgim: generalul-senator nu ar face declarații cu care nu ar fi de acord Putin. El spune direct ceea ce Putin exprimă voalat, prin metafore, prin articole istorice sofisticate, aluzive. E și un semnal că Moscova este nemulțumită de Maia Sandu, mai cu seamă de participarea ei la Conferința Internațională de la Batumi și semnarea, împreună cu președintele Georgiei, Salome Zourabachvili, și al Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a unei declarații comune privind efortul conjugat pe calea europeană. Scopul imediat al unor asemenea „articole” e să o timoreze pe Maia Sandu, ca ea să nu mai menționeze, luând exemplu de la Dodon, ilegalitatea aflării trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova și să nu mai pună în discuție scopul lor „pacificator”.

Putin suferă când cineva pune la îndoială caracterul moral al expansiunii ruse.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Lui putler 30.07.2021 10:08

Te așteaptă Miloșevici via Haga !

tudor 30.07.2021 12:42

prea multa onoare sa luam in seama o lepadatura chiar si in grad general... o nulitate degradata si alcoolizata

Grigore 31.07.2021 11:30

Chiar e așa de sigur generalul rus că va reuși crearea unui coridor spre transnistria ??? Ucraina știe de lucrul acesta din 2014 și s-a pregătit bine de întâlnirea rușilor. Dar dacă desantul rus va fi doborât și lichidat ?? Dar dacă navele maritime vor fi înecate ???? Dar dacă rușii vor lua la bot ca la aeroportul din Donețc ???? Jeneralul rus prea încrezut și lăudăros știe despre așa un rezultat posibil și deaceea pălăvrăgește..... Dacă într-adevăr ar planifica așa operație, generalii n-ar cotcodăci public.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md