18:17:05 04.06.2020
 
Stiri

Nicolae Negru: „Guvernul Maiei Sandu NU va cădea. Dodon caută o cale ONORABILĂ de a ieși din această situație. Se va împăca cu situația, altfel nu mai vede New Yorkul, Bruxellesul....”

Politică 07.11.2019 13:20 Vizualizări5736 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru: „Guvernul Maiei Sandu NU va cădea. Dodon caută o cale ONORABILĂ de a ieși din această situație. Se va împăca cu situația, altfel nu mai vede New Yorkul, Bruxellesul....”


Guvernul Maiei Sandu nu va cădea în următoarele 48 de ore, chiar dacă PSRM recurge la anumite amenințări. Acum, după ce Maia Sandu a spus că nu va face niciun pas înapoi, președintele Igor Dodon caută o cale să iasă din această situație neplăcută pentru el, fără pierderi prea mari pentru imaginea sa. De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

„Se vede deja că Guvernul nu va cădea. Maia Sandu nu va face niciun pas înapoi, iar Dodon caută o cale onorabilă de a ieși din această situație fără pierderi pentru imaginea sa. E posibilă intrarea Curții Constituționale în joc, dar nu exclud ca, până la urmă, Dodon să accepte ca Maia Sandu să selecteze viitorul procuror general”, a declarat Nicolae Negru.

Potrivit lui Negru, responsabilitatea unui eventual eșec îi va aparține Maiei Sandu: „E naiv, totuși, să se creadă că, numind un om onest în funcția de procuror general, ai rezolvat toate problemele justiției, ai obținut o justiție bună. Dodon e nevoit să se conformeze, fiindcă o nouă majoritate parlamentară cu participarea deputaților PD îl pune într-o situația proastă”.

Chiar dacă Igor Dodon și fracțiunea PSRM „se burzuluiește” la Maia Sandu, lucrurile vor fi cum își dorește lidera PAS.

„PSRM are nevoie de parteneriatul „ACUM”. Și Dodon are nevoie, pentru că o folosește pe Maia Sandu ca „interfață” în relațiile cu Occidentul. Rusia nu are bani ca să întrețină și R. Moldova. Da, se mai burzuluiește el, dar se va împăca cu situația. Altfel nu mai vede New Yorkul, Bruxellesul.... Și, repet, Dodon trebuie să țină cont și de interesele Rusiei, care dorește să se simtă confortabil în R. Moldova... Rușilor le place să fie considerați salvatori”, a conchis Nicolae Negru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Basarabeanu49 07.11.2019 13:49

Și încă ceva:dodon se teme de anticipate.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md