19:39:50 26.07.2021
 
Stiri

Nicolae Negru despre REFUZUL lui Octavian Țîcu de a face un bloc electoral comun cu AUR: „Motivele invocate de Țîcu țin doar de persoana sa, de ego-ul său, de supărările sale personale... Alegătorii unioniști s-ar putea să-l pedepsească”

Actualitate 26.05.2021 09:25 Vizualizări3123 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru despre REFUZUL lui Octavian Țîcu de a face un bloc electoral comun cu AUR: „Motivele invocate de Țîcu țin doar de persoana sa, de ego-ul său, de supărările sale personale... Alegătorii unioniști s-ar putea să-l pedepsească”


Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, consideră „regretabilă” reacția liderului Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, vizavi de propunerea reprezentanților Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de a forma un bloc electoral comun pentru alegerile parlamentare din 11 iulie curent.

Octavian Țîcu a declarat, ieri-seară, într-o emisiune televizată că „misiunea AUR în R. Moldova e de a deturna polul unionist” și dânsul mai bine se întoarce la catedră „decât să intru în Parlament cu AUR”.

CITIȚI și AUR face un pas înapoi și acceptă propunerea PUN de a forma un BLOC electoral al UNIONIȘTILOR pentru alegerile parlamentare

„E regretabilă reacția rapidă, negativă, a lui Octavian Țîcu la acceptul Alianței pentru Unirea Românilor de a forma un bloc electoral cu PUN. Se vede că reprezentanții PUN care au vorbit despre un posibil bloc electoral cu AUR nu au fost sinceri, au indus lumea în eroare. De ce oare? Faptul că Țîcu nu a convocat organul de conducere al PUN în acest caz demonstrează și gradul de democrație în cadrul acestui partid. Motivele invocate de Țîcu țin doar de persoana sa, de ego-ul său, de supărările sale personale în relațiile cu Chirtoacă și Munteanu. De notat că, totuși, nu ajunge să-i acuze că ar fi proruși, anti-UE sau anti-NATO. Se pare că dl Țîcu s-a îmbătat cu apă rece după alegerile prezidențiale, deși rezultatul său nu a fost cu mult mai bun decât al lui Chirtoacă. Țîcu dă dovadă de pierdere a simțului realității”, susține Nicolae Negru.

Editorialistul nostru așteaptă și reacții ale colegilor de partid ai lui Țîcu, „dacă, bineînțeles, își permit sau li se permite să-l contrazică pe boss”.

CITIȚI și PUN nu va forma un BLOC electoral cu AUR. Țîcu: „Mai bine renunț la POLITICĂ decât să intru cu AUR în Parlament. Misiunea lor e de a DETURNA polul unionist în R. Moldova. Mâine depunem lista la CEC”

„Poate președintele partidului lua de sine stătător o decizie atât de importantă? De ce s-a răzgândit AUR? Probabil, liderii acestui partid au auzit principalul mesaj al cetățenilor: uniți-vă, căci, neuniți, veți pierde. Surzenila lui Țîcu i-ar putea juca festa și i se va împlini dorința de a se întoarce la catedră. Alegătorii unioniști vor fi dezamăgiți și s-ar putea să-l pedepsească. Riscul ca niciuna din formațiuni să nu treacă pragul electoral este mare”, a mai punctat Nicolae Negru.

CITIȚI și INTERVIU // Ana Guțu: „Era mult mai productiv dacă toate partidele unioniste s-ar fi regăsit într-o singură structură politică, de dorit un singur partid unionist”

Menționăm că nici AUR și nici PUN nu au depus deocamdată documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înscrierea în cursa electorală. Octavian Țîcu a anunțat că formațiunea sa va face acest lucru miercuri, pe 26 mai.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


I.Vasile 26.05.2021 09:39

Se vede că istoria nu-i învață nimic pe unii ”istorici”... E periculos să se întoarcă și la catedră - poate mai bine în ”box”???

Mihail 26.05.2021 10:34

Daca nu va uniti in bloc atunci pierd toti unionistii.

Mihail 26.05.2021 10:41

Uniti intrun bloc - Sfatul Tarii dind optiune de vot alegatorului unionist. Altfel incepe dezastrul si lovitura de piceor la fund.

Mihail 26.05.2021 10:43

Ticu mai ai 20 de minute.

Ciobanu 26.05.2021 11:51

D-le Negru, Țâcu trebuie mai întâi pedepsit de către Consiliul Național al PUN-ului, ca să nu se ajungă la votul cetățeanului, când va fi prea târziu.El se laudă că, a adus în partid personalități.Aceasta nu este suficient. Votul alegătorului contează.Priviți spre alianța dodon-voronin, unde predomină HOȚI și BANDIȚI, dar sunt votați masiv de oameni, care „au fost convinși prin diferite metode”.

marin 26.05.2021 14:21

Cred că Țâcu (nu spun PUN!) este cu un cap mai sus decât ceilalți din mișcarea unionistă.....dar eșecul unei înțelegei întotdeauna este vina celui mai deștept... Și nu pot uita că pe Cioban la primărie l-a adus Țâcu - o spun cu mare părere de rău.... Și, în general, am rămas cu impresia că Țâcu calcă pe urmele lui Ghimpu..... Mare păcat!

CINCIO RUSSU 13.06.2021 02:18

AUR=ALIANȚA UNIONIȘTILOR RATAȚI

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md