12:25:37 16.09.2019
 
Stiri

Nicolae Negru: „Ca și cea veche, noua guvernare adoptă legi ajustate la interese politice de moment. Deși vorbesc cu patos despre „puci constituțional”, ei îndreaptă „oiștea” legii, a Constituției, doar în direcția care le convine”

Politică 18.06.2019 14:20 Vizualizări2125 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru: „Ca și cea veche, noua guvernare adoptă legi ajustate la interese politice de moment. Deși vorbesc cu patos despre „puci constituțional”, ei îndreaptă „oiștea” legii, a Constituției, doar în direcția care le convine”

„Ca și cea veche, noua guvernare adoptă legi ajustate la interese politice de moment”, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, cu referire la faptul că majoritatea parlamentară PSRM – „ACUM” a votat pentru trecerea SIS în subordinea lui Igor Dodon.

Potrivit lui Negru, modificarea legii privind SIS răspunde „frustrărilor” lui Igor Dodon.

„În condițiile când președintele R. Moldova recunoaște că este finanțat de Rusia și are legături cu serviciile secrete ruse, voturile deputaților din Blocul „ACUM” sunt, cel puțin, iresponsabile, iar „europenismul” lor duplicitar. De asemenea, refuzul lor de a vota formarea unei comisii parlamentare care să investigheze sursele de finanțare a PSRM demonstrează iarăși că „principialitatea” lor e circumstanțială, „situațională”. Deși vorbesc cu patos despre „puci constituțional”, ei îndreaptă „oiștea” legii, a Constituției doar în direcția care le convine. E o schimbare de actori, pe când „piesa” rămâne aceeași”, crede sursa citată.

De asemenea, editorialistul nostru a comentat și „denunțul” lui Andrei Năstase la Procuratura Generală, prin care cere ridicarea imunității lui Vlad Plahotniuc, dar și tragerea la răspundere a judecătorilor Curții Constituționale pentru „uzurparea puterii în stat”.

„Nu intră în competențele ministrului de Interne să evalueze deciziile Curții Constituționale. Demersul lui Andrei Năstase e cu atât mai mult unul politic, electoral, e o încercare de a schimba accentele de pe fuga, pe presupusele „crime” ale lui Plahotniuc, cu cât Parlamentul a votat constituirea unei comisii parlamentare cu intenția de a investiga activitatea CCM din ultima perioadă.

Procuratura, de asemenea, nu poate evalua constituționalitatea deciziilor CCM. O apreciere „colegială” o pot da magistrații Comisiei de la Veneția, dar această apreciere nu poate fi folosită ca verdict. Imunitatea unui deputat o ridică ceilalți deputați, cu votul majorității și inițiativa lui Năstase cu privire la imunitatea lui Plahotniuc este un mod caracteristic de aflare în treabă a liderului PPDA”, a subliniat Nicolae Negru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Stelian 18.06.2019 17:02

Cum scriam, pacat de Domnul Negru. I-l citeam cu placere. Domnule Redactor poate e tmpul ca Jurnal National sa-si gaseasca un alt analist?

Voila 19.06.2019 01:05

Trânta eternă dintre popor și stat. Poporul vrea libertate, statul vrea supunere absolută.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md