08:14:59 26.03.2023
Stiri

Nicolae Negru // Anul 2023, așteptări și posibilități

Actualitate 06.01.2023 09:25 Vizualizări4077 Autor: Nicolae Negru
Nicolae Negru // Anul 2023, așteptări și posibilități


Semne diacritice


  1. Piatra de încercare a oricărui analist, futurolog la acest început de an e răspunsul la întrebarea: se va încheia sau nu războiul ruso-ucrainean în 2023? Și cum se va încheia, dacă se va încheia? Va ceda Rusia, își va retrage trupele de pe teritoriile ocupate sau își va dicta condițiile de pace ca învingătoare în confruntarea militară cu Ucraina? Fizionomia Europei și a întregii lumi va fi modelată de rezistența și curajul ucrainenilor, dar și de volumul și ritmul ajutorului care li se va acorda. Vestea bună e că Occidentul nu va opri acest ajutor, ci îl va extinde. Resursele enorme ale Rusiei determină Occidentul colectiv să mobilizeze treptat resursele sale nu mai puține.

  2. Nicicând perspectiva nu a fost acoperită cu o ceață atât de deasă ca azi. Viitorul apropiat e mai opac ca niciodată, depinzând de un singur om, irațional, frustrat, bântuit de obsesiile sale istorice, geopolitice, incapabil să-și recunoască greșelile. Și, cu cât durează mai mult, probabilitatea încheierii războiului devine tot mai mică. Putin se împotmolește tot mai tare în „mlaștina” propriilor decizii, pășind pe un drum care duce în impas. Vor ieși rușii să protesteze împotriva războiului sau vor merge supuși la „abatorul” din Ucraina? Unii vor ieși, dar majoritatea care vede realitatea așa cum o descriu propagandiștii se vor supune. Putin este „totul” pentru ei. Nu va fi prima dată în istorie când vor fi folosiți drept „carne de tun”.
  3. În Occident există teama că, pus la zid, Putin poate folosi arma nucleară, de aceea livrarea de armament către Ucraina se va face în continuare cu prudență, cu „măsură”, unii dorind să-i ofere Rusiei posibilitatea să iasă onorabil din acest război. Dar nu există o altă cale „onorabilă” pentru Putin, decât capitularea Ucrainei. Va încerca Occidentul să preseze Kievul pentru a-l determina să facă niște concesii teritoriale? E puțin probabil. S-ar compromite prea mult. Nu ar opri, ci ar amâna războiul. Ar fi un semn de decadență, de degradare morală. Cum s-ar simți cetățeanul occidental, dacă poliția l-ar obliga să-i cedeze hoțului o parte din bunurile care i s-au furat, ca prădătorul să nu se simtă umilit? Războiul de uzură este forma pe care o îmbracă nehotărârea, frica Occidentului de sminteala lui Putin.
  4. Vor reuși ucrainenii să spargă liniile de apărare construite de militarii ruși pe teritoriul Ucrainei, să-i alunge pe ocupanți dincolo de frontierele anului 1991? Cred că da, geniul lor militar va mai uimi lumea. În războiul de uzură ucrainenii sunt cei care plătesc prețul maxim, ei suferă cel mai mult. Și, orice ar spune Putin, „dreptatea morală și istorică” e de partea Ucrainei, nu a Rusiei. Aceasta admite tacit și China, aliatul „fără limite” al Rusiei.
  5. Cu ajutorul României, UE, SUA, al altor state, guvernarea PAS va face față crizei energetice, cetățenii Republicii Moldova nu vor îngheța și vor avea curent electric în această iarnă. Și Tiraspolul este interesat în continuarea acordului „curent electric pentru gaz”, înțelegând că, odată cu retragerea armatei ruse spre est, perspectivele existenței sale „independente” devin tot mai iluzorii, mai sumbre.
  6. Moscova va încerca să pună în brațele Chișinăului „geamantanul fără toartă” al Transnistriei, așa încât să poată limita și opri „deriva” Republicii Moldova spre vest, dar nu îi va reuși, căci guvernarea PAS înțelege riscurile unei reglementări pripite, după scenarii vechi, a problemei transnistrene.
  7. Vor continua eforturile de activizare a coloanei a cincea în Republica Moldova, însă, odată cu înfrângerile suferite de armata rusă pe frontul ucrainean, va scădea și potențialul și zelul forțelor proruse locale. Partidul Șor va fi scos în afara legii, iar membrii PSRM și chiar PCRM vor face gesturi de distanțare de Rusia, inclusiv prin aderarea la MAN, condus de Ion Ceban.
  8. Reforma întârziată în justiție va depăși etapa verificării procurorilor și judecătorilor, dar aceasta nu va aduce în mod automat rezultatele așteptate de cetățeni. Până la „dezoligarhizarea” completă și recuperarea miliardului furat din sistemul bancar mai este, iar aceasta ar putea întârzia la rândul său începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE.
  9. Parlamentul va ține cont, în sfârșit, de decizia Curții Constituționale din 5 decembrie 2013, în care a constatat că limba oficială a Republicii Moldova este limba română, așa cum e fixat în Declarația de Independență ce face corp comun cu Legea Supremă și are întâietate din punct de vedere constituțional. Articolul 13 din Constituție va fi modificat, eliminându-se una dintre consecințele Pactului Molotov-Ribbentrop.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


TUN 06.01.2023 15:25

Totzi "" actorii "" acestei mari batai cu pietre vor continua pana la epuizarea populatziilor.ANI buni. Apoi targuiala pacii care va urma nu va multzumi pe nimeni deci rusia va ramine pe pozitzii cat va dori.Si 20 de ani.Afacerile militare se vor dezvolta frumos caci trebue sa na aparam.NU vom sti niciodata de cine sa ne aparam ( de putin sau de iran ) dar va trebui sa marim bugetele de aparare. NATO si UE vor dispare ?????Multzi o doresc.

Miticu Mitica 07.01.2023 12:15

Asteptarile sunt sa nu ne mai santajeze Rusia sub nici o forma pt ça astfel ne putem dezvolta normal. Rusia este cea Care ne impieduca dezvoltarea. Balticii au taiat cordonul ombilical timpuriu. Iata unde se afla acum. Cert conventia a fost eliberarea nordului Urss in schimbul Sudului Care a fost, este si va fi de o importanta geostrategica énorma pt Rusia . Nato nu si-a tinut promisiunile si asta a declansat razboiul din Ucraina. In faza actuala pe partea de sud s-a impartit tortul pe jumatate. Linia Rosie a fost, este si va fi Niprul din punctul de vedere Nato-Rusia. Din punctul nostru de vedere Rusia trebuie sa fie la est de Herson. Independenta noastra reala este cea energetico-econimica si informationalo-massmedia fata de Rusia. Acum este nevoie de rute de curent, gaz si pétrol direct dib Romania fara sa treaca prin Ucraina si nici o alta tara

BUREBISTA 07.01.2023 12:57

Uăi @miticu „independența voastră reală” nu a existat nicicând. Vă complaceți într-o mizerie de rit sovieto-molotoivănesc cu economie canci, cu „civilizație” adusă pe tancurile sovietice, cu biserica ocupantului în sufletul și mintea maldaivanului, cu „afacerile” gri cu rușii și interpușii acestora, nu ați aflat încă nici acum, după 32 de ani de „independență”, ci limbă vorghiți și ați dezvoltat până la sublim cerșetoria la nivel de „stat”. Din punct de vedere propagandistic sunteți în continuare sclavii moscalilor câtă vreme vă informați din surse rusești. Te pretinzi „mare maldavan independent” dar rostogolești propagandă moscovită despre înțelegeri pe sub masă NATO-rassia, înțelegeri care NU au existat și NU există ci reprezintă doar încercări ale propagandei rusești de a justifica războiul oribil pe care l-au provocat.

Pt Burebista 07.01.2023 20:38

Nimeni nu a spus ca razboiul rusiei are justificare. Dimpotriva toata lumea se acorda in a spune ca Ucraina este un stat suveran si Rusia nu are nici o justificare la atrocitatile comise. Nu toti moldovenii sunt rusificati asa cum nu toti românii sunt moldoveni si nici toti moldovenii români. Nu este greu de inteles. Sunt moldoveni români, altii ucraineini, unii rusi, altii gagauzi. Situatia la Est de Prut este ca s-a trait o vreme indelungata a istoriei in afara spatiului României si daca nu ma insel chiar mult mai indelungata. Asadar, desi moldovenii care sunt români nu au obligatoriu toti cetatenia româna, iar cei care o au pot avea o sensibilitate diferita de a unui român nascut in Transilvania de exemplu. In nici un caz un român nascut in Spania si crescut acolo nu are acelasi mod de gandire ca unul nascut la Slatina sa spunem. Dar nici unul dintre toti acestia nu sunt mai români decat altii. Faptul ca te nasti in România si traiesti acolo nu inseamna ca esti mai român. Unii se nasc si primesc automat cetatenia. Sunt români din România care au o carte de identitate româneasca si nu fac absolut nimic pentru limba, cultura si economia României, dar ei se vad totusi mai români decât altii. FALS.De la ultimul recensamant recent aflam ca in afara frontierelor româniei, traiesc mai multi români. Asta pentru ca oamenii politici de acolo s-au gospodarit bine de tot pe ei si ai lor. In '89 la moartea lui Ceausescu erau 24 de milioane de români. Unde suntem astazi ? 18 milioane ? Unde sunt 6 milioane diferenta ? Dar unde este diferenta care ar fi trebuit sa fie pe plus prin natalitate vs mortalitate , adica cel putin 4 milioane ? In total Romania a pierdut 10 milioane de cetateni ! Populatie cat o tara medie din UE !!! Daca Rusia nu era de acord URSS nu se desfacea cu plecarea Balticilor pentru ca atunci puterea militara a URSS era cu adevarat IMPOSIBIL de invins ca acum

BUREBISTA 07.01.2023 22:31

Celui ce mi te-ai adresat în mesajul de mai sus îmi vine să-ți răspund cu cuvintele poetului: „deși vorbești pe înțeles/ eu nu te pot pricepe”. Cu alte cuvinte deși scrii în limba română ai o „logică” căreia nu am reușit să-i înțeleg adresarea. Mai învârți și niște cifre ușor eronate, așa ca să fie ghiveciul mai bogat: pe vremea împușcatului eram undeva la 23 milioane în „raiul comunist” românesc, iar acum ultimul recensământ spune că suntem ceva mai mult de 19 milioane. Deci din start ai „pierdut” o bagatelă de vreo două milioane de oameni ca să-mi demonstrezi ce??? Eu, în comentariul anterior, am atacat logica lui @miticu și comportamentul și mentalitatea de curve rusofone ale multor cetățeni RM (inclusiv guvernanți) ce se pretind a fi români dar uită/nu vor/nu pot să facă ceva ca să arate că sunt români, chestii simple, banale firești cum ar fi să recunoască că vorbesc (oficial) românește. Acești indivizi pot în schimb să cerșească grețos, în mod permanent, de la România ba mai mult să aibă diverse pretenții de „os domnesc” căruia i se cuvine orice fel de ajutor (a se citi pomană) tocmai pentru a ține în viață constructul statal artificial RM creat de moscălie în dauna României. Acestor cetățeni și nu numai lor le spun că RM NU are viitor, nu se poate autosusține din niciun punct de vedere, deci nu pot exista decât două cursuri de acțiune viabile: 1. Unire cu România; 2. noul cccp spre care tinde acum rassia Alegerea vă aparține cetățeni de la Est de Prut, indiferent de etnia de care aparțineți și de felul în care vă spuneți.

pt burebisma 08.01.2023 17:47

daca scriem amandoi in limba româna se pare ca nu trebuie neaparat sa ne intelegem dupa cate spui : "nu iti inteleg logica". Repet. nu stiu de unde esti dar nu toti romanii au o singura logica. Asta inseamna diversitate de opinii. Este valabila pt orice natiune. In primul rand ar trebui sa imi poti accepta opinia tot atat de bine cat si eu o accept pe a ta. Pe timpul lui impuscatul (de rusi) erau peste 23 de milioane si se aporopiau de 24 de români in România. Acum sunt mai putin de 19 milioane si putin mai mult de 18. Asadar, daca stam sa bibilim cifrele sunt 5 milioane lipsa + cei din natalitate vs mortalitate 4 - 5 milioane. In cifre eronate te invarti singur. Dar aici nu cauta nimeni sa invarta pe nimeni. Sunt doar niste cifre care in mare vor sa spuna ca România a pierdut aproximativ 10 milioane de cetateni din "neglijenta" politicului. Asta insemna ca România are nevoie de o crestere pe care o cauta in afara frontierelor ei. Si bineinteles România nu isi doreste experienta cresterii Frantei, Germaniei, Angliei cu populatii musulmane. România cauta si are nevoie de (a)romani sau in cel mai rau caz crestini ortodoxi (sarbi, bulgari, gagauzi, macedoneni, muntenegreni, ucraineini, greci) dar in nici un caz rusi. Este un singur lucru pe care nu il intelegi. Moldova a trait mult mai multa vreme in afara granitelor României si a fost masiv depopulata si deculturalizata. Rusia a reusit sa schimbe masiv structura etnica. Ce ar trebui acum ca noi românii sa procedam asemenea Rusiei ? In nici un caz nu se va intampla asta, deoarece noi nu suntem Rusia. De dragul pacii si linistii gasim un compromis. Asta nu inseamna ca vrem sa ramanem sub cizma Rusiei, dar nici ca ii vom alunga pe rusi si coloana lor a 5-a afara din tara, deoarece si ei tot cetateni moldoveni sunt. Procedam asa cum este firesc si ii ajutam pe toti sa integreze deplin valorile europene si sa vorbeasca toti limba de stat, adica limba româna. Si Ivan Pataichin era rus dar a reprezentat cu mandrie România. Nadia Comaneci de origine sarba, Gheorghe Hagi aromân, Ilie Nastase rrom au ridicat drapelul României pe cele mai inalte culmi. Noi am trait in URSS si multi dintre batranii nostrii s-au identificat cu nationalitatea URSS. Casatorii mixtre intre rusi, romani, ucrainieni, gaguzi au dat nastere unor copii care s-au identificat cu URSS si mai tarziu ca cetateni moldoveni. Sigur acestia sunt din ce in ce mai putini. Dar nu le putem cere sa aleaga intre mama si tata. In RM exista deci in mod evident 2 curente geopolitice : spre Est sau spre Vest. Rusia a confiscat masmedia si datorita faptului ca România nu a luptat pe frontul acesta. România a fost procupata de binele oamenilor politici de la putere, motiv pentru care are 10 milioane de cetateni mai putini. Nu veniti acum sa va plangeti ca ati pierdut razboiul mediatic cu Rusia pentru ca voi ati ales oamenii politici care va conduc si va fura. Oamenii vostri politici fac si politica externa. România este CERT o tara cu potential de top 6 in UE din toate punctele de vedere si top 15-20 mondial. Astazi dupa 30 de ani de la revolutie sunteti mai bine ca inainte dar mult mai jos decat ar trebui si asta datorita faptului ca inchideti ochii la furturile clasei politice deoarece ganditi balcanic. Adica din momentul in care va iese si voua putin din furtul masiv va multumiti. Pentru moment fi sigur ca nu exista drum spre "noul" URSS. Atata timp cat Ucraina face scut, nu vom fi niciodata acolo. Daca Rusia catsiga in Ucraina, noi suntem doar un apendice. In contextul actual Ucraina nu va permite nicodata sa devenim ghimpele rusesc din coasta ei. Asadar : Slava Ukraini, Gheroiam Slava !!! Mai departe , sigur actuala guvernare a promis multe in privinta readucerii limbii române in Costitutie conform CC. Sigur ei nu au facut-o dar hai sa tinem cont si de perioada asta tulbure in care au avut de rezolvat probleme GRAVE de urgenta maxima sa poata contacara razboiul economico-energetic al Rusiei. AU REUSIT !!! Asta era URGENTA . Mai departe ramane sa consolidam aceasta victorie prin scoaterea totala a RM din sistemul energetic pe care Rusia il poate atinge. Asta inseamna sa nu mai avem nici un traseu de gaz, petro sau curent care sa treaca pe teritoriu de tari non-NATO, adica prin Ucraina care poate fi atacat de Rusia. Astazi TOATE rutele energetice ale RM trec prin Ucraina !!! TOATE. Inclusiv cele care vin din Romania trec prin Dobrogea, Ucraina si apoi RM. Asta dovedeste EVIDENT ca oamenii politici din România cand au aprobat asta sau au fost mituiti sau incompetenti. Mai departe ramane sa castigam razboiul neconventional informational-mediatic cu Rusia pentru a aduce toti cetatenii Moldovei la acelasi nulmtor comun !!! Iar aici, desigur România are un rol de jucat. Dar imi este teama ca in sanul României aveti acolo numai cozi de topor rusesti : AUR, UDMR, o parte din PDSR (foata aripa a lui Iliescu si actuala a lui Dragnea), dar si anumiti parlamentari ai minoritatilor. Pe langa asta se aduga coruptibilitatea MARE a oamenilor vostrii politici pe care Rusia ii cumpara ca pe castraveti. Rusia si-a instalat guvern in mai multe tari Europene. Este de notorietate guvernul Gazprom al Austriei care v-a refuzat in Schenghen adica 20 de milarde de euro anual din sporirea businessului. Sau guvernul putinist din Ungaria. Intai sa va curatati voi la fund inainte sa priviti la fundul altuia. UNIRE NU POATE EXISTA DECAT ATUNCI CAND VA EXISTA SPRIJIN SI DORINTA POPULARA MAJORITARA. Adica 60%. Pentru moment exista majoritate fragila 50-53% adusa de teama provocata de razboiul din Ucraina. Dar a mai existat deja sustinere minoritara si in trecut care a scazut pana la aproape 45%. Asadar, lupta continua pentru ca Rusia nu sta se uite asa din afara ci arunca in lupta tot ce are si asta insemana intr-un final BANI.Rusia NU spune niciodata ca oamenii ei din RM sunt CERSETORI asa cum spuneti voi românii meschini. La razboi, ca la razboi. Daca vreti sa invingeti exista expresia aia : cand iubesti nu ti cont de bani !!! ALtfel arati ca iubitul ala zgarcit cu care nu sta nimeni. A BON ENTENDEUR !!!

BUREBISTA 08.01.2023 21:09

Stimabile, încerci să vinzi ceva castraveți grădinarului. A) Ai auzit de sporul demografic negativ? Apare atunci când numărul de nașteri/femeie este mai mic de 2.1 copii, statistic vorbind. Citește unde vrei tu și vezi cam care este sporul demografic în UE în general și în România în particular și mai vorbim. B) În toată istoria ei zbuciumată România nu a dus-o mai bine ca acum: are loc la masa bogaților (UE) și face parte din cea mai puternică alianță politico-militară de pe pământ. Asta o ajută să crească (aproape) în fiecare an având cea mai mare creștere din UE între 2000-2022 de nu mai puțin de 788%. Se putea și mai bine? Cu siguranță, dar s-a plecat tare de jos (eram la egalitate cu RM) și au fost și anumite interese politice ce au pus oarece piedici. Și trecem la C) Despre politicieni „numai de bine”. Mulți dintre ei dacă erau în stare făceau carte ca lumea și se apucau de treburi în care abilitățile și știința de carte sunt un „must have”. Nu au fost în stare de prea multe dar au o calitate, oportunismul, așa că s-au făcut politicieni. E valabil cam peste tot în lumea asta, nu numai în România. Iar dacă ar fi să gavarim despre „politicienii” maldavani mai bine nu. În altă ordine de idei rolul politicului, în UE și alte zone cu democrație consolidată, este de a crea cadrul necesar pentru ca societatea să se dezvolte, să progreseze, să meargă înainte din toate punctele de vedere: drepturi și libertăți cetățenești, educație, cultură și artă, economie, știință samd. În alte părți rolul politicului este sî furi dar sî ni dea șî nouă uăi... Îți sună cunoscut??? D) În altă ordine de idei despre rutele enrgetice care trec prin Ucraina ai idee când au fost construite? Știi de când politicul moldovenesc se kkt pe el ca sî facî ceva ca sî nu facî??? Gazoductul Iași-Chișinău a fost făcut de România cu mari piedici puse taman de „paliticienii” maldavani. LEA Isacea-Vulcănești ar fi trebuit făcute de cel puțin zece ani dar ghici ce au tot zis și făcut aceeași „vajnici” paliticieni maldavani??? Rezultatul este vizibil și astăzi=0. Actualii guvernanți ai RâMa calcă pe grebla „națiunii civice moldovenești”, dau fără jenă contracte rușilor și interpușilor lor indieni în materie de zona strategică energetică dar stau ca râia la cerșit din România. Tu știi cum se cheamă asta, că mie nu îmi iese decât curvăsărie... Sau, probabil e așa cum spui tu fălos „nu toți românii au o singură logică”. E) Hai să ne lămurim: 1.când e vorba de națiune și interesul național toți românii au o singură logică: România - creșterea și înflorirea ei. (guvernanții moldoveni nu intră la categoria români - prin tot ceea ce fac aceștia dovedesc că nu îi interesează decât propășirea proprie și fac orice trădare pentru asta) 2. nu vi se impune să vă uniți cu noi (nici nu am avea cum) dar ar fi cazul să pricepeți că Moș Crăciun și Zâna Măseluță NU există. Ca atare România nu va continua să bage bani forever în curul unor primitivi cărora tot ce e românesc le pute. O să miroase mai bine rahatul sovietic tavarișci. Și o să aveți parte din plin de el dacă nu pricepeți cam cum stă treaba acum în lume dar mai cu seamă aici în partea noastră de lume. Eu atât am avut de zis, mingea e în terenul vostru cetățeni ai RM. Vă doresc să aveți parte de tot binele pe care voi înșiși vi-l doriți!

pt Burebista 10.01.2023 17:51

Exista un adevar cultural, unul istoric si altul economic. Cultural vorbind populatia majoritara a RM este formata din români. Istoric vorbind, a fost populata utramajoritar de români. Tot istoric vorbind RM a trait muuult mai mult in afara granitelor României decât in interior astfel forjandu-si un fel de a fi, deoasebit de cel al muntenilor, oltenilor...ba chiar cumva si de cel al moldovenilor din dreapta Prutului. Este un adevar. Cum s-a ajuns aici ? In primul rând firesc, deoarece daca te uiti atent la un român nascut in Spania, ai sa remarci ca este putin diferit de cel nascut in România. Dar in general si un muntean este diferit de un dobrogean. Si este normal sa fim fasonati de spatiul in care traim. In fapt ceea ce ne leaga pe toti este limba româna si marea cultura (a)româna parte a culturilor romanice europene si pe larg latine universale. Si de ce au basarabenii un mod propriu al lor, pentru ca au trait intr-un spatiu slav sin care au luat ceea ce era mai frumos. Dar din nefericire si dintr-o cauza istorica prin care populatia majoritara româneasca a fost deportata, genocidata, infometata si marginalizata de catre rusi. Acestia de multe secole se straduiesc sa ne dezradacineze, dar asa cum este in fapt nu reusesc. Sa socoti tu Burebista de atatea secole la rand cati bani au investit rusii in dezradacinarea românilor. Tu vi sa ne spui acum ca România face eforturi financiare de 10 ani de zile !!! Fie , dar daca vreti sa va aparati limba si cultura, inainte sa fiti chiar voi in interiorul granitelor româniei calcati in picioare de rusi, asa cum s-a intamplat cu noi secole la rand si cum se intampla cu ucraineienii astazi, voi aveti sa fiti viteji cum a fost Stefan Cel Mare si Sfant si sa opriti invazia rosie de la Rasarit. Bocitul in batista este pentru baietei nu pentru barbati Burebista. Daca nu sunteti pregatiti, atunci sa ne lasati pe noi, atat de putini cat suntem pentru ca ati mai procedat asa si in 44 si in alte momente ale istoriei. Ce fel de incredere sa avem in tine Burebista ? Si observi bine ca spun in tine nu in voi, pentru ca Transilvanenii nu sunt falosi si au vointa puternica, moldovenii de-o mama, dobrogenii alaturati noua. Bag de seama ca esti oltean Burebista la iuteala cu care judeci, dar sunt sigur ca tot atat de iute cat a vorbit inima ta se va alatura cauzei românilor. Ridicati stindardul si luptati ajutandu-va fratii in fata hidrei rosii cu doua capete !!!

BUREBISTA 10.01.2023 23:16

M-ai „ghicit” băi nene. Tot la baba aia cu ouăle ca și porcon??? În 44 am pierdut Basarabia LUPTÂND cu hidra sovietică. Sunt cimitire ale eroilor români (de care vă bateți voi joc) care confirmă asta. În rest ce să zic, îmi demonstrezi prin comentarii că voi sunteți consecvenți: cum sî facim ca sî nu facim. Mult succes vă doresc. România bagă bani în curul vostru încă de la „independența” dumneavoastră „fraților”. O să luptați împotriva hidrei ruse cu mâinile goale??? Cu cei circa 6000 de soldați conscripți instruiți vai mama lor, flămânzi și fără armament și muniție??? Nu are rost să fac polemică cu o minte odihnită. Reiau urarea mea pentru toți cetățenii RM, indiferent de etnie sau opțiune (geo)politică: Vă doresc să aveți parte de tot binele pe care voi înșiși vi-l doriți!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md