06:23:48 24.09.2023
Stiri

Nervozitate mare la Moscova din cauza Summitului CPE găzduit de R. Moldova, cu participarea a circa 50 de lideri europeni. Șeful FSB-ului rusesc: „​R. Moldova e împinsă de Occident în războiul din Ucraina”

Actualitate 01.06.2023 14:28 Vizualizări1552 Autor: Ziarul National
Nervozitate mare la Moscova din cauza Summitului CPE găzduit de R. Moldova, cu participarea a circa 50 de lideri europeni. Șeful FSB-ului rusesc: „​R. Moldova e împinsă de Occident în războiul din Ucraina”


Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete ruseşti şi-a exprimat furia faţă de cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene din R. Moldova, la care participă aproape 50 de lideri europeni.

„Ucraina a devenit un cap de pod în războiul împotriva Rusiei”, a declarat joi directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), Alexandr Bortnikov, potrivit agenţiei de presă de stat TASS.

„Occidentul împinge în mod activ R. Moldova să se implice în conflictul ucrainean”, a spus el.

Bortnikov a mai afirmat joi că Occidentul incită R. Moldova să efectueze o „epurare violentă a Transnistriei”.

Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell Fontelles, a menționat astăzi la Bulboaca, în debutul reuniunii CPE, că Vladimir Putin a exclus Rusia din această comunitate.

„Multe state, nu doar cele din UE, apără ordinea internațională, dreptul oamenilor și suveranitatea țărilor. Este foarte important ca acest mesaj să ajungă la Rusia. Rusia nu este aici nu de aceea că nu am vrut să o invităm, dar Vladimir Putin a exclus Rusia din această comunitate prin lansarea acestui atac”, a afirmat Josep Borrell la Bulboaca.

R. Moldova este una dintre cele mai sărace ţări din Europa şi a fost afectată de instabilitate politică. Rusia a avut în mod tradiţional o influenţă majoră în această ţară mică, în special în regiunea separatistă Transnistria, unde soldaţi ruşi sunt staţionaţi din anii 1990, scrie DPA.

Observatorii internaţionali au avertizat în repetate rânduri că Moscova ar putea folosi tulburările din regiune cauzate de invazia Ucrainei ca pretext pentru a escalada situaţia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

tanasa 01.06.2023 17:05

....бандюганские морды правят рашой

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md