00:13:23 21.08.2018
 
Stiri

Munteanu susține că socialistul Ceban ar intenționa să ALUNGE moldovenii din Primărie și să scoată suburbiile din componența municipiului Chișinău

Alegeri 2018 11.04.2018 12:30 Vizualizări575 Autor: Ziarul National
Munteanu susține că socialistul Ceban ar intenționa să ALUNGE moldovenii din Primărie și să scoată suburbiile din componența municipiului Chișinău

Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar general al capitalei, Valeriu Munteanu, consideră că socialistul Ion Ceban, contracandidatul său la șefia Chișinăului, ar intenționa să introducă limba rusă ca limbă oficială în Primărie, să alunge toți moldovenii și să scoată suburbiile din componența municipiului.

„Ivan Ceban şi-a dezvăluit programul electoral. Acesta este expresia forțelor revanșarde şi imperiale. Nu întâmplător se începe cu „auditarea”, „testarea” şi „verificarea” salariaților din primărie şi din întreprinderile subordonate. Se vrea alungarea acestora şi înlocuirea lor cu clientela PSRM. Același lucru se urmărește şi prin „noua structură” a primăriei şi întreprinderilor subordonate. Schimbarea structurii unei instituții este un prilej pentru alungarea funcționarilor fără șansa ca aceștia să poată fi repuși în drepturi de justiție.

Următoarea propunere ca importantă în program este „Chişinău – o capitală multietnică”, prin care Ceban vrea introducerea limbii ruse ca limbă oficială în primărie, cerând să fie traduse în rusă toate documentele primăriei, răspunsurile Primăriei către solicitanți etc. Intenția este clară. Alolingvii din PSRM nu se „degradează” să învețe limba băștinașilor şi atunci în toate instituțiile limba oficială trebuie să fie rusa, pentru ca dânșii să poată lucra fără să cunoască limba română, şi mai ales să fie „nacialnici”, pentru că anume aşa s-au deprins.

Mii de moldoveni din întreprinderile subordonate şi din Primărie vor rămâne fără slujbe, vor fi aruncați pe drumuri sub pretextul „auditării” şi „schimbării structurii” şi în locul lor vor fi angajați oamenii lui Dodon”, a scris Valeriu Munteanu pe blogul său.

De asemenea, liberalul spune că Ceban ar urmări și „alungarea din municipiul Chişinău a suburbiilor”, pentru a schimba componența etnică şi a-i împiedica pe moldoveni să mai voteze primarul Chișinăului.

„Programul lui Ceban mi-a dat dreptate. Suburbiile sunt menționate abia la sfârșitul programului şi Ceban a scris despre problemele moldovenilor din suburbii mai puțin decât a scris în același program despre problema animalelor fără adăpost din Chișinău. Nu îl interesează problemele suburbiilor pentru că oricum vrea să le alunge din Chișinău”, a mai adăugat acesta.

Ion Ceban nu a comentat, deocamdată, afirmațiile lui Valeriu Munteanu.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md